Szakmai pályafutása Magyarországon kezdődött, ahol a szakács szakma ifjú mestere címet szerezte meg. 1967-ben külföldre került. Élt és dolgozott Angliában, Svájcban és Németországban, majd a 70-es évek elején az Egyesült Államokba költözött. Később itt találkozott a Hyatt Corporation elnökével, akinek az invitálására 1980-ban a szállodavállalat szolgálatába állt. Idővel ő lett a főnöke az összes amerikai, kanadai és karibi Hyatt szálloda éttermében dolgozó konyhafőnökének és 20 ezer szakácsának.
Az évtizedek során 70 szálloda több, mint száz első osztályú éttermének tervezésében és megnyitásában vett részt, egy idő után már, mint a Hyatt Corporation alelnökeként. Ő dolgozta ki a konyhai üzemeltetési koncepciókat, összeállította az étlapokat, kiválasztotta és oktatta a séfeket.
Tizenkilenc Super Bowl-on konyhafőnökként dolgozott az elit vendégek részére. Chicagóban volt olyan rendezvény, ahol 35 ezer résztvevő étkezéséért ő volt a felelős.
Nevéhez fűződik a sous vide (lassú hőkezelés alacsony hőfokon, vákuumzacskóban) technológia fejlesztése is. Ennek a munkának az elismeréseképpen az Amerikai Szakácsakadémia (Culinary Institute of America) tagjává választotta.
Munkássága elismeréseképpen a Johnson & Wales Egyetem a szakácsművészetek tiszteletbeli doktora címet adományozta részére 1999-ben.