BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

  • Rólunk
      • Rólunk
      • Képzési portfólió
      • Értékeink
      • Történetünk
      • Szolgáltatások és projektek
      • Alkotmány utcai térkép
  • Közösség
      • Vezetés
      • A Kar vezetése
      • Oktatási szervezeti egységek
      • Kereskedelem Tanszék
      • Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszék
      • Pedagógia Tanszék
      • Turizmus Tanszék
      • Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék
      • Vendéglátás Tanszék
      • Szaknyelvi Iroda – KVIK
      • Sport Iroda kihelyezett részleg
      • Szolgáltató szervezeti egységek
      • Dékáni Hivatal
      • Hallgatói Ügyfélszolgálati Csoport
      • Kollégium
      • Könyvtár
      • Hallgatói érdekképviselet
      • KVIK HÖK
  • Tudományos élet
      • Tudományos élet
      • Kutatási portfólió
      • Kutatócsoportok a KVIK-en
      • Elismerések és lehetőségek
      • Kiadványok és folyóiratok
  • Partnerségek
      • Partnerségek
      • Üzleti kapcsolatok
      • Nemzetközi kapcsolatok
      • Tudományos kapcsolatok
      • Vendégoktatóink
      • Duális képzés
      • Pro Gastronomia díj
      • A BGE söre
  • Hallgatói élet
      • Szervezetek és közösségek
      • KVIK HÖK
      • Diákjóléti Bizottság
      • Kollégiumi Bizottság
      • Gundel Károly Szakkollégium
      • AIESEC
      • Tourism Club of BGE
      • BEE Mentorship programme
      • Versenyek és tehetséggondozás
      • Tudományos Diákkör (TDK)
      • Gundel Károly Szakkollégium eredményei
      • Hallgatóinknak szervezett versenyek
      • Nemzetközi lehetőségek
      • Programok és pályázatok
      • Kultúra és sport
      • Kulturális élet
      • Sportélet
Nyitólap >
Elstartolt a HoReCa-szektor ételallergiákhoz való viszonyának javítását célzó oktatás- és képzésfejlesztési Erasmus+ projekt a KVIK-en
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Elstartolt a HoReCa-szektor ételallergiákhoz való viszonyának javítását célzó oktatás- és képzésfejlesztési Erasmus+ projekt a KVIK-en
2023. március 29.
Elstartolt a HoReCa-szektor ételallergiákhoz való viszonyának javítását célzó oktatás- és képzésfejlesztési Erasmus+ projekt a KVIK-en
# Oktatás
# Tájékoztató
# Pályázat
# Nemzetközi
# Munkatársaknak
# Kari landing

2023. március 10-én a BGE KVIK mint projektkoordinátor szervezésében hivatalosan is megkezdődött az Education and training development for the treatment of food allergies in the HoReCa sector című, 2025-ig tartó Erasmus+ felsőoktatási partnerségi együttműködési pályázat megvalósítása, több külföldi partnerintézmény közreműködésével.

A nyitóértekezleten valamennyi, a projektben részt vevő partnerintézmény képviseltette magát: a komárnói Selye János Egyetemről Kahler-Korcsmáros Enikő dékánhelyettes, egyetemi docens és Renáta Machova rektorhelyettes, egyetemi docens, a portugáliai Portucalense University-ről Joana Quintela adjunktus és Helena Albuquerque adjunktus, a törökországi Istanbul Medeniyet University-ről Mustafa Yavuz docens, Burcu Aksoy Canyolu adjunktus, és Havvanur Yoldas Ilktac adjunktus volt jelen. A BGE KVIK munkacsoport tagjai: Dr. Soós Gabriella, Dr. Kozák Tamás, Dr. Gajzágó Éva, Dr. Lugasi Andrea, Varga László, Farkas Katalin és Pataki-Juhász Attila, külső szakértőként Szegedyné Dr. Fricz Ágnes.

Lugasi Andrea és Kozák Tamás rövid köszöntője után Varga László mutatta be intézményünket partnereinknek, majd ezt követően a partnerintézmények bemutatkozása következett. A projekt legfőbb elemeit felvonultató rövid videóemlékeztető bejátszása után a projektmenedzsment módszereinek, munkafolyamatainak bemutatása és megvitatása következett, mely során a résztvevők minden szükséges információt megkaptak a költségvetéssel és projektadminisztrációval kapcsolatban is.

A munkacsoportok munkájához Soós Gabriella, Gajzágó Éva, Lugasi Andrea és Kozák Tamás adtak áttekintést, ismertették az elérni kívánt eredményeket és a teljesítendő indikátorokat. A projekt két fő része a jogszabályi háttér feltérképezése és iparági jógyakorlatok kutatása, valamint a képzésfejlesztés és pilot-projekt lesz.

Az esemény lezárásaként közös ebéd következett, mely során Hidvégi Hedvig és Nagy Mihály vezetésével mutatkozott be a kari tankonyha vendégeinknek, mellyel kivívtuk vendégeink elismerését és egyúttal egy remek gyakorlatot mutattunk be az allergénmenedzsment területén.

Projektünk eredményeképpen hallgatóink számára korszerű ismereteket tudunk nyújtani az élelmiszer-hiperszenzitivitás komplex problémájának kezeléséhez a HoReCa szektorban magyar és angol nyelven, valamint rövid ciklusú továbbképzésekkel tudjuk segíteni vállalati partnereink működését.



2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette