Chosen language
    HU - Magyar
    When you switch, the information available in that language is displayed.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
2023. március 22.
Elstartolt a HoReCa-szektor ételallergiákhoz való viszonyának javítását célzó oktatás- és képzésfejlesztési Erasmus+ projekt a KVIK-en

2023. március 10-én a BGE KVIK mint projektkoordinátor szervezésében hivatalosan is megkezdődött az Education and training development for the treatment of food allergies in the HoReCa sector című, 2025-ig tartó Erasmus+ felsőoktatási partnerségi együttműködési pályázat megvalósítása, több külföldi partnerintézmény közreműködésével.

A nyitóértekezleten valamennyi, a projektben részt vevő partnerintézmény képviseltette magát: a komárnói Selye János Egyetemről Kahler-Korcsmáros Enikő dékánhelyettes, egyetemi docens és Renáta Machova rektorhelyettes, egyetemi docens, a portugáliai Portucalense University-ről Joana Quintela adjunktus és Helena Albuquerque adjunktus, a törökországi Istanbul Medeniyet University-ről Mustafa Yavuz docens, Burcu Aksoy Canyolu adjunktus, és Havvanur Yoldas Ilktac adjunktus volt jelen. A BGE KVIK munkacsoport tagjai: Dr. Soós Gabriella, Dr. Kozák Tamás, Dr. Gajzágó Éva, Dr. Lugasi Andrea, Varga László, Farkas Katalin és Pataki-Juhász Attila, külső szakértőként Szegedyné Dr. Fricz Ágnes.

Lugasi Andrea és Kozák Tamás rövid köszöntője után Varga László mutatta be intézményünket partnereinknek, majd ezt követően a partnerintézmények bemutatkozása következett. A projekt legfőbb elemeit felvonultató rövid videóemlékeztető bejátszása után a projektmenedzsment módszereinek, munkafolyamatainak bemutatása és megvitatása következett, mely során a résztvevők minden szükséges információt megkaptak a költségvetéssel és projektadminisztrációval kapcsolatban is.

A munkacsoportok munkájához Soós Gabriella, Gajzágó Éva, Lugasi Andrea és Kozák Tamás adtak áttekintést, ismertették az elérni kívánt eredményeket és a teljesítendő indikátorokat. A projekt két fő része a jogszabályi háttér feltérképezése és iparági jógyakorlatok kutatása, valamint a képzésfejlesztés és pilot-projekt lesz.

Az esemény lezárásaként közös ebéd következett, mely során Hidvégi Hedvig és Nagy Mihály vezetésével mutatkozott be a kari tankonyha vendégeinknek, mellyel kivívtuk vendégeink elismerését és egyúttal egy remek gyakorlatot mutattunk be az allergénmenedzsment területén.

Projektünk eredményeképpen hallgatóink számára korszerű ismereteket tudunk nyújtani az élelmiszer-hiperszenzitivitás komplex problémájának kezeléséhez a HoReCa szektorban magyar és angol nyelven, valamint rövid ciklusú továbbképzésekkel tudjuk segíteni vállalati partnereink működését.