Dorottya 2014-ben költözött Budapestre, miután felvételt nyert a Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem turizmus-vendéglátás szakára. Tanulmányai során lehetősége nyílt közelebbről megismerni a magyar gasztronómia világát, ugyanis Nagy Mihály és Dr. Sándor Dénes jóvoltából részt vehetett nemcsak a Chaine des Rôtisseurs szakácsversenyen mint felszolgáló, ahol az ezt követő években már állandó szerepet vállalt a verseny lebonyolításában, továbbá azon szerencsés felszolgálók közé is tartozott, akik történelmi pillanatnak lehettek tanúi, mikor 2017-ben Széll Tamás és csapata a dobogó legfelső fokára állhatott a Budapesten megrendezett Bocuse d’Or európai döntőjén.
Szakmai gyakorlatát a svájci Davosban töltötte, majd ezután első komoly munkahelye az egy Michelin-csillagos Onyx Étterem volt 2016 szeptemberétől, ahol megismerkedett férjével, Dalnoki Bencével. Útjukat közösen folytatták 2017-ben, amikor szakmai pályájuk a Kistücsök étterembe vezette őket, ahol ízelőt kaphattak egy szezon erejéig az igazi magas színvonalú balatoni vendéglátásból.
Balatoni kitérőjük után a Stand25 Bisztróban folytatták, majd Dorottya a Stand Étterem nyitócsapatának oszlopos tagjaként dolgozott 2019 decemberéig. Csahók Ibolya iránymutatásának és támogatásának köszönhetően értékes tapasztalatokra tett szert az étteremvezetés minden területén. Elsajátította a vendégek kifogástalan kiszolgálását, gondoskodva arról, hogy érkezésüktől távozásukig minden apró részlet kivételes figyelemben részesüljön. 2019 decemberében a Stand25 Bisztró Budára költözött, ettől kezdve Dorottya pedig az étterem vezetőjeként dolgozik a budai egységben. Kiemelten fontos számára az állandó minőség fenntartása és örömmel tölti el a visszatérő, valamint a külföldi vendégek elégedettsége. A Stand25 Bisztró magyaros ízeivel, az alapanyagok terén kompromisszumot nem ismerve, méltán az egyik legnépszerűbb színfoltja a budapesti gasztronómiának.