Kiválasztott nyelv
  HU - Magyar
  Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
 • EN - English
Hallgatói fiók

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Dr. Merliot-Almássy Eszter
Kereskedelem Tanszék
főiskolai docens
PhD
Dr. Merliot-Almássy Eszter
Elérhetőségek

Bemutatkozás

Tanítani egyben azt is jelenti, hogy megosztjuk a tapasztalatunkat, tudásunkat, támogatjuk és segítjük a következő generációt, hogy a jövő kihívásaira megfelelően felkészülhessenek. Nemzetközi Kapcsolatok és Marketing-kommunikáció szakirányon végeztem a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen. PhD fokozatomat szintén a BKÁE Nemzetközi Kapcsolatok tanszékén, Európa szakirányon teljesítettem. Disszertációm témája: Görögország az európai integrációs folyamatokban, Magyarország számára hasznosítható tapasztalatok. Önálló publikációkon túl számos európai integrációs témájú szakkönyv, cikk társszerzője is voltam. Folyóiratokat szerkesztettem, rádió-és tv-riportokat készítettem nemcsak idehaza, de külföldön is. A Magyar Nemzet külpolitikai rovatának 1994-től 2000-ig szerkesztő újságírója, valamint 1998-tól-2000-ig a Duna Televízió híradójának munkatársa voltam. Külföldi tanulmányaim, ösztöndíjaim során rendszeresen tudósítottam mind a Magyar Nemzetet, mind a Duna Televíziót. Több televíziós műsor társszerkesztőjeként, riportereként is dolgoztam. Ezt követően az Európai Bizottság Regionális Főigazgatóságának Görög Területi Főosztályán, több hellén operatív programot és kohéziós projektet koordináltam. A HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesülés főtitkári megbízatását láttam el 2007-2009-ig. A hazai, nemzetközi és európai uniós szervezetek működésében szerzett személyes tapasztalataimat szívesen osztom meg a hallgatókkal.

Fogadóóra

HelyeTeams
Idejekedd 08:30-9:30
MegjegyzésTeams, emailben jelezni 1 nappal az időpont előtt a merliot-almassy.eszter@uni-bge.hu címen

Oktatott tantárgy(ak)

 • EU kereskedelempolitika, kereskedelemszabályozás (angol nyelven)
 • EU kereskedelempolitika, kereskedelemszabályozás (magyar nyelven)
 • Kommunikációtervezés (magyar és angol nyelven)
 • Üzleti kommunikáció (magyar és angol nyelven)

Kutatási területek

 • Balkáni államok politikai és gazdasági helyzetének alakulása
 • Hátrányos helyzetű európai államok gazdasági, politikai, társadalmi felzárkózási lehetősége az Európai Unión belül (különös tekintettel Görögországra)
 • Az európai integráció története, alakulása
 • A lobbi tevékenység természete mind európai, mind hazai relációban különös tekintettel az érdekképviseletekre és a vállalkozásokra