2021. október 14-én, csütörtökön került megtartásra a Diák PróbatÉtel a fenntartható és tudatos táplálkozás és fogyasztás alapjairól című rendezvény a Felelős Gasztrohős Alapítvány és a Vendéglátás Tanszék szervezésében, a Színes Közösségi Térben.
A rendezvény keretein belül a hallgatók megismerték a fenntartható és tudatos táplálkozás és fogyasztás alapjait. Játékos formában felhívtuk figyelmüket a helyi, szezonális alapanyagok vásárlásának fontosságára, a csomagoláson lévő információkra, a hulladékgazdálkodás fontosságára, valamint tippeket kaptak a fenntartható táplálkozás gyakorlatához, superfood-élelmiszerek hazai kiváltásának lehetőségeiről.
A hallgatóknak lehetőségük volt többek közt felmérni tudásukat a hazai zöldéségek-gyümölcsök szezonalitásáról egy szezonalitás-tesztelő mágneses évkerék készítésével, játszhattak egy mágikus labirintussal, amelyben végigkísérhették egy átlagos háztartásban fellelhető hulladék útját. Tippeket kaptak a fenntartható táplálkozáshoz egy ügyességi játék keretében a superfood-élelmiszerek ismeretéről, tervezhettek „világmegváltó menüsort” fenntarthatósági szempontok alapján, párosíthattak védjegyeket és termékeket egy látványos párkereső mágnesen játékban, valamint érdekes teszteket tölthettek ki az étkezésre, gasztronómiára vonatkozóan.