Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
2022. november 15.
KVIK - Nemzetközi turisztikai piacelemzési versenyt nyert a BGE KVIK csapata

A Smith Travel Research (STR) a legnagyobb szállodai adatbázissal rendelkező nemzetközi tanácsadó vállalat, az STR SHARE Center tartja a kapcsolatot a szakmai szereplőkkel és a képzőhelyekkel. Több éve szerveznek online versenyt egyetemistáknak, mely során az adatbázis elemzése van a fókuszban. Bár szoros küzdelem volt az első három helyezett csapat között, az idei STR Közép-Kelet-Európa versenyt ismételten a BGE KVIK csapat nyerte meg és La Fondation pour la Formation Hôtelière által felajánlott pénzdíj mellett regisztráció nélküli jogot nyert a világversenyen való részvételre. A verseny második helyezett csapata a Budapesti Corvinus Egyetemről, a harmadik helyezett a University of Primorska (Szlovéniából), a negyedik helyezett pedig a Singidunum University (Szerbiából) érkezett.

A csaknem három hónapig tartó felkészülés után végül hét csapat mérte össze tudását. A versenyen személyesen volt jelen a University of Rijeka, a Vilnius University of Applied Sciences VIKO, a Budapesti Corvinus Egyetem és a BGE KVIK csapata, valamint online jelentkezett be a Prague University of Economics and Business, a Singidunum University, és a University of Primorska. A résztvevőket helyben köszöntötte Dr. Kiss Kornélia, a Turizmus Tanszék vezetője, a versenyt pedig online nyitotta meg Duane Vinson, az STR Share Center alelnöke. Az elemzések 30 perces bemutatóit szakemberekből álló, négytagú zsűri értékelte: Szó Árpád (HR vezető, Kempinski Hotel Corvinus Budapest), Tomislav Ceh (igazgató, PKF Hospitality Group), René Angoujard (senior szállodai ügyvezető), és az akadémia részéről Dr. Muhi Béla vendégprofesszor (Educons University).

A KVIK csapat tagjai: Annisa Husnul Latifah, Jessica Guzman Zapata, Mỹ Linh és Linh Nguyen turizmus-menedzsment szakos hallgatók.

Felkészítő oktatók: Karakasné Dr. Morvay Klára (Vendéglátás Tanszék) és Dr. Szabóné Dr. Erdélyi Éva (Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék).


A versenyi idén először félig jelenléti formában tartották meg. Az STR Share Center támogatásával a szervező a tavalyi verseny győztes intézménye, a BGE KVIK volt.