BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

  • Rólunk
      • Rólunk
      • Képzési portfólió
      • Értékeink
      • Történetünk
      • Szolgáltatások és projektek
      • Alkotmány utcai térkép
  • Közösség
      • Vezetés
      • A Kar vezetése
      • Oktatási szervezeti egységek
      • Kereskedelem Tanszék
      • Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszék
      • Pedagógia Tanszék
      • Turizmus Tanszék
      • Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék
      • Vendéglátás Tanszék
      • Szaknyelvi Iroda – KVIK
      • Sport Iroda kihelyezett részleg
      • Szolgáltató szervezeti egységek
      • Dékáni Hivatal
      • Hallgatói Ügyfélszolgálati Csoport
      • Kollégium
      • Könyvtár
      • Hallgatói érdekképviselet
      • KVIK HÖK
  • Tudományos élet
      • Tudományos élet
      • Kutatási portfólió
      • Kutatócsoportok a KVIK-en
      • Elismerések és lehetőségek
      • Kiadványok és folyóiratok
  • Partnerségek
      • Partnerségek
      • Üzleti kapcsolatok
      • Nemzetközi kapcsolatok
      • Tudományos kapcsolatok
      • Vendégoktatóink
      • Duális képzés
      • Pro Gastronomia díj
      • A BGE söre
  • Hallgatói élet
      • Szervezetek és közösségek
      • KVIK HÖK
      • Diákjóléti Bizottság
      • Kollégiumi Bizottság
      • Gundel Károly Szakkollégium
      • AIESEC
      • Tourism Club of BGE
      • BEE Mentorship programme
      • Versenyek és tehetséggondozás
      • Tudományos Diákkör (TDK)
      • Gundel Károly Szakkollégium eredményei
      • Hallgatóinknak szervezett versenyek
      • Nemzetközi lehetőségek
      • Programok és pályázatok
      • Kultúra és sport
      • Kulturális élet
      • Sportélet
Nyitólap >
Soós Gabriella - Munkatárs adatlap
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Dr. Soós Gabriella
Kereskedelem Tanszék
tudományos munkatárs
Dr. Soós Gabriella
Elérhetőségek
  • Iroda:1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
  • Épület:II. emelet, 219-es szoba
  • Telefon:+36 1 374-6200
  • Belső mellék:219
  • Email:soos.gabriella@uni-bge.hu

Bemutatkozás

Első diplomámat a szolnoki campuson szereztem kereskedelem szakirányon. Ezt a Pénzügyi és Számviteli Kar követte, ahol szakközgazdász képesítésre tettem szert. A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán jogi szakokleveles közgazdász lettem, ezt követően a tanári diplomámat a Corvinus Egyetemen szereztem. 2009 óta tanítok a felsőoktatásban, előtte ipari nagykereskedelem területén dolgoztam, illetve középiskolában tanítottam. A disszertációm témája a funkcionális élelmiszerekkel kapcsolatos fogyasztói attitűd volt, a fogyasztói magatartás azóta is fő kutatási területem. A Magyar Közgazdasági Társaság Kereskedelmi Szakosztályának és Heves Megyei Szervezetének elnökségi tagja, titkára vagyok. 2019-ben megkaptam a társaság Közgazdász Díját. Az ELTE-n közgazdaságtant tanítok.

Fogadóóra

Helye
Ideje
Megjegyzés

Oktatott tantárgy(ak)

  • Közgazdaságtan
  • Marketing

Szakmai életút

  • 1995értékesítési vezető, Peugeot
  • 1997kül- és belkereskedő (ipari nagykereskedelem)
  • 2000közgazdász tanár
  • 2002nyelvvizsgáztató (német üzleti nyelv)
  • 2009projektmenedzser, óraadó közgazdász tanár (felsőoktatás)
  • 2012tanársegéd (Eszterházy Károly Egyetem)
  • 2014elnökségi tag, titkár (Magyar Közgazdasági Társaság Heves Megyei Szervezete)
  • 2014Felügyelő Bizottság tagja (Eger és Környéke Takarékszövetkezet, később Korona Takarékszövetkezet)
  • 2018Felügyelő Bizottság tagja (Berda József Lakásfenntartó Szövetkezet)
  • 2020egyetemi adjunktus (Eötvös Loránd Tudományegyetem)
  • 2020elnökségi tag, titkár (Magyar Közgazdasági Társaság Kereskedelmi Szakosztály)

Kutatási területek

  • fogyasztói magatartás
  • élelmiszer-marketing
  • bormarketing

Kiemelt publikációk

  • Cognitive Disposition to Wine Consumption: how the Brain Is Wired to Select the Perfect Bottle With a Novel Musical Twist
  • Az élelmiszer-fogyasztói szokások változása a COVID-19 vírus megjelenéséhez kapcsolódóan Magyarországon
  • The role of product-related information and factors impacting consumer attitudes during health-conscious food purchase in Hungary
Tovább az MTMT adatbázisára
2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette