Szakmai pályafutását végigkíséri az oktatás. Meggyőződése, hogy a kulináris nyitottság, fantázia és kísérletező kedv viszik előre a magyar konyhaművészetet. Egyik legfontosabb küldetésének tartja a most kezdő és a már gyakorlott szakácsok továbbképzését, tanítását. A BGE KVIK vendégoktatójaként részt vesz a szakmai utánpótlás képzésében, emellett gasztronómiai tanácsadással is foglalkozik.
Filozófiáját tekintve a kifinomult egyszerűségben hisz. Nem híve a túlbonyolított ételeknek, szereti, ha egy domináns íz és némi kreativitás határozza meg az étel karakterét. Nála biztosan nem kerül a tányérra háromféle mártás, négyféle köret és sok díszítőelem, előnyben részesíti a tiszta, de komplex ízeket és a letisztult, elegáns tálalást. Ugyanakkor a harmónia, a két egymástól látszólag távol álló íz vagy alapanyag összhangjának megtalálása érzése szerint munkája egyik legfontosabb eleme és motivációja. Az általa készített fogásokban a csokoládé kínai ötfűszerkeverékkel, az édesburgonya korianderrel, az édeskömény fehércsokoládéval találkozik. Vallja, hogy megfelelő arányérzékkel semmi nem lehetetlen. Meggyőződése, hogy a kulináris nyitottság, fantázia és kísérletező kedv előre viszik a konyhaművészetet. Munkája során szívesen használ egzotikus fűszereket, új alapanyagokat és technológiákat, szokatlan ízpárosításokat, és bárhol is jár a világon, örömmel fedezi fel az adott kultúra gasztronómiai sajátosságait.
Több konyhaművészeti témájú könyv szerzője. Rendszeresen zsűrizik szakácsversenyeken, emellett 2016-ban a Bocuse d'Or európai döntőjének committee managere, 2018-2019 között pedig a magyar csapat coach-a volt.
Forrás: segal.hu