BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

  • Rólunk
      • Rólunk
      • Képzési portfólió
      • Értékeink
      • Történetünk
      • Szolgáltatások és projektek
      • Alkotmány utcai térkép
  • Közösség
      • Vezetés
      • A Kar vezetése
      • Oktatási szervezeti egységek
      • Kereskedelem Tanszék
      • Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszék
      • Pedagógia Tanszék
      • Turizmus Tanszék
      • Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék
      • Vendéglátás Tanszék
      • Szaknyelvi Iroda – KVIK
      • Sport Iroda kihelyezett részleg
      • Szolgáltató szervezeti egységek
      • Dékáni Hivatal
      • Hallgatói Ügyfélszolgálati Csoport
      • Kollégium
      • Könyvtár
      • Hallgatói érdekképviselet
      • KVIK HÖK
  • Tudományos élet
      • Tudományos élet
      • Kutatási portfólió
      • Kutatócsoportok a KVIK-en
      • Elismerések és lehetőségek
      • Kiadványok és folyóiratok
  • Partnerségek
      • Partnerségek
      • Üzleti kapcsolatok
      • Nemzetközi kapcsolatok
      • Tudományos kapcsolatok
      • Vendégoktatóink
      • Duális képzés
      • Pro Gastronomia díj
      • A BGE söre
  • Hallgatói élet
      • Szervezetek és közösségek
      • KVIK HÖK
      • Diákjóléti Bizottság
      • Kollégiumi Bizottság
      • Gundel Károly Szakkollégium
      • AIESEC
      • Tourism Club of BGE
      • BEE Mentorship programme
      • Versenyek és tehetséggondozás
      • Tudományos Diákkör (TDK)
      • Gundel Károly Szakkollégium eredményei
      • Hallgatóinknak szervezett versenyek
      • Nemzetközi lehetőségek
      • Programok és pályázatok
      • Kultúra és sport
      • Kulturális élet
      • Sportélet
Nyitólap >
Lovasné Dr. Avató Judit - Munkatárs adatlap
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Lovasné Dr. Avató Judit
Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék
egyetemi docens
PhD
Lovasné Dr. Avató Judit
Elérhetőségek
  • Iroda:1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
  • Épület:I. emelet, 111-es szoba
  • Telefon:+36 1 374-6244
  • Belső mellék:242, 244
  • Email:Lovasneavato.Judit@uni-bge.hu

Bemutatkozás

A közgazdásztanári végzettségem adta képesítési területek közül inkább a statisztika és az informatika állnak közel hozzám, mint a számvitel. Oktatói tevékenységem során hasznosnak tartottam elvégezni az ELTE TTK informatikatanár kiegészítő szakot. Tudományos fokozatot a Miskolci Egyetem Vállalkozáselmélet és Gyakorlat Doktori Iskolájában szereztem, a demográfiai folyamatok gazdasági vonatkozásai témában. Folyamatosan részt veszek a szakterületeimhez kapcsolódó továbbképzéseken. A felsőfokú oktatásban a szaktárgyak tartalmi, módszertani fejlesztését vizsgálom, azt, hogy hogyan lehet eredményesebben, hallgatókat jobban motiválva oktatni a statisztika tantárgyakat. A BGE KVIK karán találkoztam a fenntartható vendéglátás témájával. Ez a területet számomra újdonság, de mind tudományosan, mind módszertanilag felkeltette érdeklődésem. Vallom, hogy az ember munkája során legyen elkötelezett, igényes, és szakmájában legyen nyitott új témákra. Erre nagyon jó lehetőséget kínál az egyetem kutatóközpontjainak munkájában való részvétel. A fenntartható vendéglátás gazdasági vonatkozásaival szeretnék elsősorban foglalkozni.

Fogadóóra

HelyeOnline, Teams
Idejepéntek 09:45-11:15
Megjegyzés

Előzetes bejelentkezés szükséges e-mail-en keresztül.

Oktatott tantárgy(ak)

  • Statisztika és valószínűségszámítás alapjai (magyar nyelven)
  • Üzleti elemzés (magyar nyelven)
  • Üzleti statisztika (magyar nyelven)

Szakmai életút

  • 2020MTA/STAB-tagság
  • 2019LCA-tagság
  • 2013PhD-fokozat megszerzése
  • 2000Magyar Statisztikai Társaság
  • 1994informatika szakos tanár diploma
  • 1989közgazdásztanár diploma

Kutatási területek

  • Fenntartható vendéglátás
  • Oktatásmódszertan
  • Fenntarthatósági mutatószámok módszertana és gyakorlata

Kiemelt publikációk

  • Lovasné Avató Judit, Mannheim Viktoria: Life Cycle Assessment Model of a Catering Product: Comparing Environmental Impacts for Different End-of-Life Scenarios ENERGIES 15 : 15 Paper: 5443 , 20 p. (2022)
  • Erdélyi Éva, Lovasné Avató Judit: IMPACT OF FOOD PRODUCTION AND CONSUMPTION ON THE ENVIRONMENT, GEOGRAPHICAL APPROACH. In: Miroslav, Malesevic (szerk.) XII. Safe Food : Proceedings (2022) pp. 151-159.
  • Erdélyi Éva ; Jakuschné Kocsis Tímea, Lovasné Avató Judit Az élelmiszeripari termékek környezeti hatásai és számszerűsítésük nehézségei [Environmental impact of food products and difficulties in quantifying them] ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 65 : 4 pp. 2728-2747. , 11 p. (2019)
Tovább az MTMT adatbázisára
2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette