BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

  • Rólunk
      • Rólunk
      • Képzési portfólió
      • Értékeink
      • Történetünk
      • Szolgáltatások és projektek
      • Alkotmány utcai térkép
  • Közösség
      • Vezetés
      • A Kar vezetése
      • Oktatási szervezeti egységek
      • Kereskedelem Tanszék
      • Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszék
      • Pedagógia Tanszék
      • Turizmus Tanszék
      • Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék
      • Vendéglátás Tanszék
      • Szaknyelvi Iroda – KVIK
      • Sport Iroda kihelyezett részleg
      • Szolgáltató szervezeti egységek
      • Dékáni Hivatal
      • Hallgatói Ügyfélszolgálati Csoport
      • Kollégium
      • Könyvtár
      • Hallgatói érdekképviselet
      • KVIK HÖK
  • Tudományos élet
      • Tudományos élet
      • Kutatási portfólió
      • Kutatócsoportok a KVIK-en
      • Elismerések és lehetőségek
      • Kiadványok és folyóiratok
  • Partnerségek
      • Partnerségek
      • Üzleti kapcsolatok
      • Nemzetközi kapcsolatok
      • Tudományos kapcsolatok
      • Vendégoktatóink
      • Duális képzés
      • Pro Gastronomia díj
      • A BGE söre
  • Hallgatói élet
      • Szervezetek és közösségek
      • KVIK HÖK
      • Diákjóléti Bizottság
      • Kollégiumi Bizottság
      • Gundel Károly Szakkollégium
      • AIESEC
      • Tourism Club of BGE
      • BEE Mentorship programme
      • Versenyek és tehetséggondozás
      • Tudományos Diákkör (TDK)
      • Gundel Károly Szakkollégium eredményei
      • Hallgatóinknak szervezett versenyek
      • Nemzetközi lehetőségek
      • Programok és pályázatok
      • Kultúra és sport
      • Kulturális élet
      • Sportélet
Nyitólap >
Lusztig Tamás
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Lusztig Tamás
Lusztig Tamás

1943-ban született Budapesten.

1957 és 1960 között a Vas utcai, Miksa utcai Vendéglátó Szakiskola tanulója volt, majd az érettségit követően az angliai Hastingsben vett részt intenzív nyelvtanfolyamon. A Szabadság és a Park Szállodában volt szakácstanuló, szakács, majd 1961-1966 között az Erzsébet Szállodában konyhafőnök-helyettes. 1967 és 1968 között a margitszigeti Nagyszállóban szintén konyhafőnök-helyettes. Ezt követően Hollandiában dolgozott. 1972-1978 között ismét az Erzsébet Szállodában dolgozott konyhafőnökként, majd a Sport Szállodában 1978 és 1981 között. Egy németországi kitérőt követően hosszabb ideig, 2010-ig a Hotel Flamenco konyhafőnöke volt.

Munkája során az a megtiszteltetés érte, hogy a világ számos országában a magyar konyha és szakácsművészet képviselője lehetett. Magyaros hetek alkalmával dolgozott Finnországban (Rovaniemi), a Laussane-i és Hannoveri vásárokon, Luganóban az Arte Casában, Londonban a Grosvenor House-ban, a düsseldorfi és kölni Hotel Intercontinental, a brüsszeli Hilton szállodákban, a berlini Bristol Kempinskiben és Hotel Pentában, Láng György New York-i Hungária éttermében, valamint Amszterdamban a Sonnesta Hotelben. Útjai során eljutott egzotikus tájakra is: Ausztráliába, Dominikába és Ecuadorba.

Különösen fontosnak tartja megismerkedését a spanyol konyhával: korábbi munkahelye révén, amely egy spanyol szállodalánc tagja volt, sikerült a helyszínen tanulmányoznia a spanyol konyhaművészetet. Tapasztalatait a Spanyol konyha magyar módra című szakácskönyv tartalmazza, melynek társszerzője.

Felkérésre évek óta részt vesz a szakmában rendezett vizsgák és versenyek munkájában: a Danubius Csoport országos tanulóversenyén, a Gundel Károly Szakiskola nemzetközi versenyeinél és év végi vizsgáinál, a soproni Danubius Hotels Szakiskola záróvizsgáinál, a Taverna Oktatási Alapítvány vizsgáinál és 1989 óta a Szakma Kiváló Tanulója országos versenyen, valamint Dobos C. József Vendéglátó Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola vizsgáin.

Számos szakácskönyv társszerzője, saját receptjeiből eddig 16 önálló szakácskönyv készült.

 

Kitüntetései, díjai:

  • Szakma Ifjú Mestere (1962)
  • Mesterszakács (1975)
  • 1978 óta az Amerikai Chef Akadémia tiszteletbeli tagja
  • Magyar Népköztársaság Kiváló Munkáért érdemrend (1984)
  • Munka Érdemrend bronz fokozata (1988)
  • Venesz József-díj (1992)
  • az Olasz Szállodások és Vendéglátósok Klubja a Diploma di Merito díjat adományozta számára (1992)
  • 1998-ban tagjává választotta a Chaine des Rotisseurs magyarországi tagozata
  • 1998-ban a Danubius Csoport Év Dolgozója címet adományozta neki
  • 2000-ben a Danubius Csoport Szakmai utánpótlás neveléséért díjjal tüntette ki
  • Szállodaszövetség Marencich-emlékérem, melyet a megalapítás óta először adományoztak szakács részére (2005)
  • Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült (2009)
2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette