A kutatócsoport vezetője
Dr. habil. Lugasi Andrea (BGE KVIK)
A kutatás kezdési időpontja
2020
A kutatócsoport céljai
- séfek, szakácsok egészséges táplálkozással összefüggő motivációinak, attitűdjének vizsgálata
- hagyományos, egyadagos ételkiszállító cégek által, valamint a tankonyhában előállított készételek címkéjén feltüntetett, számított és laboratóriumban mért tápérték adatainak vizsgálata, ezek viszonya a táplálkozási ajánlásokhoz, érzékszervi jellemzőik meghatározása
- az étel és bor-párosítás fogyasztói attitűdjének és megjelenésének vizsgálata a gasztroturizmusban
- a komló hatásának felmérése a kisüzemi sörök eltarthatóságára és antioxidáns kapacitására
- új fehérjeforrások beilleszthetősége az egészséges táplálkozás elemei közé
- allergiát, intoleranciát okozó élelmiszerösszetevők a HoReCa szektorban
- fogyasztói magatartás vizsgálata készételek, bioélelmiszerek, bioborok, rovarok, borgasztronómia területén
Kulcsszavak
egészséges táplálkozás, fenntarthatóság, új fehérjeforrások, allergiát, intoleranciát okozó anyagok, növényi antioxidánsok, sör, komló, gasztronómiai turizmus, étel-ital
A kutatócsoport tagjai
Dr. habil. Lugasi Andrea (BGE KVIK)
Dr. Lenkovics Beatrix (BGE KVIK)
Hidvégi Hedvig (BGE KVIK)
Dr. Soós Gabriella (BGE KVIK)
Csulak Gergely (BGE KVIK)
Dr. Magyar Norbert (BGE KVIK)
Györéné Kis Gyöngyi (ÖMKI)
A kutatócsoport tagjainak eddig megjelent cikkei a témában
Consumer perceptions towards organic food in Hungary
Nutritional Content Of Ready-To-Eat Meals Sold In Groceries In Hungary
Nutritional Value of Traditional and Modern Meals: Jordan and Hungary
Nutrient Content of Single-Dose Ready-To-Eat Meals Delivered by Catering Industry in Hungary