Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Böröcz Zsófia

Böröcz Zsófia 2008-ban nívódíjjal diplomázott a Budapest Gazdasági Főiskolán vendéglátó és szálloda szakon, amit angol nyelven végzett el. 5 év hazai vezetői tapasztalattal Londonba költözött, ahol megjárta a ranglétrát, aminek az utolsó foka Gordon Ramsay Maze Grill nevű étterme volt. A tanulás utáni vágy San Sebastianba szólította, ahol sikeresen elvégezte a Basque Culinary Center innovatív étteremvezetés mesterszakát spanyolul. Gyakorlati hónapjait a 3 Michelin-csillagos Martin Berasategui azonos nevű éttermében töltötte a konyhán és a pályán.

Munkája során személyre, koncepcióra, elképzelésre szabott támogatást nyújt az ötlettől a megvalósításig, legyen szó egy teljesen új hely kialakításáról, vagy egy már meglévő új szintre emeléséről, megújításáról. Bár sokat van külföldön, az izgalmas hazai kihívások miatt már Magyarország a fő állomása. A külföldön szerzett tudásának és tapasztalatának bevetésével több hely nyitását és vezetését támogatta már, s időközben megnyitotta első saját helyét N’iceroll – több mint fagyi néven az Újlipótvárosban, Budapesten.

Elhivatottan, szívvel-lélekkel támogatja a tulajdonosokat, hogy megvalósíthassák álmaikat, céljaikat az újonnan létrehozandó vagy már létező vendéglátóhelyeiken keresztül. Figyelembe véve az igényeket, lehetőségeket és azt, hogy a projekt hosszútávon működőképes legyen, kezdve a személyre szabott koncepció kialakításától a konyha felszerelésén, a személyzet betanításán át a nyomon követhetőségig, végig viszi megbízóit a legfontosabb pontokon, hogy kompromisszumok nélkül vághassanak bele életük legnagyobb kihívásába.

Saját rendezvényein főz, tanít és ízlést formál, nemcsak elkészíti, de be is vonja a résztvevőket a főzésekbe, legyen szó céges csapatépítőről, vagy privát eseményről. Hiszi és vallja, hogy a vendéglátás az a terület, ahol nincs egyik a másik nélkül.

Szívügye az oktatás, 3 éven át volt óraadó az alma materében, amelyhez ezer szállal kötődik. Itt angolul oktatja az elsőéveseket a gasztronómiai trendekről, technológiákról, rengeteg hasznos tudást átadva, és szem előtt tartva, hogy minél több diák válassza hivatásának ezt a kimerítő, kihívásokkal teli, de ugyanakkora örömet is okozó szakmát. Tanára, Dr. Sándor Dénes nagy hatással volt szakmai fejlődésére. Úgy érzi, a BGE KVIK felkészíti hallgatóit minden váratlan eseményre, amit nem lehet az iskolapadban megtanulni, így megfelelő eszközöket adva nekik.

Zsófia úgy lett a szakma szerelmese, hogy azt észre sem vette és minden nap úgy kel fel, hogy reméli, nem csak a szakma tud tenni érte, de ő is tenni akar a szakmáért.

 


Forrás: zsofiaborocz.com és A BGE KVIK legjobb receptjei