BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

  • Rólunk
      • Rólunk
      • Képzési portfólió
      • Értékeink
      • Történetünk
      • Szolgáltatások és projektek
      • Alkotmány utcai térkép
  • Közösség
      • Vezetés
      • A Kar vezetése
      • Oktatási szervezeti egységek
      • Kereskedelem Tanszék
      • Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszék
      • Pedagógia Tanszék
      • Turizmus Tanszék
      • Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék
      • Vendéglátás Tanszék
      • Szaknyelvi Iroda – KVIK
      • Sport Iroda kihelyezett részleg
      • Szolgáltató szervezeti egységek
      • Dékáni Hivatal
      • Hallgatói Ügyfélszolgálati Csoport
      • Kollégium
      • Könyvtár
      • Hallgatói érdekképviselet
      • KVIK HÖK
  • Tudományos élet
      • Tudományos élet
      • Kutatási portfólió
      • Kutatócsoportok a KVIK-en
      • Elismerések és lehetőségek
      • Kiadványok és folyóiratok
  • Partnerségek
      • Partnerségek
      • Üzleti kapcsolatok
      • Nemzetközi kapcsolatok
      • Tudományos kapcsolatok
      • Vendégoktatóink
      • Duális képzés
      • Pro Gastronomia díj
      • A BGE söre
  • Hallgatói élet
      • Szervezetek és közösségek
      • KVIK HÖK
      • Diákjóléti Bizottság
      • Kollégiumi Bizottság
      • Gundel Károly Szakkollégium
      • AIESEC
      • Tourism Club of BGE
      • BEE Mentorship programme
      • Versenyek és tehetséggondozás
      • Tudományos Diákkör (TDK)
      • Gundel Károly Szakkollégium eredményei
      • Hallgatóinknak szervezett versenyek
      • Nemzetközi lehetőségek
      • Programok és pályázatok
      • Kultúra és sport
      • Kulturális élet
      • Sportélet
Nyitólap >
Széll Tamás
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Széll Tamás
Széll Tamás

Széll Tamás 1982-ben született, és szakmai pályafutását a Kempinski Hotel Corvinusban kezdte, ahol fiatalon megszerezte az alapvető szakmai tudást és tapasztalatot. Chefként Szulló Szabinával, az étterem executive chefjével együtt az Onyx Étteremben dolgozva váltak az első magyar séfekké, akik Michelin-csillagot érdemeltek ki. Ez hatalmas mérföldkő volt a magyar gasztronómiában, és nagy elismerést hozott számukra.

Tamás további jelentős sikereket ért el nemzetközi szinten is: ő lett az első magyar séf, aki bejutott a Bocuse d’Or lyoni döntőjébe 2010-ben. Hat évvel később a Budapesten megrendezett európai válogatón első helyen végzett, majd ismét Lyonban versenyezve negyedik helyezést ért el. 2017-ben Szulló Szabinával, Hamvas Zoltánnal és Csahók Ibolyával közösen megnyitották a Stand25 Bisztrót, amelyet modern és elérhetőbb magyar konyhaként álmodtak meg, hogy közelebb hozzák a fine dining világát a közönséghez. A bisztró sikere után, 2018-ban elindították a Stand Éttermet, amely kifinomultabb gasztronómiai élményt kínál. A Stand már nyolc hónap után Michelin-csillagot kapott, majd 2022-ben megszerezte a második csillagot is, ezzel a legkiemelkedőbb magyar éttermek közé juttatva őket.


Tamás a nemzetközi versenyeken való részvétele mellett edzőként is komoly eredményeket ért el. 2023-ban a magyar csapatot vezetve ismét a dobogóra állhatott a lyoni Bocuse d’Or versenyen, ezzel ismét dicsőséget hozva Magyarországnak. Emellett a televíziós nézők számára is ismertté vált, hiszen a Főmenü című műsor házigazdájaként évek óta népszerű szereplője a magyar televíziónak.


Szakmai szenvedélyén túl Széll Tamás köztudottan rajong a horgászatért, ez a hobbi jelenti számára a kikapcsolódást és feltöltődést.



2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette