BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

  • Rólunk
      • Rólunk
      • Képzési portfólió
      • Értékeink
      • Történetünk
      • Szolgáltatások és projektek
      • Alkotmány utcai térkép
  • Közösség
      • Vezetés
      • A Kar vezetése
      • Oktatási szervezeti egységek
      • Kereskedelem Tanszék
      • Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszék
      • Pedagógia Tanszék
      • Turizmus Tanszék
      • Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék
      • Vendéglátás Tanszék
      • Szaknyelvi Iroda – KVIK
      • Sport Iroda kihelyezett részleg
      • Szolgáltató szervezeti egységek
      • Dékáni Hivatal
      • Hallgatói Ügyfélszolgálati Csoport
      • Kollégium
      • Könyvtár
      • Hallgatói érdekképviselet
      • KVIK HÖK
  • Tudományos élet
      • Tudományos élet
      • Kutatási portfólió
      • Kutatócsoportok a KVIK-en
      • Elismerések és lehetőségek
      • Kiadványok és folyóiratok
  • Partnerségek
      • Partnerségek
      • Üzleti kapcsolatok
      • Nemzetközi kapcsolatok
      • Tudományos kapcsolatok
      • Vendégoktatóink
      • Duális képzés
      • Pro Gastronomia díj
      • A BGE söre
  • Hallgatói élet
      • Szervezetek és közösségek
      • KVIK HÖK
      • Diákjóléti Bizottság
      • Kollégiumi Bizottság
      • Gundel Károly Szakkollégium
      • AIESEC
      • Tourism Club of BGE
      • BEE Mentorship programme
      • Versenyek és tehetséggondozás
      • Tudományos Diákkör (TDK)
      • Gundel Károly Szakkollégium eredményei
      • Hallgatóinknak szervezett versenyek
      • Nemzetközi lehetőségek
      • Programok és pályázatok
      • Kultúra és sport
      • Kulturális élet
      • Sportélet
Nyitólap >
Fekete-Frojimovics Zsófia - Munkatárs adatlap
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia
Vendéglátás Tanszék
tanszékvezető, egyetemi docens
PhD
Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia
Elérhetőségek
  • Iroda:1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
  • Épület:II. emelet, 208-as szoba
  • Telefon:+36 1 374-6200
  • Belső mellék:206
  • Email:fekete-frojimovics.zsofia@uni-bge.hu

Bemutatkozás

Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia vagyok, 2012 óta dolgozom a BGE KVIK Vendéglátás Tanszékén.
Először főiskolai tanársegédként, később adjunktusként, majd 2019-től főiskolai docensként, és a FOSZK (régebben FSZ) képzés vendéglátás szakirány képzésvezetőjeként dolgozom.
2015-től tanszékvezető-helyettesként, illetve oktatási és oktatástámogatási koordinátori beosztásban dolgozom a tanszéken.
2018 márciusában MSZ EN ISO 9001:2015 belső auditori képesítést szereztem, ezután 2018 júniusától a kari minőségügyi feladatokat is ellátom.
2016. óta aktívan szervezem a Vendéglátás Szabadegyetem programjait, amelynek keretében minden félévben 2-3 szakmai előadó osztja meg tudását és tapasztalatát a jövő vendéglátósaival (meghívott előadónk volt többek közt: Gerendai Károly, Semsei Rudolf, Bernáth József, Lukács István).
TDK-munkában szakmai zsűritagként és zsűrielnökként részt vettem az elmúlt években, az OTDK zsűritagja is voltam.
2016. nyarán az utolsó modulos szakmenedzser-vizsgát öt szak esetében intézményi felelősként sikerrel szerveztem és koordináltam.
2019 decembere óta tagja vagyok a BGE Fenntarthatósági Hálózatának, amelynek keretében kiemelten foglalkozom a felelős vendéglátás kérdéskörével.
Jelenleg 16 tantárgy tantárgyfelelőse vagyok, FOSZK-, BA- és MA- szinten is oktatok, nappali, távoktatási és levelező képzésen is, angol nyelven 2013. óta oktatom a hallgatókat F&B Management 1. tárgyból.
2018-ban Dr. Verebes Pállal közös vendéglátás gazdálkodási jegyzetünk jelent meg Üzleti szintű szervezés és gazdálkodás a vendéglátásban címmel (ISBN-száma: 978-615-5607-49-3), amely több vendéglátó szakirányos tantárgynál segíti a hallgatók felkészülését, a hozzá tartozó Coospace-feladattárral együtt.
Szakmai munkám mellett az Egyetem egyéb rendezvényein is szívesen részt veszek, ilyen például a Kutatók Éjszakája, amelyen évek óta szervezek előadásokat, workshopokat a tanszéki kollégákkal (pl.: 2017 szeptemberében a nagy sikerű Éjszakai ülés a Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem Sommelier termében, avagy vak borkóstolás fekete pohárból című előadás, vagy a VIII. Nemzedékek Találkozóján, ahol a bográcsfőző versenyen nyertes Négy kakukkfüves csapat tagjaként szerepeltem).
PhD-fokozatomat gazdaság- és szervezéstudományok képzésen szereztem 2008-ban, a Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészet és Döntéstámogató Rendszerek Doktori Iskolában.
2006 és 2008 évek között nyilvántartott szakmai szakértője és bírálója voltam a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatalnak, 2016. óta tagja vagyok az MMSZ Agrár-és Élelmiszeripari Marketing Tagozatának, valamint 2018. óta tagja vagyok az EOQ Magyar Nemzeti Bizottság Közhasznú Egyesületnek.
2022. júniusa óta a Vendéglátás Tanszék tanszékvezetője vagyok.
2021 márciusában felvételt nyertem a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagjai közé, a IX. Gazdaság- és Jogtudományok Osztályában.
A BGE Healthy Campus programjában a Táplálkozás pillér vezetője vagyok.
Budapesten élek férjemmel és ikerfiaimmal.

Fogadóóra

HelyeVendéglátás Tanszék II. emelet 208.
Idejehétfő 13.00-13.30
Megjegyzés

Oktatott tantárgy(ak)

  • Emberi erőforrás-menedzsment (magyar nyelven)
  • F&B menedzsment és vállalkozásfejlesztés (magyar nyelven)
  • Gazdálkodás a vendéglátásban (magyar nyelven)
  • Marketing (magyar nyelven)
  • Marketing menedzsment a vendéglátásban (magyar nyelven)
  • Szakmai gyakorlat (magyar nyelven)
  • Szervezés–gazdálkodás a vendéglátásban 1 (magyar nyelven)
  • Szervezés–gazdálkodás a vendéglátásban 2 (magyar nyelven)
  • Turizmusmarketing (magyar nyelven)
  • Vendéglátás menedzsment 1 (magyar és angol nyelven)

Szakmai életút

  • 2012-2013tanársegéd
  • 2014-tőladjunktus
  • 2015-tőloktatási és oktatástámogatási koordinátor
  • 2016-tólMMSZ Agrár-és Élelmiszeripari Marketing Tagozat, tag
  • 2018-tólEOQ Magyar Nemzeti Bizottság Közhasznú Egyesület, tag
  • 2018-tólkari minőségügyi felelős
  • 2019-tőlfőiskolai docens
  • 2019-tőlBGE Fenntarthatósági Hálózat, tag
  • 2021-tőlMTA Köztestület, tag
  • 2022-tőlegyetemi docens

Kutatási területek

  • Fenntarthatóság a hazai vendéglátó vállalkozások üzleti stratégiájában
  • Turizmus-vendéglátás szakos hallgatók gasztronómiával foglalkozó hírességekhez kötődő paraszociális kapcsolatainak elemzése
  • Vendéglátó vállalkozások ellenállási képességének vizsgálata, reziliencia-kutatás
  • Fogyatékossággal élők és a vendéglátás kapcsolata

Kiemelt publikációk

  • Az organikus jogalkotás a társadalmi akadálymentesség tükrében
  • Research paradigms for restaurant management in Covid19 – Systematic review of theoretical frameworks and a recommended research design
2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette