BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

  • Rólunk
      • Rólunk
      • Képzési portfólió
      • Értékeink
      • Történetünk
      • Szolgáltatások és projektek
      • Alkotmány utcai térkép
  • Közösség
      • Vezetés
      • A Kar vezetése
      • Oktatási szervezeti egységek
      • Kereskedelem Tanszék
      • Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszék
      • Pedagógia Tanszék
      • Turizmus Tanszék
      • Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék
      • Vendéglátás Tanszék
      • Szaknyelvi Iroda – KVIK
      • Sport Iroda kihelyezett részleg
      • Szolgáltató szervezeti egységek
      • Dékáni Hivatal
      • Hallgatói Ügyfélszolgálati Csoport
      • Kollégium
      • Könyvtár
      • Hallgatói érdekképviselet
      • KVIK HÖK
  • Tudományos élet
      • Tudományos élet
      • Kutatási portfólió
      • Kutatócsoportok a KVIK-en
      • Elismerések és lehetőségek
      • Kiadványok és folyóiratok
  • Partnerségek
      • Partnerségek
      • Üzleti kapcsolatok
      • Nemzetközi kapcsolatok
      • Tudományos kapcsolatok
      • Vendégoktatóink
      • Duális képzés
      • Pro Gastronomia díj
      • A BGE söre
  • Hallgatói élet
      • Szervezetek és közösségek
      • KVIK HÖK
      • Diákjóléti Bizottság
      • Kollégiumi Bizottság
      • Gundel Károly Szakkollégium
      • AIESEC
      • Tourism Club of BGE
      • BEE Mentorship programme
      • Versenyek és tehetséggondozás
      • Tudományos Diákkör (TDK)
      • Gundel Károly Szakkollégium eredményei
      • Hallgatóinknak szervezett versenyek
      • Nemzetközi lehetőségek
      • Programok és pályázatok
      • Kultúra és sport
      • Kulturális élet
      • Sportélet
Nyitólap >
Tischler Petra
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Tischler Petra
Tischler Petra

2010-ben egyetemi diplomája megszerzése után lehetősége adódott az akkor nyíló Nobu étteremben elkezdeni szakmai pályafutását. Régi vágya volt, hogy kamatoztathassa nyelvtudását, így az angol, francia és a japán ismeretei is nagyon hasznosak voltak mindegyik konyhán, ahol megfordult. Később útja Londonba vezetett, ahol a The Arts Club (vendégkörük csak privát tagsággal rendelkező művészek a világ minden tájáról) magas presztízzsel rendelkező éttermében tanulhatott egy kiváló francia chef mellett. Innen az Egyesült Államokba ment Joel Antunes mellé, ahol közel 3 évet töltött el sous chef pozícióban.

Élete legmeghatározóbb élményei közé tartozott, hogy egyedül kellett helytállnia a világ másik oldalán, fantasztikus lehetőség volt ez számára szakmai szempontból.

Ezután hazaköltözött Magyarországra, ahol a Costes Downtown étteremben sous chefként dolgozott, itt 2016 márciusában elnyerték az ország 5. Michelin-csillagát, ami hatalmas öröm volt a csapatnak. Petra jelenleg a legnagyobb friss tengeri halkereskedelmi cégnél operatív vezető. Szeretett volna még közelebb kerülni a kedvenc konyhai alapanyagához, és minél többet megtudni a halakról élelmiszeripari és feldolgozói szempontból. Ebben a pozícióban lehetősége adódott saját vállalkozás indítására, ahol magas színvonalú, egyéni igényekre szabott, főként halas tematikában tartanak főzőbemutatókat és vacsorákat.

A BGE KVIK-en rendszeresen tart elméleti és gyakorlati szakmai órákat angol és magyar nyelven, sőt képviselte is már a kart mint nagykövet. Mivel Petra a szakma szeretetére egyetemi tanulmányai alatt talált rá, nagyon nagy megtiszteltetés számára, hogy segíthet és képviselheti az intézményt. Különösen jó szível emlékszik vissza Dr. Sándor Dénes óráira, melyek nagy hatással voltak rá.

Terveit tekintve szeretné fejleszteni cukrásztudását, így ezzel kapcsolatos képzésekre jár. Szeretne a saját rendezvényeire egyedi tányérokat gyártani, így beiratkozott egy keramikus tanfolyamra is, úgy véli, igen jó hozzáadott érték lesz, hogy az általa készített edényekbe tud majd tálalni.

 

Díjai:

  • Pro Gastronomia díj, kiemelkedő ifjú tehetség
  • hatalmas elismerésnek élte meg, hogy az egyik legnagyobb példaképe, Ádám Csaba kétszer is meghívta éttermébe, hogy közös vacsorát tartsanak
  • a sous-chef pozícióban elnyert Michelin-csillag



Forrás: femcafe.hu

2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette