BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

  • Rólunk
      • Rólunk
      • Képzési portfólió
      • Értékeink
      • Történetünk
      • Szolgáltatások és projektek
      • Alkotmány utcai térkép
  • Közösség
      • Vezetés
      • A Kar vezetése
      • Oktatási szervezeti egységek
      • Kereskedelem Tanszék
      • Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszék
      • Pedagógia Tanszék
      • Turizmus Tanszék
      • Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék
      • Vendéglátás Tanszék
      • Szaknyelvi Iroda – KVIK
      • Sport Iroda kihelyezett részleg
      • Szolgáltató szervezeti egységek
      • Dékáni Hivatal
      • Hallgatói Ügyfélszolgálati Csoport
      • Kollégium
      • Könyvtár
      • Hallgatói érdekképviselet
      • KVIK HÖK
  • Tudományos élet
      • Tudományos élet
      • Kutatási portfólió
      • Kutatócsoportok a KVIK-en
      • Elismerések és lehetőségek
      • Kiadványok és folyóiratok
  • Partnerségek
      • Partnerségek
      • Üzleti kapcsolatok
      • Nemzetközi kapcsolatok
      • Tudományos kapcsolatok
      • Vendégoktatóink
      • Duális képzés
      • Pro Gastronomia díj
      • A BGE söre
  • Hallgatói élet
      • Szervezetek és közösségek
      • KVIK HÖK
      • Diákjóléti Bizottság
      • Kollégiumi Bizottság
      • Gundel Károly Szakkollégium
      • AIESEC
      • Tourism Club of BGE
      • BEE Mentorship programme
      • Versenyek és tehetséggondozás
      • Tudományos Diákkör (TDK)
      • Gundel Károly Szakkollégium eredményei
      • Hallgatóinknak szervezett versenyek
      • Nemzetközi lehetőségek
      • Programok és pályázatok
      • Kultúra és sport
      • Kulturális élet
      • Sportélet
Nyitólap >
Az élelmiszerallergia-kutatás eredményei – Kutatási jelentés
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Az élelmiszerallergia-kutatás eredményei – Kutatási jelentés
2024. január 15.
Az élelmiszerallergia-kutatás eredményei – Kutatási jelentés
# Nemzetközi
# Munkatársaknak
# Kari landing

Az ETDTFA (2022-2-HU01-KA220-HED-000094859 ETDTFA – Képzésfejlesztés az élelmiszer-allergia kezelésére a HoReCa szektorban) projektünk egyik legfontosabb eredményeit összegeztük kutatási jelentésünkben, melynek célja az élelmiszer-hiperszenzitivitás kezelésével kapcsolatos Európai Uniós és nemzeti jogszabályi környezet feltérképezése négy partnerország (hazánkon kívül Szlovákia, Portugália és Törökország) részvételével. Célunk az volt, hogy felmérjük, hogy a HoReCa szektor mennyire ismeri a jogszabályi környezetet, mennyire képes alkalmazni a bevezetett szabályzókat és milyen nehézségekkel szembesül a mindennapi allergénmenedzsment feladatok megvalósítása során. Ezen felül jó gyakorlatokat kerestünk a szektorban. A kutatás eredményeként létrejött, kb. 150 oldalas dokumentumban négy ország tapasztalatait foglaltuk össze. A kutatási jelentés elérhető a Budapesti Gazdasági Egyetem projektoldalán. Ez a kutatás reményeink szerint segíti a jogszabályi döntéshozók és a HoReCa szektor képviselőinek a munkáját és hozzájárul a vállalkozások versenyképességéhez.


2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette