- Iroda:1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
- Épület:II. emelet, 211-es szoba
- Telefon:+36 1 374-6200
- Belső mellék:421
- Email:gerene.radvanyi.dalma@uni-bge.hu
Bemutatkozás
Dr. Geréné Dr. Radványi Dalma vagyok, 2023 óta dolgozom a BGE KVIK Vendéglátás Tanszékén. Karrieremet a felsőoktatásban 2015-ben kezdtem meg egyetemi tanársegédként a Budapesti Corvinus Egyetem (később Szent István Egyetemen) Élelmiszertudományi karán. 2016-ban az egyetem akkreditált laboratóriumának minőségügyi megbízottja voltam. 2017-től tudományos munkatárs és posztdoktor pozícióban dolgoztam az Agrártudományi Kutatóközpont, Növényvédelmi Intézetének Állattani Osztályán, ahol GINOP pályázat megvalósításában vettem részt. 2019-ben tértem vissza az egyetemre (Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem, SZIE jogutód) egyetemi adjunktusként. Oktatási tevékenységeim mellett 2022-ben előbb az Élelmiszertudományi és -technológiai Intézet Nemzetközi Ügyekért Felelős Intézeti Koordinátora, majd 2023-ban a MATE Nemzetközi Koordinációs Referens Hálózatának Nemzetközi Koordinátora lettem. 2023-ban kezdtem meg munkámat a Budapesti Gazdasági Egyetemen főiskolai docensként. 2016-ban szereztem meg doktori fokozatomat az Élelmiszertudományi doktori iskolában, doktori munkámban különböző penészek korai detektálásával foglalkoztam nagyműszeres analitikai technikákkal. 2014-ben tagja lettem a Magyar Kémikusok Egyesületének. 2017-ben léptem be a Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományok Osztályának, Élelmiszertudományi Albizottságába, 2023-ban pedig titkára lettem a Magyar Kémikusok Egyesületének, Élelmiszerkémiai Szakosztályának. Pályafutásom során több hazai és nemzetközi pályázatban vettem részt (GINOP, OTKA). Oktatási tevékenységemet 2013-ban kezdtem. Az elmúlt tíz évben számos tantárgyat tanítottam, kezdetben Általános és szervetlen kémiát, Élelmiszeranalitikát, Élelmiszeranalitikai hagyományos és gyors módszereket illetve Speciális érzékszervi módszerek. Később becsatlakoztam az angol nyelvű oktatásba is. 2023-ig oktatott tárgyaim közé tartozik a General and Bioinorganic Chemistry, Horticultural Chemistry, Organic and biochemistry, Food analitics 2. (laboratory practice), Élelmiszerek analitikai minősítése, Analytical classification of foodstuffs, Elválasztástechnikai módszerek illetve Separation techniques (amely tárgynak 2022-től tárgyfelelőse voltam). Jelenleg oktatott tárgyaim a Rendezvény GHP és táplálkozási ismeretek, Food and Beverages illetve Mikrobiológia-higiéné. Oktatási tevékenységem során számos szak- és diplomadolgozatot témavezettem, melyek közül 8 dolgozat megjelent TDK-n is. Kutatásaim során elsősorban a mikrobiális eredetű szerves illékony vegyületeket vizsgáltam kapcsolt analitikai technikával, ahol a fő célom penészek és egyéb élelmiszerekben előforduló mikroorganizmusok illékony komponenseinek monitorozása, metabolomikai markerek kutatása, azonosítása volt. Kutatásaimból számos publikáció született, 2023-ban pedig megjelent egyszerzős publikációm: Smelling the difference: separation of healthy and infected button mushrooms via microbial volatile organic compounds. Oktatási és kutatási munkám mellett a családomnak élek, két gyermek édesanyja vagyok.
Fogadóóra
Helye | Vendéglátás Tanszék |
---|---|
Ideje | szerda 13:00-14:00 |
Megjegyzés | előzetes egyeztetés szükséges |
Oktatott tantárgy(ak)
- Ételek és italok a vendéglátásban (angol nyelven)
- Rendezvény GHP és táplálkozási ismeretek (magyar nyelven)
- Mikrobiológia-higiéné (magyar nyelven)
Szakmai életút
- 2015 – 2021Budapesti Corvinus Egyetem (később Szent István Egyetem (SZIE)), Élelmiszertudományi Kar, Alkalmazott Kémia Tanszék, később egyetemi tanársegéd
- 2016 – 2017SZIE, Élelmiszertudományi Kar, Akkreditált Laboratórium, Minőségügyi megbízott
- 2016 – 2018Agrár- és természettudományi szakfordító szakirányú továbbképzés (angol-magyar)
- 2016Doktori oklevél
- 2017 – 2020Agrártudományi Kutatóközpont, Növényvédelmi Intézet, Állattani Osztály (MTA jogutód), tudományos munkatárs (posztdoktor)
- 2021 –Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE), Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet, Élelmiszerkémia és -Analitika Tanszék, egyetemi Adjunktus
- 2022 –E3UDRES2 nemzetközi projekt WP4-Researcher munkacsoport tag
- 2022 – 2023MATE, Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet, Nemzetközi Ügyekért Felelős Intézeti Koordinátor
- 2023MATE Nemzetközi Koordinációs Referens Hálózatában Nemzetközi Koordinátor
- 2023 –Magyar Kémikusok Egyesülete (MKE), Élelmiszerkémiai Szakosztály Titkár
- 2023–Budapesti Gazdaság Egyetem, KVIK Vendéglátás Tanszék, Főiskolai Docens
Kutatási területek
- Mikroorganizmusok élettevékenységének nyomonkövetése, élelmiszerek romlásának vizsgálata e-orr készülék segítségével
- Szimultán multitechnikás illatanyag gyűjtő berendezés fejlesztése.
- HS-SPME-GC-MS kapcsolt analitikai rendszer használata szerves illékony komponensek (VOC) analízisben, illetve mikrobiális illékony komponensek (MVOC) analízisben. Penészek és egyéb élelmiszerekben előforduló mikroorganizmusok illékony komponenseinek monitorozása, metabolomikai markerek kutatása, azonosítása.
- HS-SPME-GC-EI/CI qTOF MS kapcsolt analitikai rendszer ismerete, ionizációs technikák vizsgálata, optimálása.
- Mintavételi eljárás kidolgozása különböző fázisú gombakomposzt vizsgálatára, penészgombák jelenlétének indikálására. Adatbázis létrehozása a különböző kártékony penészek illékony anyagcseremarkereire.
- GINOP-2.3.2-15-2016-00051 számú projektben növényi illékony anyagok profilozása. Mikroorganizmusokkal fertőzött és egészséges növények illékony anyag profiljában bekövetkező változások vizsgálata TDU2/CIS4-GC-MS kapcsolt analitikai rendszerrel.