BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

  • Rólunk
      • Rólunk
      • Képzési portfólió
      • Értékeink
      • Történetünk
      • Szolgáltatások és projektek
      • Alkotmány utcai térkép
  • Közösség
      • Vezetés
      • A Kar vezetése
      • Oktatási szervezeti egységek
      • Kereskedelem Tanszék
      • Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszék
      • Pedagógia Tanszék
      • Turizmus Tanszék
      • Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék
      • Vendéglátás Tanszék
      • Szaknyelvi Iroda – KVIK
      • Sport Iroda kihelyezett részleg
      • Szolgáltató szervezeti egységek
      • Dékáni Hivatal
      • Hallgatói Ügyfélszolgálati Csoport
      • Kollégium
      • Könyvtár
      • Hallgatói érdekképviselet
      • KVIK HÖK
  • Tudományos élet
      • Tudományos élet
      • Kutatási portfólió
      • Kutatócsoportok a KVIK-en
      • Elismerések és lehetőségek
      • Kiadványok és folyóiratok
  • Partnerségek
      • Partnerségek
      • Üzleti kapcsolatok
      • Nemzetközi kapcsolatok
      • Tudományos kapcsolatok
      • Vendégoktatóink
      • Duális képzés
      • Pro Gastronomia díj
      • A BGE söre
  • Hallgatói élet
      • Szervezetek és közösségek
      • KVIK HÖK
      • Diákjóléti Bizottság
      • Kollégiumi Bizottság
      • Gundel Károly Szakkollégium
      • AIESEC
      • Tourism Club of BGE
      • BEE Mentorship programme
      • Versenyek és tehetséggondozás
      • Tudományos Diákkör (TDK)
      • Gundel Károly Szakkollégium eredményei
      • Hallgatóinknak szervezett versenyek
      • Nemzetközi lehetőségek
      • Programok és pályázatok
      • Kultúra és sport
      • Kulturális élet
      • Sportélet
Nyitólap >
dr. Kiss János
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Keresés
Menü
Keresés
Menü
dr. Kiss János
dr. Kiss János

Szakmai pályafutása Magyarországon kezdődött, ahol a szakács szakma ifjú mestere címet szerezte meg. 1967-ben külföldre került. Élt és dolgozott Angliában, Svájcban és Németországban, majd a 70-es évek elején az Egyesült Államokba költözött. Később itt találkozott a Hyatt Corporation elnökével, akinek az invitálására 1980-ban a szállodavállalat szolgálatába állt. Idővel ő lett a főnöke az összes amerikai, kanadai és karibi Hyatt szálloda éttermében dolgozó konyhafőnökének és 20 ezer szakácsának.

Az évtizedek során 70 szálloda több, mint száz első osztályú éttermének tervezésében és megnyitásában vett részt, egy idő után már, mint a Hyatt Corporation alelnökeként. Ő dolgozta ki a konyhai üzemeltetési koncepciókat, összeállította az étlapokat, kiválasztotta és oktatta a séfeket.

Tizenkilenc Super Bowl-on konyhafőnökként dolgozott az elit vendégek részére. Chicagóban volt olyan rendezvény, ahol 35 ezer résztvevő étkezéséért ő volt a felelős.

Nevéhez fűződik a sous vide (lassú hőkezelés alacsony hőfokon, vákuumzacskóban) technológia fejlesztése is. Ennek a munkának az elismeréseképpen az Amerikai Szakácsakadémia (Culinary Institute of America) tagjává választotta.

Munkássága elismeréseképpen a Johnson & Wales Egyetem a szakácsművészetek tiszteletbeli doktora címet adományozta részére 1999-ben.

2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette