- Iroda:1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
- Épület:alagsor, Oktató Kabinet
- Telefon:+36 1 374-6271
- Belső mellék:271
- Email:balog-siposneszocze.aniko@uni-bge.hu
Bemutatkozás
Az Ecseri úti vendéglátóipari szakközépiskolában érettségiztem 1987-ben. Ebben az évben Országos Tanulmányi Versenyt nyertem Élelmiszerismeret és gyakorlat tárgyból. A munkámat a Gerbeaud cukrászdában kezdtem pultos-felszolgálóként, majd az Intercontinental Szállóban dolgoztam büfésként. A vendéglátó közgazdász, marketing közgazdász, közgazdász tanári és mester közgazdász tanári diplomáimat esti tagozaton szereztem meg, munka mellett. Az évek folyamán, számos helyen volt alkalmam dolgozni kint a szakmában, mind konyhán (pl. Kaltenbeg Sörház és Étterem, Szántódi Révcsárda, Fortuna étterem), mind az értékesítő térben (Gerbeaud, Laksmi Indiai étterem, Berlin étterem, Kaltenberg Sörház és Étterem) a főállásom mellett. Külső és belső rendezvények szervezésében és lebonyolításában is rengeteg tapasztalatot szereztem, konyhán és felszolgálóként is. A főiskolán, majd egyetemen rendezett Chaine des Rotisseurs versenyek, Olivier Roellinger versenyek és egyéb rangos verseny háttérembereként többször is betekintést kaptam a nemzetközi gasztronómia aktuális trendjeibe is. Számos tudományos, kísérleti projektben, szerteágazó témakörökben volt alkalmam elmélyülni, egy-egy nyersanyag gyakorlati felhasználhatóságában (pl. nemes szója, hungarikumok, busa és pontyhús felhasználás). Több workshopot és bemutatkozó főzést asszisztáltam végig, ezek a teljesség igénye nélkül: thai, francia, amerikai, indonéz, német főzőbemutatók. Részt vettem több mestervizsga-felkészítőn, mind a Budapesti Iparkamara, mind a Pest Megyei Iparkamara szervezésében. Volt szerencsém végigkísérni a szakács- és mestervizsgázókat a vizsgájukon is. 2014-ben óraadóként saját magam is megtapasztalhattam a szakácsképzés nehézségeit és láthattam az árnyoldalait, így átérezhetem az üzleti szakoktató szakos hallgatók gondjait. 2015-ben a Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyen 5 fős csapatommal első helyezést értünk el. Ugyanebben az évben ugyanezzel a csapattal a Nemzedékek Találkozója bogrács-főzőversenyen másodikok lettünk. 2019-ben az Ízlelő étterem vezetőjének felkérésére megváltozott munkaképességű embereket készítettem fel az Oktató Kabinet konyhájában az OKJ-s vizsgájukra. Minden résztvevő sikeresen levizsgázott, és ma már a Hegyvidéki Ízlelő Étterem munkatársi csapatát erősítik. 2019-ben pályázati keretek közt, kolleganőmmel elkészítettem egy gluténmentes tanfolyam teljes anyagát, a cukrászat és melegkonyha témakörében. Jelenleg a karon és az Oktató Kabinetben a tanítás mellett én vagyok felelős az Oktató Kabinetben folyó összes gyakorlat-nyersanyag beszerzéséért, és az oktatás gép-, berendezés- és eszközfeltételeinek biztosításáért.
Fogadóóra
Helye | Oktató Kabinet |
---|---|
Ideje | Csütörtök 8:00-9:00 |
Megjegyzés | előzetes egyeztetés szükséges |
Oktatott tantárgy(ak)
- Ételek és italok a vendéglátásban (magyar nyelven)
- Éttermi és konyhai műveletek (magyar nyelven)
- Gasztronómiai alapismeretek (magyar nyelven)
- Hallgatói projekt (vendéglátás) (magyar nyelven)
- Konyhai és éttermi gyakorlatok 1 (magyar nyelven)
- Konyhai és éttermi gyakorlatok 2 (magyar nyelven)
- Rendezvénygasztronómia (termékismeret, ételkészítés) (magyar nyelven)
- Vendéglátó éttermi és konyhai gyakorlat (magyar nyelven)
- Világrészek konyhája (magyar nyelven)
Szakmai életút
- 1987Országos Tanulmányi Verseny Élelmiszerismeret első helyezés
- 1987Képesített vendéglátó érettségi megszerzése
- 1994Vendéglátóipari közgazdász diploma megszerzése
- 1997Reklám közgazdász diploma megszerzése
- 2006Közgazdász tanár vendéglátó és szálloda szakon diploma megszerzése
- 2011Okleveles közgazdásztanár (turizmus-vendéglátás) mesterfokon, egyetemi oklevél megszerzése
Kutatási területek
- nemesszója felhasználása
- hungarikumok
- vegetárius és vegán táplálkozás
- gluténmentes ételek készítése
- busa és ponty halhús felhalhasználása
- édesburgonya felhasználása