Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Debreceni János
Vendéglátás Tanszék
tanársegéd
Debreceni János
Elérhetőségek
  • Iroda:1054 Budapest, Alkotmány u. 9-11.
  • Épület:II. emelet, 209-es szoba
  • Telefon:+36 1 374-6200
  • Belső mellék:179
  • Email:debreceni.janos@uni-bge.hu

Bemutatkozás

Debreceni János vagyok, a BGE KVIK Vendéglátás Tanszék tanársegédje, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástani Doktori Iskolájának hallgatója. Kutatási területem doktori képzésen a fogyasztói magatartás, a BGE-n pedig a vendéglátás és fenntarthatóság kapcsolata. 2011-ben a BGF KVIK turizmus-vendéglátás alapszakának elvégzése után a vendéglátásban helyezkedtem el, de rövid időn belül egy budapesti vendéglátóipari szakközépiskola főállású oktatójává váltam, ahol az utolsó tanévemben gyakorlati oktatásvezetőként tevékenykedtem. Bár a turizmus és vendéglátás fejlődése áll továbbra is érdeklődésem középpontjában, az oktatás, az iskola vált számomra elsődlegessé. Ezért is végeztem el a Közgazdásztanári (MA) képzést a Budapesti Gazdasági Főiskolán 2013-ban. 2015-ben a doktori iskolába történő beiratkozásommal egyidejűleg a BGE Vendéglátás Tanszékén vállaltam tanársegédi állást előbb részmunkaidőben, 2016-tól teljes munkaidőben. Büszkeséggel tölt el, hogy egykori alma materemet munkámmal segíthetem. Nagy felelősséggel viselem a hivatást. Talán az emberközpontúság és a nyitottság jellemzik legjobban személyiségemet. A szakmai munkámban igyekszem folyamatosan fejlődni, a rendelkezésre álló keretek (óraszám, csoportlétszám, technika) között a lehető legjobb eredményt elérni. Az általam oktatott tantárgyak minősége elsősorban a hallgatók által tapasztalt hasznosságban, önfejlesztésben, látókör-bővülésben, illetve a szakmai anyagok naprakészségében tapasztalható. Számomra a legfontosabb, hogy a mindenkori hallgatói csoport képességének és leterheltségének figyelembevételével optimalizáljam az önálló munkavégzés (projektek, beszámolók, beadandók), az órai feladatok és a frontális információközlés arányát. Rendszeresen lehetőséget biztosítok a hallgatóknak arra, hogy meglátásaikkal segítsék a közös munkát: mi a leghatékonyabb módja az új ismeretek megértésének? Érdeklődéssel követem és az órai munkákba integrálom a hazai vendéglátó üzlethálózat alakulását, az iparág trendjeit és fejlődési lehetőségeit. Az általam rendszeresen, magyar és angol nyelven oktatott és fejlesztett tantárgyak: Vendéglátás menedzsment 1-3; Szervezés és gazdálkodás a vendéglátásban. Kollégáim rendszeresen felkérnek a Szállodamenedzsment, Szállodai vendéglátás, Turizmusmarketing tárgyak oktatásában való részvételre. 2016 óta oktatói tevékenységemmel egyidejűleg koordinálom a turizmus-vendéglátás alapszakon megvalósuló duális képzést. Tehetséggondozásban, egyesületi tevékenységben egyelőre nem jeleskedem. Az egyetemi teendők mellett családom és doktori tanulmányaim teljesítése élvez prioritást. Feleségemmel két kisgyermeket nevelünk Budapesten.

Fogadóóra

Helyeonline
Idejee-mailben egyeztetett időpontban/based on prior consultation by e-mail
Megjegyzésszorgalmi időszakban/in teaching period

Oktatott tantárgy(ak)

  • Gasztronómia és élelmiszertudomány 1 (magyar nyelven)
  • Innovatív gasztronómia (magyar nyelven)
  • Kutatásmódszertan (magyar nyelven)
  • Szakmai gyakorlat (magyar nyelven)
  • Szállodai vendéglátás (magyar nyelven)
  • Szállodamenedzsment 2 (magyar nyelven)
  • Szervezés–gazdálkodás a vendéglátásban 1 (magyar nyelven)
  • Szervezés–gazdálkodás a vendéglátásban 2 (magyar nyelven)
  • Vendéglátás menedzsment 1 (magyar és angol nyelven)
  • Vendéglátás menedzsment 2 (magyar és angol nyelven)
  • Vendéglátás menedzsment 3 (magyar és angol nyelven)

Kutatási területek

  • Doktori képzésen: a materializmus az egyéni célértékek, az önkéntes egyszerűség és az áldozatvállalási hajlandóság és a közösségi médiahasználat összefüggései tinédzserkorban.
  • Budapesti Gazdasági Egyetemen: a vendéglátás és a fenntarthatóság kapcsolata: jelenleg a környezetbarát címkék ismerete és megítélése általános és éttermi vonatkozásban. Arra keresi a választ, hogy a vendéglátás érintettjei mit gondolnak azokról a címkékről, amelyekkel a gyártók a fenntartható, környezetbarát működésére igyekszik felhívni a figyelmet?