Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Debreceni János
Vendéglátás Tanszék
tanársegéd
Debreceni János
Elérhetőségek
  • Iroda:1054 Budapest, Alkotmány u. 9-11.
  • Épület:II. emelet, 209-es szoba
  • Telefon:+36 1 374-6200
  • Belső mellék:179
  • Email:debreceni.janos@uni-bge.hu

Bemutatkozás

Debreceni János vagyok, a BGE KVIK Vendéglátás Tanszék tanársegédje, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástani Doktori Iskolájának hallgatója. Kutatási területem doktori képzésen a fogyasztói magatartás, a BGE-n pedig a vendéglátás és fenntarthatóság kapcsolata. 2011-ben a BGF KVIK turizmus-vendéglátás alapszakának elvégzése után a vendéglátásban helyezkedtem el, de rövid időn belül egy budapesti vendéglátóipari szakközépiskola főállású oktatójává váltam, ahol az utolsó tanévemben gyakorlati oktatásvezetőként tevékenykedtem. Bár a turizmus és vendéglátás fejlődése áll továbbra is érdeklődésem középpontjában, az oktatás, az iskola vált számomra elsődlegessé. Ezért is végeztem el a Közgazdásztanári (MA) képzést a Budapesti Gazdasági Főiskolán 2013-ban. 2015-ben a doktori iskolába történő beiratkozásommal egyidejűleg a BGE Vendéglátás Tanszékén vállaltam tanársegédi állást előbb részmunkaidőben, 2016-tól teljes munkaidőben. Büszkeséggel tölt el, hogy egykori alma materemet munkámmal segíthetem. Nagy felelősséggel viselem a hivatást. Talán az emberközpontúság és a nyitottság jellemzik legjobban személyiségemet. A szakmai munkámban igyekszem folyamatosan fejlődni, a rendelkezésre álló keretek (óraszám, csoportlétszám, technika) között a lehető legjobb eredményt elérni. Az általam oktatott tantárgyak minősége elsősorban a hallgatók által tapasztalt hasznosságban, önfejlesztésben, látókör-bővülésben, illetve a szakmai anyagok naprakészségében tapasztalható. Számomra a legfontosabb, hogy a mindenkori hallgatói csoport képességének és leterheltségének figyelembevételével optimalizáljam az önálló munkavégzés (projektek, beszámolók, beadandók), az órai feladatok és a frontális információközlés arányát. Rendszeresen lehetőséget biztosítok a hallgatóknak arra, hogy meglátásaikkal segítsék a közös munkát: mi a leghatékonyabb módja az új ismeretek megértésének? Érdeklődéssel követem és az órai munkákba integrálom a hazai vendéglátó üzlethálózat alakulását, az iparág trendjeit és fejlődési lehetőségeit. Az általam rendszeresen, magyar és angol nyelven oktatott és fejlesztett tantárgyak: Vendéglátás menedzsment 1-3; Szervezés és gazdálkodás a vendéglátásban. Kollégáim rendszeresen felkérnek a Szállodamenedzsment, Szállodai vendéglátás, Turizmusmarketing tárgyak oktatásában való részvételre. 2016 óta oktatói tevékenységemmel egyidejűleg koordinálom a turizmus-vendéglátás alapszakon megvalósuló duális képzést. Tehetséggondozásban, egyesületi tevékenységben egyelőre nem jeleskedem. Az egyetemi teendők mellett családom és doktori tanulmányaim teljesítése élvez prioritást. Feleségemmel két kisgyermeket nevelünk Budapesten.

Fogadóóra

HelyeVendéglátás Tanszék
Idejepéntek 13:00 – 14:00
Megjegyzésszorgalmi időszakban

Oktatott tantárgy(ak)

  • Gasztronómia és élelmiszertudomány 1 (magyar nyelven)
  • Innovatív gasztronómia (magyar nyelven)
  • Kutatásmódszertan (magyar nyelven)
  • Szakmai gyakorlat (magyar nyelven)
  • Szállodai vendéglátás (magyar nyelven)
  • Szállodamenedzsment 2 (magyar nyelven)
  • Szervezés–gazdálkodás a vendéglátásban 1 (magyar nyelven)
  • Szervezés–gazdálkodás a vendéglátásban 2 (magyar nyelven)
  • Vendéglátás menedzsment 1 (magyar és angol nyelven)
  • Vendéglátás menedzsment 2 (magyar és angol nyelven)
  • Vendéglátás menedzsment 3 (magyar és angol nyelven)

Kutatási területek

  • Doktori képzésen: a materializmus az egyéni célértékek, az önkéntes egyszerűség és az áldozatvállalási hajlandóság és a közösségi médiahasználat összefüggései tinédzserkorban.
  • Budapesti Gazdasági Egyetemen: a vendéglátás és a fenntarthatóság kapcsolata: jelenleg a környezetbarát címkék ismerete és megítélése általános és éttermi vonatkozásban. Arra keresi a választ, hogy a vendéglátás érintettjei mit gondolnak azokról a címkékről, amelyekkel a gyártók a fenntartható, környezetbarát működésére igyekszik felhívni a figyelmet?