BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

  • Rólunk
      • Rólunk
      • Képzési portfólió
      • Értékeink
      • Történetünk
      • Szolgáltatások és projektek
      • Alkotmány utcai térkép
  • Közösség
      • Vezetés
      • A Kar vezetése
      • Oktatási szervezeti egységek
      • Kereskedelem Tanszék
      • Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszék
      • Pedagógia Tanszék
      • Turizmus Tanszék
      • Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék
      • Vendéglátás Tanszék
      • Szaknyelvi Iroda – KVIK
      • Sport Iroda kihelyezett részleg
      • Szolgáltató szervezeti egységek
      • Dékáni Hivatal
      • Hallgatói Ügyfélszolgálati Csoport
      • Kollégium
      • Könyvtár
      • Hallgatói érdekképviselet
      • KVIK HÖK
  • Tudományos élet
      • Tudományos élet
      • Kutatási portfólió
      • Kutatócsoportok a KVIK-en
      • Elismerések és lehetőségek
      • Kiadványok és folyóiratok
  • Partnerségek
      • Partnerségek
      • Üzleti kapcsolatok
      • Nemzetközi kapcsolatok
      • Tudományos kapcsolatok
      • Vendégoktatóink
      • Duális képzés
      • Pro Gastronomia díj
      • A BGE söre
  • Hallgatói élet
      • Szervezetek és közösségek
      • KVIK HÖK
      • Diákjóléti Bizottság
      • Kollégiumi Bizottság
      • Gundel Károly Szakkollégium
      • AIESEC
      • Tourism Club of BGE
      • BEE Mentorship programme
      • Versenyek és tehetséggondozás
      • Tudományos Diákkör (TDK)
      • Gundel Károly Szakkollégium eredményei
      • Hallgatóinknak szervezett versenyek
      • Nemzetközi lehetőségek
      • Programok és pályázatok
      • Kultúra és sport
      • Kulturális élet
      • Sportélet
Nyitólap >
Pintér Katalin
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Pintér Katalin
Pintér Katalin

Saját bevallása szerint szinte az egész élete egy nagy gasztronómiai utazás. Kezdődött a nagymama kertjében, ahol számtalan zöldség és fűszernövény nőtt. Bizony még dorgálást is kapott, ha összekeverte a kerti és a mezei kakukkfüvet. Középiskolás korában egy nyáron a nyári munka keresése a telefonkönyv kinyitásával kezdődött.

Legfelül a szállodák szerepeltek, Katalin az egyikben kapott is nyári munkát. Innentől pedig nem volt kérdés számára a pályaválasztás. Talán a legjobb munkahelyeken sikerült igazán megismernie a szakmát: New York (akkor Hungária) Kávéház, Duna Intercontinental, Radisson Béke Hotel és végül a Gerbeaud. Közben szorgalmasan gyűjtögette a szakmai bizonyítványokat is: Vendéglátóipari Főiskola, Közgazdaságtudományi Egyetem, Cornell Egyetem, Szent István Egyetem.Férje, Niszkács Miklós is elkötelezett nagykövete volt a gasztronómiának és a magyar borászatnak. Így nemcsak a munkában, de otthon is minden a jó alapanyagokról, főzésről és a borkóstolásról szólt. Ebbe nőttek bele Katalin gyermekei, akik mát évek óta a családi vállalkozásban dolgoznak.

2000 óta vezeti a Gerbeaud Házat, ahol gasztrotörténelmi sikereket értek el. Megújult a cukrászda kínálata, megnyílt Tókióban és Szöulban is a Gerbeaud-cukrászda, itthon az Émile Ház és két Michelin-csillagot szerzett az Onyx Étterem.

Katalin az üzlet építésén túl a jövő szakembereinek képzésére is sok időt szán, nemcsak egységeikben foglalkoztatnak tanulókat és gyakornokokat, de Katalin gyakran vállal oktatói, előadói feladatokat is. Nagy büszkesége, hogy – Anna lánya vezetésével – tovább épül a Gerbeaud-legenda. Ő maga ma tanácsadóként vesz részt a cég életében.

 

Oktatási tevékenysége

  • Corvinus Egyetem, Vendéglátás és gasztronómia – oktató

 

Szakmai elismerések

  • MATUR-díj (Budapest Study program alapítása és szervezése, melyet ma a Budapesti Turisztikai Hivatal visz tovább) (1998)
  • PRO TURISMO díj (eddigi szakmai munkásságáért és a Gerbeaud hírnevének újbóli felvirágoztatásáért – 2 alkalommal is elnyerte a díjat) (2006)
  • Gerbeaud elnyerte az Mt. Rt. Minőség Díját (2006)
  • Jövő Városa Díj (A Belvárosért végzett munkáért) (2009)
  • Pro Danubio díj (Internationale Touristische Werbegemeinschaft – Wien) (2010)
  • Az Onyx Étterem megkapta az első Michelin-csillagot (2011)
  • PRO TURISMO díj (nemzetközi turisztikai kapcsolatok fejlesztéséért) (2012)
  • Tokaji Borlovagrend tagja (2015)
  • Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetés (2016)
  • Az Onyx Étterem 2 Michelin-csillagos (2018)
  • Év Vendéglőse díj (2019)

 

Szakmai szervezet tagja

  • Chaîne des Rôtisseurs gasztronómiai lovagrend elnöke
  • Magyar Éttermi Szövetség tagja
  • Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem kuratóriumi tag
  • Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége elnökségi tag


2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette