- Iroda:1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
- Épület:II. emelet, 208-as szoba
- Telefon:+36 1 374-6200
- Belső mellék:206
- Email:fekete-frojimovics.zsofia@uni-bge.hu
Bemutatkozás
Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia vagyok, 2012 óta dolgozom a BGE KVIK Vendéglátás Tanszékén.
Először főiskolai tanársegédként, később adjunktusként, majd 2019-től főiskolai docensként, és a FOSZK (régebben FSZ) képzés vendéglátás szakirány képzésvezetőjeként dolgozom.
2015-től tanszékvezető-helyettesként, illetve oktatási és oktatástámogatási koordinátori beosztásban dolgozom a tanszéken.
2018 márciusában MSZ EN ISO 9001:2015 belső auditori képesítést szereztem, ezután 2018 júniusától a kari minőségügyi feladatokat is ellátom.
2016. óta aktívan szervezem a Vendéglátás Szabadegyetem programjait, amelynek keretében minden félévben 2-3 szakmai előadó osztja meg tudását és tapasztalatát a jövő vendéglátósaival (meghívott előadónk volt többek közt: Gerendai Károly, Semsei Rudolf, Bernáth József, Lukács István).
TDK-munkában szakmai zsűritagként és zsűrielnökként részt vettem az elmúlt években, az OTDK zsűritagja is voltam.
2016. nyarán az utolsó modulos szakmenedzser-vizsgát öt szak esetében intézményi felelősként sikerrel szerveztem és koordináltam.
2019 decembere óta tagja vagyok a BGE Fenntarthatósági Hálózatának, amelynek keretében kiemelten foglalkozom a felelős vendéglátás kérdéskörével.
Jelenleg 16 tantárgy tantárgyfelelőse vagyok, FOSZK-, BA- és MA- szinten is oktatok, nappali, távoktatási és levelező képzésen is, angol nyelven 2013. óta oktatom a hallgatókat F&B Management 1. tárgyból.
2018-ban Dr. Verebes Pállal közös vendéglátás gazdálkodási jegyzetünk jelent meg Üzleti szintű szervezés és gazdálkodás a vendéglátásban címmel (ISBN-száma: 978-615-5607-49-3), amely több vendéglátó szakirányos tantárgynál segíti a hallgatók felkészülését, a hozzá tartozó Coospace-feladattárral együtt.
Szakmai munkám mellett az Egyetem egyéb rendezvényein is szívesen részt veszek, ilyen például a Kutatók Éjszakája, amelyen évek óta szervezek előadásokat, workshopokat a tanszéki kollégákkal (pl.: 2017 szeptemberében a nagy sikerű Éjszakai ülés a Budapesti Gazdasági Egyetem Sommelier termében, avagy vak borkóstolás fekete pohárból című előadás, vagy a VIII. Nemzedékek Találkozóján, ahol a bográcsfőző versenyen nyertes Négy kakukkfüves csapat tagjaként szerepeltem).
PhD-fokozatomat gazdaság- és szervezéstudományok képzésen szereztem 2008-ban, a Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészet és Döntéstámogató Rendszerek Doktori Iskolában.
2006 és 2008 évek között nyilvántartott szakmai szakértője és bírálója voltam a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatalnak, 2016. óta tagja vagyok az MMSZ Agrár-és Élelmiszeripari Marketing Tagozatának, valamint 2018. óta tagja vagyok az EOQ Magyar Nemzeti Bizottság Közhasznú Egyesületnek.
2022. júniusa óta a Vendéglátás Tanszék tanszékvezetője vagyok.
2021 márciusában felvételt nyertem a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagjai közé, a IX. Gazdaság- és Jogtudományok Osztályában.
Budapesten élek férjemmel és ikerfiaimmal.
Fogadóóra
Helye | Vendéglátás Tanszék |
---|---|
Ideje | Péntek 12.00-13.00 |
Megjegyzés |
Oktatott tantárgy(ak)
- Emberi erőforrás-menedzsment (magyar nyelven)
- F&B menedzsment és vállalkozásfejlesztés (magyar nyelven)
- Gazdálkodás a vendéglátásban (magyar nyelven)
- Marketing (magyar nyelven)
- Marketing menedzsment a vendéglátásban (magyar nyelven)
- Szakmai gyakorlat (magyar nyelven)
- Szervezés–gazdálkodás a vendéglátásban 1 (magyar nyelven)
- Szervezés–gazdálkodás a vendéglátásban 2 (magyar nyelven)
- Turizmusmarketing (magyar nyelven)
- Vendéglátás menedzsment 1 (magyar és angol nyelven)
Szakmai életút
- 2012-2013tanársegéd
- 2014-tőladjunktus
- 2015-tőloktatási és oktatástámogatási koordinátor
- 2016-tólMMSZ Agrár-és Élelmiszeripari Marketing Tagozat, tag
- 2018-tólEOQ Magyar Nemzeti Bizottság Közhasznú Egyesület, tag
- 2018-tólkari minőségügyi felelős
- 2019-tőlfőiskolai docens
- 2019-tőlBGE Fenntarthatósági Hálózat, tag
- 2021-tőlMTA Köztestület, tag
- 2022-tőlegyetemi docens
Kutatási területek
- Fenntarthatóság a hazai vendéglátó vállalkozások üzleti stratégiájában
- Turizmus-vendéglátás szakos hallgatók gasztronómiával foglalkozó hírességekhez kötődő paraszociális kapcsolatainak elemzése
- Vendéglátó vállalkozások ellenállási képességének vizsgálata, reziliencia-kutatás
- Fogyatékossággal élők és a vendéglátás kapcsolata