Munkája során az a megtiszteltetés érte, hogy a világ számos országában a magyar konyha és szakácsművészet képviselője lehetett. Magyaros hetek alkalmával dolgozott Finnországban (Rovaniemi), a Laussane-i és Hannoveri vásárokon, Luganóban az Arte Casában, Londonban a Grosvenor House-ban, a düsseldorfi és kölni Hotel Intercontinental, a brüsszeli Hilton szállodákban, a berlini Bristol Kempinskiben és Hotel Pentában, Láng György New York-i Hungária éttermében, valamint Amszterdamban a Sonnesta Hotelben. Útjai során eljutott egzotikus tájakra is: Ausztráliába, Dominikába és Ecuadorba.
Különösen fontosnak tartja megismerkedését a spanyol konyhával: korábbi munkahelye révén, amely egy spanyol szállodalánc tagja volt, sikerült a helyszínen tanulmányoznia a spanyol konyhaművészetet. Tapasztalatait a Spanyol konyha magyar módra című szakácskönyv tartalmazza, melynek társszerzője.
Felkérésre évek óta részt vesz a szakmában rendezett vizsgák és versenyek munkájában: a Danubius Csoport országos tanulóversenyén, a Gundel Károly Szakiskola nemzetközi versenyeinél és év végi vizsgáinál, a soproni Danubius Hotels Szakiskola záróvizsgáinál, a Taverna Oktatási Alapítvány vizsgáinál és 1989 óta a Szakma Kiváló Tanulója országos versenyen, valamint Dobos C. József Vendéglátó Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola vizsgáin.
Számos szakácskönyv társszerzője, saját receptjeiből eddig 16 önálló szakácskönyv készült.
Kitüntetései, díjai:
- Szakma Ifjú Mestere (1962)
- Mesterszakács (1975)
- 1978 óta az Amerikai Chef Akadémia tiszteletbeli tagja
- Magyar Népköztársaság Kiváló Munkáért érdemrend (1984)
- Munka Érdemrend bronz fokozata (1988)
- Venesz József-díj (1992)
- az Olasz Szállodások és Vendéglátósok Klubja a Diploma di Merito díjat adományozta számára (1992)
- 1998-ban tagjává választotta a Chaine des Rotisseurs magyarországi tagozata
- 1998-ban a Danubius Csoport Év Dolgozója címet adományozta neki
- 2000-ben a Danubius Csoport Szakmai utánpótlás neveléséért díjjal tüntette ki
- Szállodaszövetség Marencich-emlékérem, melyet a megalapítás óta először adományoztak szakács részére (2005)
- Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült (2009)