- Iroda:1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
- Épület:II. emelet, 208-as szoba
- Telefon:+36 1 374-6200
- Belső mellék:421
- Email:lenkovics.beatrix@uni-bge.hu
Bemutatkozás
Felsőfokú tanulmányaimat 1997-ben a Kereskedelmi Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolán kezdtem. 2001-ben diplomáztam közgazdászként vendéglátó és szálloda szakon. Tanulmányaimat a főiskolán folytattam, párhuzamosan a közgazdász szak mellett elkezdtem a tanár szakot is, melyet 2003. februárjában fejeztem be és megszereztem a közgazdász tanár diplomát. Főiskolai tanulmányaim után felvételiztem a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Karára, ahol a sikeres felvételi után, 2003. szeptember 1-jétől folytattam tanulmányaimat. 2006-ban diplomáztam és megszereztem az élelmiszermérnök MSc egyetemi oklevelet. 2010-ben elkezdtem tanulmányaimat a Szent István Egyetem Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskolájában, melyet 2017 májusában fejeztem be és megszereztem a Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktora PhD fokozatot.
Szakmai tevékenységeim közé tartozik a tudományos munka iránt érdeklődő hallgatók irányítása, segítése, a Budapesti Gazdasági Egyetem kutatásainak megvalósítása, szükség esetén külső kapcsolatok, egyetemek és a gyakorlati helyek bevonásával, ennek eredményeinek hazai, nemzetközi publikálása.
Tudományos és tudományszervezési tevékenység kifejtése, a hazai és a nemzetközi tudományos közéletben, tudományág, intézmény, illetőleg az ország szakmai képviselete.
Egyetem és a cégek kapcsolatának erősítése a képzés területén, vendégelőadók meghívásában.
Tudományos Diákköri Konferencián, felkészítő tanárként feladatom a tudományos munkát készítő hallgatók irányítása. Tudományos Diákköri Konferencián való részvétel bírálóként, tagként. Részt veszek a záróvizsgák és felvételi vizsgák lebonyolításában, vizsga (szigorlati) bizottságokban, szakterületétől függően záróvizsga-bizottságok munkájában. A bizottság tagjaként, vagy vezetőjeként záróvizsgáztatásban, diplomavédésen, doktori szigorlatokon, tantárgyi vizsgákon diplomadolgozatot készítő hallgatók irányításában.
Az oktatott szakterülethez kapcsolódóan tantárgyfelelősi feladatokat látok el.
Új tárgyakra vonatkozóan tantárgyi programok kidolgozását, az új szakterület új kihívásainak megfelelő oktatási, oktatásfejlesztési és kutatási tevékenységek megvalósítását végzem.
Az oktatott szakterülethez kapcsolódóan rendezvények, párbeszédek szervezése. Sommelier Klub, Hungarikumok: múltunk és jövőnk - I. Országos Pálinka Konferencia. Nyersanyagok az élelmiszeriparban. Pszeudocereáliák a gasztronómiában.
Oktatási feladataim mellett kutatóként, kutatócsoport vezetőként dolgozom. Tanszéki munkatársaimmal pályázatban részt veszek az Egyetem Kiválósági Központ pályázatának keretein belül. A kutatásokhoz kapcsolódóan az eredmények bemutatása, konferencia szervezése. Célom az új kutatási eredmények gyakorlati alkalmazásának elősegítése, figyelemmel kísérése és a tananyagba való beépítése.
Fogadóóra
Helye | okt.17- ig Alkotmány u. 9.-11. fszt. 14., utána Markó u. 130. Sommelier terem |
---|---|
Ideje | Csütörtök 9.00-11.00 |
Megjegyzés | Fogadóórán kívüli időpont esetén előzetes egyeztetés e-mailben. |
Oktatott tantárgy(ak)
- Élelmiszer- és italismeret (magyar nyelven)
- Ételek és italok a vendéglátásban (magyar nyelven)
- Pálinka és egyéb párlatok (magyar nyelven)
- Sommelier alapismeretek (magyar nyelven)
Szakmai életút
- 2014-tőla Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar Vendéglátás Tanszék által szervezett Kutatók Éjszakája program előadója.
- 2015-tőla Budapesti Gazdasági Egyetem Tudományos Diákköri Konferencián felkészítő tanár.
- 2016-2017A Budapesti Gazdasági Egyetem Sommelier Klub szervezője, külső kapcsolatok, kutatóintézetek, egyetemek és gyakorlati helyek bevonásával.
- 2017-2019Kutatócsoport-vezető. A Budapesti Gazdasági Egyetem Kiválósági Központ pályázatának keretein belül a csonthéjas és vadcsonthéjas gyümölcsökből készült pálinkák vizsgálata.
- 2018Hungarikumok, múltunk és jövőnk I. Országos Pálinka Konferencia szervezője. A kutatásokhoz kapcsolódóan az eredmények bemutatása.
- 2019-2021Kutatócsoport-vezető. A Budapesti Gazdasági Egyetem Kiválósági Központ pályázatának keretein belül, a zöldségből készült párlatok vizsgálata.
- 2023-2024Az étel és bor-párosítás fogyasztói attitűdje, megjelenése a gasztroturizmusban (kutatócsoport-vezető).
Kutatási területek
- Nyersanyagok az élelmiszeriparban
- Ételek és italok a vendéglátásban
- Élelmiszer- és italismeret
- Élelmianyagismeret
- Italismeret
- Pálinka és párlatok
Kiemelt publikációk
- Alapíz-felismerő képesség vizsgálata a Budapesti Gazdasági Egyetem vendéglátó és szálloda szakirányos hallgatóinak körében
- Study of basic taste recognition among the tourism and catering management students of the Budapest Business School
- A Literature Review On The Development Phases Of Hungarian Pig Industry