BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

  • Rólunk
      • Rólunk
      • Képzési portfólió
      • Értékeink
      • Történetünk
      • Szolgáltatások és projektek
      • Alkotmány utcai térkép
  • Közösség
      • Vezetés
      • A Kar vezetése
      • Oktatási szervezeti egységek
      • Kereskedelem Tanszék
      • Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszék
      • Pedagógia Tanszék
      • Turizmus Tanszék
      • Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék
      • Vendéglátás Tanszék
      • Szaknyelvi Iroda – KVIK
      • Sport Iroda kihelyezett részleg
      • Szolgáltató szervezeti egységek
      • Dékáni Hivatal
      • Hallgatói Ügyfélszolgálati Csoport
      • Kollégium
      • Könyvtár
      • Hallgatói érdekképviselet
      • KVIK HÖK
  • Tudományos élet
      • Tudományos élet
      • Kutatási portfólió
      • Kutatócsoportok a KVIK-en
      • Elismerések és lehetőségek
      • Kiadványok és folyóiratok
  • Partnerségek
      • Partnerségek
      • Üzleti kapcsolatok
      • Nemzetközi kapcsolatok
      • Tudományos kapcsolatok
      • Vendégoktatóink
      • Duális képzés
      • Pro Gastronomia díj
      • A BGE söre
  • Hallgatói élet
      • Szervezetek és közösségek
      • KVIK HÖK
      • Diákjóléti Bizottság
      • Kollégiumi Bizottság
      • Gundel Károly Szakkollégium
      • AIESEC
      • Tourism Club of BGE
      • BEE Mentorship programme
      • Versenyek és tehetséggondozás
      • Tudományos Diákkör (TDK)
      • Gundel Károly Szakkollégium eredményei
      • Hallgatóinknak szervezett versenyek
      • Nemzetközi lehetőségek
      • Programok és pályázatok
      • Kultúra és sport
      • Kulturális élet
      • Sportélet
Nyitólap >
Balog-Siposné Szőcze Anikó - Munkatárs adatlap
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Balog-Siposné Szőcze Anikó
Vendéglátás Tanszék
mestertanár
Balog-Siposné Szőcze Anikó
Elérhetőségek
  • Iroda:1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
  • Épület:alagsor, Oktató Kabinet
  • Telefon:+36 1 374-6271
  • Belső mellék:271
  • Email:balog-siposneszocze.aniko@uni-bge.hu

Bemutatkozás

Az Ecseri úti vendéglátóipari szakközépiskolában érettségiztem 1987-ben. Ebben az évben Országos Tanulmányi Versenyt nyertem Élelmiszerismeret és gyakorlat tárgyból. A munkámat a Gerbeaud cukrászdában kezdtem pultos-felszolgálóként, majd az Intercontinental Szállóban dolgoztam büfésként. A vendéglátó közgazdász, marketing közgazdász, közgazdász tanári és mester közgazdász tanári diplomáimat esti tagozaton szereztem meg, munka mellett. Az évek folyamán, számos helyen volt alkalmam dolgozni kint a szakmában, mind konyhán (pl. Kaltenbeg Sörház és Étterem, Szántódi Révcsárda, Fortuna étterem), mind az értékesítő térben (Gerbeaud, Laksmi Indiai étterem, Berlin étterem, Kaltenberg Sörház és Étterem) a főállásom mellett. Külső és belső rendezvények szervezésében és lebonyolításában is rengeteg tapasztalatot szereztem, konyhán és felszolgálóként is. A főiskolán, majd egyetemen rendezett Chaine des Rotisseurs versenyek, Olivier Roellinger versenyek és egyéb rangos verseny háttérembereként többször is betekintést kaptam a nemzetközi gasztronómia aktuális trendjeibe is. Számos tudományos, kísérleti projektben, szerteágazó témakörökben volt alkalmam elmélyülni, egy-egy nyersanyag gyakorlati felhasználhatóságában (pl. nemes szója, hungarikumok, busa és pontyhús felhasználás). Több workshopot és bemutatkozó főzést asszisztáltam végig, ezek a teljesség igénye nélkül: thai, francia, amerikai, indonéz, német főzőbemutatók. Részt vettem több mestervizsga-felkészítőn, mind a Budapesti Iparkamara, mind a Pest Megyei Iparkamara szervezésében. Volt szerencsém végigkísérni a szakács- és mestervizsgázókat a vizsgájukon is. 2014-ben óraadóként saját magam is megtapasztalhattam a szakácsképzés nehézségeit és láthattam az árnyoldalait, így átérezhetem az üzleti szakoktató szakos hallgatók gondjait. 2015-ben a Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyen 5 fős csapatommal első helyezést értünk el. Ugyanebben az évben ugyanezzel a csapattal a Nemzedékek Találkozója bogrács-főzőversenyen másodikok lettünk. 2019-ben az Ízlelő étterem vezetőjének felkérésére megváltozott munkaképességű embereket készítettem fel az Oktató Kabinet konyhájában az OKJ-s vizsgájukra. Minden résztvevő sikeresen levizsgázott, és ma már a Hegyvidéki Ízlelő Étterem munkatársi csapatát erősítik. 2019-ben pályázati keretek közt, kolleganőmmel elkészítettem egy gluténmentes tanfolyam teljes anyagát, a cukrászat és melegkonyha témakörében. Jelenleg a karon és az Oktató Kabinetben a tanítás mellett én vagyok felelős az Oktató Kabinetben folyó összes gyakorlat-nyersanyag beszerzéséért, és az oktatás gép-, berendezés- és eszközfeltételeinek biztosításáért.

Fogadóóra

HelyeOktató Kabinet iroda
Idejekedd 8:00-9:30
Megjegyzés

előzetes egyeztetés szükséges

Oktatott tantárgy(ak)

  • Ételek és italok a vendéglátásban (magyar nyelven)
  • Éttermi és konyhai műveletek (magyar nyelven)
  • Gasztronómiai alapismeretek (magyar nyelven)
  • Hallgatói projekt (vendéglátás) (magyar nyelven)
  • Konyhai és éttermi gyakorlatok 1 (magyar nyelven)
  • Konyhai és éttermi gyakorlatok 2 (magyar nyelven)
  • Rendezvénygasztronómia (termékismeret, ételkészítés) (magyar nyelven)
  • Vendéglátó éttermi és konyhai gyakorlat (magyar nyelven)
  • Világrészek konyhája (magyar nyelven)

Szakmai életút

  • 1987Országos Tanulmányi Verseny Élelmiszerismeret első helyezés
  • 1987Képesített vendéglátó érettségi megszerzése
  • 1994Vendéglátóipari közgazdász diploma megszerzése
  • 1997Reklám közgazdász diploma megszerzése
  • 2006Közgazdász tanár vendéglátó és szálloda szakon diploma megszerzése
  • 2011Okleveles közgazdásztanár (turizmus-vendéglátás) mesterfokon, egyetemi oklevél megszerzése

Kutatási területek

  • nemesszója felhasználása
  • hungarikumok
  • vegetárius és vegán táplálkozás
  • gluténmentes ételek készítése
  • busa és ponty halhús felhalhasználása
  • édesburgonya felhasználása
2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette