Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
2021. április 8.
Víz és gasztronómia

A BGE KVIK-en tovább folytatódott sikeres előadássorozatunk a szabadegyetem keretén belül.

Fabók Mihály örökös magyar sommelier-bajnok és vízszakértő előadását hallgathatták meg a kar hallgatói a Teams felületén megrendezett program keretében. Sokak számára ismert lehet a sommelier kifejezés, aki e tevékenységet végzi, az valójában ún. italmenedzser, tehát nem csak a borokkal, hanem minden egyéb itallal is foglalkozik egy adott vendéglátóhelyen. A borkóstolóknál például mindig kóstolnak vizet is az öblítés során, de egyáltalán nem mindegy, hogy az milyen minőségű. A víznek is van íze és a borokhoz hasonlóan unikális téma a maga nemében. Egyre divatosabb a víz-sommelier szakma is a világon, amelynek egyik hazai szakértője Fabók Mihály, akinek izgalmas előadása nagy sikert aratott hallgatóink körében.