Az ETDTFA (2022-2-HU01-KA220-HED-000094859 ETDTFA – Képzésfejlesztés az élelmiszer-allergia kezelésére a HoReCa szektorban) projektünk egyik legfontosabb eredményeit összegeztük kutatási jelentésünkben, melynek célja az élelmiszer-hiperszenzitivitás kezelésével kapcsolatos Európai Uniós és nemzeti jogszabályi környezet feltérképezése négy partnerország (hazánkon kívül Szlovákia, Portugália és Törökország) részvételével. Célunk az volt, hogy felmérjük, hogy a HoReCa szektor mennyire ismeri a jogszabályi környezetet, mennyire képes alkalmazni a bevezetett szabályzókat és milyen nehézségekkel szembesül a mindennapi allergénmenedzsment feladatok megvalósítása során. Ezen felül jó gyakorlatokat kerestünk a szektorban. A kutatás eredményeként létrejött, kb. 150 oldalas dokumentumban négy ország tapasztalatait foglaltuk össze. A kutatási jelentés elérhető a Budapesti Gazdasági Egyetem projektoldalán. Ez a kutatás reményeink szerint segíti a jogszabályi döntéshozók és a HoReCa szektor képviselőinek a munkáját és hozzájárul a vállalkozások versenyképességéhez.
Az élelmiszerallergia-kutatás eredményei – Kutatási jelentés