Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia
Vendéglátás Tanszék
főiskolai docens
PhD
Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia
Elérhetőségek

Bemutatkozás

Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia vagyok, 2012. év óta dolgozom a BGE KVIK Vendéglátás Tanszékén. Először főiskolai tanársegédként, később adjunktusként, majd 2019-től főiskolai docensként, és a FOSZK (régebben FSZ) képzés vendéglátás szakirány képzésvezetőjeként dolgozom. 2015. évtől tanszékvezető-helyettesként, illetve oktatási és oktatástámogatási koordinátori beosztásban dolgozom a Tanszéken. 2018. márciusában MSZ EN ISO 9001:2015 belső auditori képesítést szereztem, ezután 2018. júniusától a kari minőségügyi feladatokat is ellátom. 2016. óta aktívan szervezem a Vendéglátás Szabadegyetem programjait, amelynek keretében minden félévben 2-3 szakmai előadó osztja meg tudását és tapasztalatát a jövő vendéglátósaival (meghívott előadónk volt többek közt: Gerendai Károly, Semsei Rudolf, Bernáth József, Lukács István). TDK munkában szakmai zsűritagként és zsűrielnökként részt vettem az elmúlt években, az OTDK zsűritagja is voltam; 2016. nyarán az utolsó modulos Szakmenedzser Vizsgát öt szak esetében intézményi felelősként sikerrel szerveztem és koordináltam. 2019. decembere óta tagja vagyok a BGE Fenntarthatósági Hálózatának, amelynek keretében kiemelten foglalkozom a felelős vendéglátás kérdéskörével. Jelenleg 16 tantárgy tantárgyfelelőse vagyok, FOSZK, BA és MA szinten is oktatok, nappali, táv- és levelező képzésen is, angol nyelven 2013. óta oktatom a hallgatókat F&B Management 1. tárgyból. 2018-ban Dr. Verebes Pállal közös vendéglátás gazdálkodási jegyzetünk jelent meg, „Üzleti szintű szervezés és gazdálkodás a vendéglátásban” címmel (ISBN-száma: 978-615-5607-49-3), amely több vendéglátó szakirányos tantárgynál segíti a hallgatók felkészülését, a hozzá tartozó Coospace feladattárral együtt; Szakmai munkám mellett az Egyetem egyéb rendezvényein is szívesen részt veszek, ilyen például a Kutatók Éjszakája, amelyen évek óta szervezek előadásokat, workshopokat a tanszéki kollégákkal (pl.: 2017. szeptemberében a nagy sikerű „Éjszakai ülés a Budapesti Gazdasági Egyetem Sommelier termében, avagy vak borkóstolás fekete pohárból” című előadás, vagy a VIII. Nemzedékek Találkozóján, ahol a bográcsfőző versenyen nyertes „Négy kakukkfüves” csapat tagjaként szerepeltem.). A mostani távoktatási formában elindítottam a Gasztro-filmklubot, hogy a hallgatókkal együtt közösen, otthonról nézzünk vendéglátással kapcsolatos filmeket és megbeszéljük a látottakat.; Ph. D. fokozatomat gazdaság- és szervezéstudományok képzésen szereztem 2008-ban, a Budapesti Corvinus Egyetem, Tájépítészet és Döntéstámogató Rendszerek Doktori Iskolában. 2006 és 2008 évek között nyilvántartott szakmai szakértője és bírálója voltam a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatalnak, 2016. óta tagja vagyok az MMSZ Agrár-és Élelmiszeripari Marketing Tagozatának, valamint 2018. óta tagja vagyok az EOQ Magyar Nemzeti Bizottság Közhasznú Egyesületnek; 2021. márciusában felvételt nyertem a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagjai közé, a IX. Gazdaság- és Jogtudományok Osztályában. Budapesten élek férjemmel és ikerfiaimmal.

Fogadóóra

Helyeonline
IdejeCoospace-fogadóóra hétfő 11:30 – 12:00, Coospace-en előzetes bejelentkezés alapján e-mailen előre egyeztetett időpontban (fekete-frojimovics.zsofia@uni-bge.hu)
Megjegyzésszorgalmi időszakban
Helyeonline
IdejeCoospace-fogadóóra szerda 11:30 – 12:00, Coospace-en előzetes bejelentkezés alapján e-mailen előre egyeztetett időpontban (fekete-frojimovics.zsofia@uni-bge.hu)
Megjegyzésszorgalmi időszakban

Oktatott tantárgy(ak)

  • Emberi erőforrás-menedzsment (magyar nyelven)
  • Ételek és italok a vendéglátásban (magyar és angol nyelven)
  • F&B menedzsment és vállalkozásfejlesztés (magyar nyelven)
  • Gasztronómia és élelmiszertudomány 2 (magyar nyelven)
  • Gazdálkodás a vendéglátásban (magyar nyelven)
  • Kutatásmódszertan (magyar nyelven)
  • Marketing (magyar nyelven)
  • Marketing menedzsment a vendéglátásban (magyar nyelven)
  • Szakmai gyakorlat (magyar nyelven)
  • Szervezés–gazdálkodás a vendéglátásban 1 (magyar nyelven)
  • Szervezés–gazdálkodás a vendéglátásban 2 (magyar nyelven)
  • Turizmusmarketing (magyar nyelven)
  • Vendéglátás menedzsment 1 (magyar és angol nyelven)

Szakmai életút

  • 2012-2013tanársegéd
  • 2015-tőloktatási és oktatástámogatási koordinátor
  • 2016-tólMMSZ Agrár-és Élelmiszeripari Marketing Tagozat, tag
  • 2018-tólEOQ Magyar Nemzeti Bizottság Közhasznú Egyesület, tag
  • 2018-tólkari minőségügyi felelős
  • 2019-tőlBGE Fenntarthatósági Hálózat, tag
  • 2021-tőlMTA Köztestület, tag

Kutatási területek

  • A társadalmi tőke (social capital) szerepe a gazdaság hatékonyabb működésében
  • Fenntarthatóság a hazai vendéglátó vállalkozások üzleti stratégiájában
  • Fenntarthatóságot szimbolizáló címkék ismerete általános és éttermi vonatkozásban