BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

  • Rólunk
      • Rólunk
      • Képzési portfólió
      • Értékeink
      • Történetünk
      • Szolgáltatások és projektek
      • Alkotmány utcai térkép
  • Közösség
      • Vezetés
      • A Kar vezetése
      • Oktatási szervezeti egységek
      • Kereskedelem Tanszék
      • Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszék
      • Pedagógia Tanszék
      • Turizmus Tanszék
      • Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék
      • Vendéglátás Tanszék
      • Szaknyelvi Iroda – KVIK
      • Sport Iroda kihelyezett részleg
      • Szolgáltató szervezeti egységek
      • Dékáni Hivatal
      • Hallgatói Ügyfélszolgálati Csoport
      • Kollégium
      • Könyvtár
      • Hallgatói érdekképviselet
      • KVIK HÖK
  • Tudományos élet
      • Tudományos élet
      • Kutatási portfólió
      • Kutatócsoportok a KVIK-en
      • Elismerések és lehetőségek
      • Kiadványok és folyóiratok
  • Partnerségek
      • Partnerségek
      • Üzleti kapcsolatok
      • Nemzetközi kapcsolatok
      • Tudományos kapcsolatok
      • Vendégoktatóink
      • Duális képzés
      • Pro Gastronomia díj
      • A BGE söre
  • Hallgatói élet
      • Szervezetek és közösségek
      • KVIK HÖK
      • Diákjóléti Bizottság
      • Kollégiumi Bizottság
      • Gundel Károly Szakkollégium
      • AIESEC
      • Tourism Club of BGE
      • BEE Mentorship programme
      • Versenyek és tehetséggondozás
      • Tudományos Diákkör (TDK)
      • Gundel Károly Szakkollégium eredményei
      • Hallgatóinknak szervezett versenyek
      • Nemzetközi lehetőségek
      • Programok és pályázatok
      • Kultúra és sport
      • Kulturális élet
      • Sportélet
Nyitólap >
Segal Viktor
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Segal Viktor
Segal Viktor


1968-ban született Budapesten, többgenerációs jogász családban. A főzés és a gasztronómia iránti szenvedélyét korán felfedezte, így tanulmányai után egyértelmű volt számára, hogy ez lesz választott hivatása. Az alapképzést követően tizenhárom évig dolgozott külföldön, többek között Tel Avivban, Lyonban és Amszterdamban (pl. Pierre Orsi, Lyon France 2 Michelin-csillagos étterem, La Rive 2 Michelin-csillagos étterem, Amsterdam, Hollandia), 2001-ben költözött vissza családjával Budapestre.

Pályája során mindig olyan országokban, éttermekben és emberek mellett dolgozott, akik és amelyek nagy hatással voltak mai gasztronómiai filozófiájára. A nemzetközi környezet és a kultúrák sokszínűsége ma is rendkívül fontosak számára, rendszeresen utazik, és ez jelentős mértékben meghatározza főzési stílusát.

Szakmai pályafutását végigkíséri az oktatás. Meggyőződése, hogy a kulináris nyitottság, fantázia és kísérletező kedv viszik előre a magyar konyhaművészetet. Egyik legfontosabb küldetésének tartja a most kezdő és a már gyakorlott szakácsok továbbképzését, tanítását. A BGE KVIK vendégoktatójaként részt vesz a szakmai utánpótlás képzésében, emellett gasztronómiai tanácsadással is foglalkozik.

Filozófiáját tekintve a kifinomult egyszerűségben hisz. Nem híve a túlbonyolított ételeknek, szereti, ha egy domináns íz és némi kreativitás határozza meg az étel karakterét. Nála biztosan nem kerül a tányérra háromféle mártás, négyféle köret és sok díszítőelem, előnyben részesíti a tiszta, de komplex ízeket és a letisztult, elegáns tálalást. Ugyanakkor a harmónia, a két egymástól látszólag távol álló íz vagy alapanyag összhangjának megtalálása érzése szerint munkája egyik legfontosabb eleme és motivációja. Az általa készített fogásokban a csokoládé kínai ötfűszerkeverékkel, az édesburgonya korianderrel, az édeskömény fehércsokoládéval találkozik. Vallja, hogy megfelelő arányérzékkel semmi nem lehetetlen. Meggyőződése, hogy a kulináris nyitottság, fantázia és kísérletező kedv előre viszik a konyhaművészetet. Munkája során szívesen használ egzotikus fűszereket, új alapanyagokat és technológiákat, szokatlan ízpárosításokat, és bárhol is jár a világon, örömmel fedezi fel az adott kultúra gasztronómiai sajátosságait.

Több konyhaművészeti témájú könyv szerzője. Rendszeresen zsűrizik szakácsversenyeken, emellett 2016-ban a Bocuse d'Or európai döntőjének committee managere, 2018-2019 között pedig a magyar csapat coach-a volt.

 

Forrás: segal.hu

2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette