Ezután hazaköltözött Magyarországra, ahol a Costes Downtown étteremben sous chefként dolgozott, itt 2016 márciusában elnyerték az ország 5. Michelin-csillagát, ami hatalmas öröm volt a csapatnak. Petra jelenleg a legnagyobb friss tengeri halkereskedelmi cégnél operatív vezető. Szeretett volna még közelebb kerülni a kedvenc konyhai alapanyagához, és minél többet megtudni a halakról élelmiszeripari és feldolgozói szempontból. Ebben a pozícióban lehetősége adódott saját vállalkozás indítására, ahol magas színvonalú, egyéni igényekre szabott, főként halas tematikában tartanak főzőbemutatókat és vacsorákat.
A BGE KVIK-en rendszeresen tart elméleti és gyakorlati szakmai órákat angol és magyar nyelven, sőt képviselte is már a kart mint nagykövet. Mivel Petra a szakma szeretetére egyetemi tanulmányai alatt talált rá, nagyon nagy megtiszteltetés számára, hogy segíthet és képviselheti az intézményt. Különösen jó szível emlékszik vissza Dr. Sándor Dénes óráira, melyek nagy hatással voltak rá.
Terveit tekintve szeretné fejleszteni cukrásztudását, így ezzel kapcsolatos képzésekre jár. Szeretne a saját rendezvényeire egyedi tányérokat gyártani, így beiratkozott egy keramikus tanfolyamra is, úgy véli, igen jó hozzáadott érték lesz, hogy az általa készített edényekbe tud majd tálalni.
Díjai:
- Pro Gastronomia díj, kiemelkedő ifjú tehetség
- hatalmas elismerésnek élte meg, hogy az egyik legnagyobb példaképe, Ádám Csaba kétszer is meghívta éttermébe, hogy közös vacsorát tartsanak
- a sous-chef pozícióban elnyert Michelin-csillag
Forrás: femcafe.hu