BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

  • Rólunk
      • Rólunk
      • Képzési portfólió
      • Értékeink
      • Történetünk
      • Szolgáltatások és projektek
      • Alkotmány utcai térkép
  • Közösség
      • Vezetés
      • A Kar vezetése
      • Oktatási szervezeti egységek
      • Kereskedelem Tanszék
      • Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszék
      • Pedagógia Tanszék
      • Turizmus Tanszék
      • Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék
      • Vendéglátás Tanszék
      • Szaknyelvi Iroda – KVIK
      • Sport Iroda kihelyezett részleg
      • Szolgáltató szervezeti egységek
      • Dékáni Hivatal
      • Hallgatói Ügyfélszolgálati Csoport
      • Kollégium
      • Könyvtár
      • Hallgatói érdekképviselet
      • KVIK HÖK
  • Tudományos élet
      • Tudományos élet
      • Kutatási portfólió
      • Kutatócsoportok a KVIK-en
      • Elismerések és lehetőségek
      • Kiadványok és folyóiratok
  • Partnerségek
      • Partnerségek
      • Üzleti kapcsolatok
      • Nemzetközi kapcsolatok
      • Tudományos kapcsolatok
      • Vendégoktatóink
      • Duális képzés
      • Pro Gastronomia díj
      • A BGE söre
  • Hallgatói élet
      • Szervezetek és közösségek
      • KVIK HÖK
      • Diákjóléti Bizottság
      • Kollégiumi Bizottság
      • Gundel Károly Szakkollégium
      • AIESEC
      • Tourism Club of BGE
      • BEE Mentorship programme
      • Versenyek és tehetséggondozás
      • Tudományos Diákkör (TDK)
      • Gundel Károly Szakkollégium eredményei
      • Hallgatóinknak szervezett versenyek
      • Nemzetközi lehetőségek
      • Programok és pályázatok
      • Kultúra és sport
      • Kulturális élet
      • Sportélet
Nyitólap >
Böröcz Zsófia
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Böröcz Zsófia
Böröcz Zsófia

Böröcz Zsófia 2008-ban nívódíjjal diplomázott a Budapest Gazdasági Főiskolán vendéglátó és szálloda szakon, amit angol nyelven végzett el. 5 év hazai vezetői tapasztalattal Londonba költözött, ahol megjárta a ranglétrát, aminek az utolsó foka Gordon Ramsay Maze Grill nevű étterme volt. A tanulás utáni vágy San Sebastianba szólította, ahol sikeresen elvégezte a Basque Culinary Center innovatív étteremvezetés mesterszakát spanyolul. Gyakorlati hónapjait a 3 Michelin-csillagos Martin Berasategui azonos nevű éttermében töltötte a konyhán és a pályán.

Munkája során személyre, koncepcióra, elképzelésre szabott támogatást nyújt az ötlettől a megvalósításig, legyen szó egy teljesen új hely kialakításáról, vagy egy már meglévő új szintre emeléséről, megújításáról. Bár sokat van külföldön, az izgalmas hazai kihívások miatt már Magyarország a fő állomása. A külföldön szerzett tudásának és tapasztalatának bevetésével több hely nyitását és vezetését támogatta már, s időközben megnyitotta első saját helyét N’iceroll – több mint fagyi néven az Újlipótvárosban, Budapesten.

Elhivatottan, szívvel-lélekkel támogatja a tulajdonosokat, hogy megvalósíthassák álmaikat, céljaikat az újonnan létrehozandó vagy már létező vendéglátóhelyeiken keresztül. Figyelembe véve az igényeket, lehetőségeket és azt, hogy a projekt hosszútávon működőképes legyen, kezdve a személyre szabott koncepció kialakításától a konyha felszerelésén, a személyzet betanításán át a nyomon követhetőségig, végig viszi megbízóit a legfontosabb pontokon, hogy kompromisszumok nélkül vághassanak bele életük legnagyobb kihívásába.

Saját rendezvényein főz, tanít és ízlést formál, nemcsak elkészíti, de be is vonja a résztvevőket a főzésekbe, legyen szó céges csapatépítőről, vagy privát eseményről. Hiszi és vallja, hogy a vendéglátás az a terület, ahol nincs egyik a másik nélkül.

Szívügye az oktatás, 3 éven át volt óraadó az alma materében, amelyhez ezer szállal kötődik. Itt angolul oktatja az elsőéveseket a gasztronómiai trendekről, technológiákról, rengeteg hasznos tudást átadva, és szem előtt tartva, hogy minél több diák válassza hivatásának ezt a kimerítő, kihívásokkal teli, de ugyanakkora örömet is okozó szakmát. Tanára, Dr. Sándor Dénes nagy hatással volt szakmai fejlődésére. Úgy érzi, a BGE KVIK felkészíti hallgatóit minden váratlan eseményre, amit nem lehet az iskolapadban megtanulni, így megfelelő eszközöket adva nekik.

Zsófia úgy lett a szakma szerelmese, hogy azt észre sem vette és minden nap úgy kel fel, hogy reméli, nem csak a szakma tud tenni érte, de ő is tenni akar a szakmáért.

 


Forrás: zsofiaborocz.com és A BGE KVIK legjobb receptjei

2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette