Chosen language
    HU - Magyar
    When you switch, the information available in that language is displayed.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Kiss Imre

1984-ben diplomázott az ELTE BTK régészet-sémi filológia szakán.

2004-ig az üzleti életben dolgozott külkereskedőként (Chemo-Caola és IDE_FIN-WEST)), marketingesként (DGW Media) és HR-vezetőként (Bull, GE Tungsram, PWC, IBM).

2004 és 2020 között a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatójaként számos kiállítás és kiadvány fűződik a nevéhez, valamint szervezői/vezetői tevékenységének köszönhetően sikerült a múzeumot kétszer új helyszínre költöztetni és megújítani – gazdag kulturális kínálattal (KULTEA) bővítve az intézmény portfólióját.

A Szódavíz, egy magyar kultuszital című kiállítása 17 éve utazik az országban és az azonos címmel megjelent könyve negyedik kiadását éri meg 2021-ben.

Munkásságával igyekezett elődje, Dr. Draveczky Balázs (alias Balázs mester) nyomdokaiba lépve a magyar gasztrokultúra ápolásában a kor szellemének megfelelően a hagyományok megőrzése és a megújuló trendek tekintetében egyensúlyt teremteni. A cukrászat és az éttermi kultúra területén beszélgetős műsorait a múzeum adattárában rögzítették, hogy a téma kutatható legyen az utókor számára.