Saját bevallása szerint szinte az egész élete egy nagy gasztronómiai utazás. Kezdődött a nagymama kertjében, ahol számtalan zöldség és fűszernövény nőtt. Bizony még dorgálást is kapott, ha összekeverte a kerti és a mezei kakukkfüvet. Középiskolás korában egy nyáron a nyári munka keresése a telefonkönyv kinyitásával kezdődött.
Legfelül a szállodák szerepeltek, Katalin az egyikben kapott is nyári munkát. Innentől pedig nem volt kérdés számára a pályaválasztás. Talán a legjobb munkahelyeken sikerült igazán megismernie a szakmát: New York (akkor Hungária) Kávéház, Duna Intercontinental, Radisson Béke Hotel és végül a Gerbeaud. Közben szorgalmasan gyűjtögette a szakmai bizonyítványokat is: Vendéglátóipari Főiskola, Közgazdaságtudományi Egyetem, Cornell Egyetem, Szent István Egyetem.Férje, Niszkács Miklós is elkötelezett nagykövete volt a gasztronómiának és a magyar borászatnak. Így nemcsak a munkában, de otthon is minden a jó alapanyagokról, főzésről és a borkóstolásról szólt. Ebbe nőttek bele Katalin gyermekei, akik mát évek óta a családi vállalkozásban dolgoznak.
2000 óta vezeti a Gerbeaud Házat, ahol gasztrotörténelmi sikereket értek el. Megújult a cukrászda kínálata, megnyílt Tókióban és Szöulban is a Gerbeaud-cukrászda, itthon az Émile Ház és két Michelin-csillagot szerzett az Onyx Étterem.
Katalin az üzlet építésén túl a jövő szakembereinek képzésére is sok időt szán, nemcsak egységeikben foglalkoztatnak tanulókat és gyakornokokat, de Katalin gyakran vállal oktatói, előadói feladatokat is. Nagy büszkesége, hogy – Anna lánya vezetésével – tovább épül a Gerbeaud-legenda. Ő maga ma tanácsadóként vesz részt a cég életében.
Oktatási tevékenysége
- Corvinus Egyetem, Vendéglátás és gasztronómia – oktató
Szakmai elismerések
- MATUR-díj (Budapest Study program alapítása és szervezése, melyet ma a Budapesti Turisztikai Hivatal visz tovább) (1998)
- PRO TURISMO díj (eddigi szakmai munkásságáért és a Gerbeaud hírnevének újbóli felvirágoztatásáért – 2 alkalommal is elnyerte a díjat) (2006)
- Gerbeaud elnyerte az Mt. Rt. Minőség Díját (2006)
- Jövő Városa Díj (A Belvárosért végzett munkáért) (2009)
- Pro Danubio díj (Internationale Touristische Werbegemeinschaft – Wien) (2010)
- Az Onyx Étterem megkapta az első Michelin-csillagot (2011)
- PRO TURISMO díj (nemzetközi turisztikai kapcsolatok fejlesztéséért) (2012)
- Tokaji Borlovagrend tagja (2015)
- Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetés (2016)
- Az Onyx Étterem 2 Michelin-csillagos (2018)
- Év Vendéglőse díj (2019)
Szakmai szervezet tagja
- Chaîne des Rôtisseurs gasztronómiai lovagrend elnöke
- Magyar Éttermi Szövetség tagja
- Budapesti Gazdasági Egyetem kuratóriumi tag
- Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége elnökségi tag