Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Segal Viktor


1968-ban született Budapesten, többgenerációs jogász családban. A főzés és a gasztronómia iránti szenvedélyét korán felfedezte, így tanulmányai után egyértelmű volt számára, hogy ez lesz választott hivatása. Az alapképzést követően tizenhárom évig dolgozott külföldön, többek között Tel Avivban, Lyonban és Amszterdamban (pl. Pierre Orsi, Lyon France 2 Michelin-csillagos étterem, La Rive 2 Michelin-csillagos étterem, Amsterdam, Hollandia), 2001-ben költözött vissza családjával Budapestre.

Pályája során mindig olyan országokban, éttermekben és emberek mellett dolgozott, akik és amelyek nagy hatással voltak mai gasztronómiai filozófiájára. A nemzetközi környezet és a kultúrák sokszínűsége ma is rendkívül fontosak számára, rendszeresen utazik, és ez jelentős mértékben meghatározza főzési stílusát.

Szakmai pályafutását végigkíséri az oktatás. Meggyőződése, hogy a kulináris nyitottság, fantázia és kísérletező kedv viszik előre a magyar konyhaművészetet. Egyik legfontosabb küldetésének tartja a most kezdő és a már gyakorlott szakácsok továbbképzését, tanítását. A BGE KVIK vendégoktatójaként részt vesz a szakmai utánpótlás képzésében, emellett gasztronómiai tanácsadással is foglalkozik.

Filozófiáját tekintve a kifinomult egyszerűségben hisz. Nem híve a túlbonyolított ételeknek, szereti, ha egy domináns íz és némi kreativitás határozza meg az étel karakterét. Nála biztosan nem kerül a tányérra háromféle mártás, négyféle köret és sok díszítőelem, előnyben részesíti a tiszta, de komplex ízeket és a letisztult, elegáns tálalást. Ugyanakkor a harmónia, a két egymástól látszólag távol álló íz vagy alapanyag összhangjának megtalálása érzése szerint munkája egyik legfontosabb eleme és motivációja. Az általa készített fogásokban a csokoládé kínai ötfűszerkeverékkel, az édesburgonya korianderrel, az édeskömény fehércsokoládéval találkozik. Vallja, hogy megfelelő arányérzékkel semmi nem lehetetlen. Meggyőződése, hogy a kulináris nyitottság, fantázia és kísérletező kedv előre viszik a konyhaművészetet. Munkája során szívesen használ egzotikus fűszereket, új alapanyagokat és technológiákat, szokatlan ízpárosításokat, és bárhol is jár a világon, örömmel fedezi fel az adott kultúra gasztronómiai sajátosságait.

Több konyhaművészeti témájú könyv szerzője. Rendszeresen zsűrizik szakácsversenyeken, emellett 2016-ban a Bocuse d'Or európai döntőjének committee managere, 2018-2019 között pedig a magyar csapat coach-a volt.

 

Forrás: segal.hu