Szűcs Dániel 2015 óta dolgozik a vendéglátásban, azóta szinte a szakma megszállottja. Érdeklődését már tizenéves korában felkeltette a főzés és a gasztronómia. Sándor Dénes keze alatt kezdte növelni gasztronómiai tudását, aminek meg is lett az eredménye, hiszen az Olivier Roellinger szakácsversenyen Európa-bajnoki regionális aranyérmet nyert. Egyetemi tanulmányai alatt a Vendéglő a Kisbíróhoz étteremben kezdett el szakácstanulóként dolgozni, majd ezt követően szakmai gyakorlatát Amerikában, Colorado államban, a The Broadmoor Hotel fine dining éttermében töltötte, ahol olyan szakemberektől tanulhatott, mint Thomas Keller egykori sous-chefje, Max Robbins. Innen egyenes út vezetett számára a New York szívében található három Michelin-csillagos Per Se étterembe, ahol végigjárta a konyha minden részlegét.
Szűcs Dániel
A 2020-as vírushelyzet miatt az étterem bezárt, így hazatért Magyarországra. Itthon egy évig kereste a helyét a vidéki éttermek világában, végül saját vendéglátóhelyét nyitotta meg, a Di Pasta Tésztaműhelyt. Jelenleg friss tészták készítésével foglalkozik lakossági, illetve éttermi felhasználásra. Célja egy olyan hagyomány megőrzése és népszerűsítése, amely szinte mindannyiunk gyermekkorát végigkísérte, hiszen kinek ne lennének emlékei a nagyi vagy édesanya friss, saját készítésű tésztájáról.