- Iroda:1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
- Épület:I. emelet, 111-es szoba
- Telefon:+36 1 374-6244
- Belső mellék:242, 244
- Email:Lovasneavato.Judit@uni-bge.hu
Bemutatkozás
A közgazdásztanári végzettségem adta képesítési területek közül inkább a statisztika és az informatika állnak közel hozzám, mint a számvitel. Oktatói tevékenységem során hasznosnak tartottam elvégezni az ELTE TTK informatikatanár kiegészítő szakot. Tudományos fokozatot a Miskolci Egyetem Vállalkozáselmélet és Gyakorlat Doktori Iskolájában szereztem, a demográfiai folyamatok gazdasági vonatkozásai témában. Folyamatosan részt veszek a szakterületeimhez kapcsolódó továbbképzéseken. A felsőfokú oktatásban a szaktárgyak tartalmi, módszertani fejlesztését vizsgálom, azt, hogy hogyan lehet eredményesebben, hallgatókat jobban motiválva oktatni a statisztika tantárgyakat. A BGE KVIK karán találkoztam a fenntartható vendéglátás témájával. Ez a területet számomra újdonság, de mind tudományosan, mind módszertanilag felkeltette érdeklődésem. Vallom, hogy az ember munkája során legyen elkötelezett, igényes, és szakmájában legyen nyitott új témákra. Erre nagyon jó lehetőséget kínál az egyetem kutatóközpontjainak munkájában való részvétel. A fenntartható vendéglátás gazdasági vonatkozásaival szeretnék elsősorban foglalkozni.
Fogadóóra
Helye | Online (Teams) |
---|---|
Ideje | hétfő 13:30-15:00 |
Megjegyzés | Előzetes bejelentkezés szükséges e-mail-en keresztül. |
Oktatott tantárgy(ak)
- Statisztika és valószínűségszámítás alapjai (magyar nyelven)
- Üzleti elemzés (magyar nyelven)
- Üzleti statisztika (magyar nyelven)
Szakmai életút
- 2020MTA/STAB-tagság
- 2019LCA-tagság
- 2013PhD-fokozat megszerzése
- 2000Magyar Statisztikai Társaság
- 1994informatika szakos tanár diploma
- 1989közgazdásztanár diploma
Kutatási területek
- Fenntartható vendéglátás
- Oktatásmódszertan
- Fenntarthatósági mutatószámok módszertana és gyakorlata
Kiemelt publikációk
- Lovasné Avató Judit, Mannheim Viktoria: Life Cycle Assessment Model of a Catering Product: Comparing Environmental Impacts for Different End-of-Life Scenarios ENERGIES 15 : 15 Paper: 5443 , 20 p. (2022)
- Erdélyi Éva, Lovasné Avató Judit: IMPACT OF FOOD PRODUCTION AND CONSUMPTION ON THE ENVIRONMENT, GEOGRAPHICAL APPROACH. In: Miroslav, Malesevic (szerk.) XII. Safe Food : Proceedings (2022) pp. 151-159.
- Erdélyi Éva ; Jakuschné Kocsis Tímea, Lovasné Avató Judit Az élelmiszeripari termékek környezeti hatásai és számszerűsítésük nehézségei [Environmental impact of food products and difficulties in quantifying them] ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 65 : 4 pp. 2728-2747. , 11 p. (2019)