Thomas Keller neve a minőség és a magas színvonal szinonimája. A séf és a tulajdonos éttermeket hozott létre, amely új paradigmát állít fel a vendéglátó szakmán belül. Ő az első és egyetlen amerikai születésű séf, aki a tekintélyes Michelin Guide több háromcsillagos minősítését is megszerezte – a The French Laundry és a Per Se esetében – amellett, hogy egy csillagot kapott a The Surf Club étteremért. Ő lett a Michelin által legtiszteltebb amerikai séf. Ő az első amerikai férfi szakács, akit a Francia Becsületrend parancsnokává neveztek ki, amely Franciaország legmagasabb kitüntetése. Keller séf számtalan elismerést érdemelt ki, többek között az Amerikai Szakácsakadémia (The Culinary Institute of America) „Az év séfje” díját, a James Beard Alapítvány „Kiváló Séf” és „Kiváló éttermes” díját, valamint a Michelin Guide Chef Mentor díját. A kulináris művészetek tiszteletbeli doktora címmel rendelkezik az Amerikai Szakácsakadémiától. Keller séf egy amerikai csapatot juttatott el az első aranyérméhez a 2017-ben Bocuse d'Or-on, a kétévente megrendezésre kerülő rangos versenyen. Több mint 1,5 millió példányban adták el, hat szakácskönyvét, köztük a nemrég megjelent The French Laundry és Per Se könyveket.
Thomas Keller