1986-ban született Székesfehérváron, első generációs vendéglátós családban. Gyermekkorától kezdve minden nyáron belefolyt a család által Velencén az M7-es autópálya mellett üzemeltetett Tekergő Étterem és Motel mindennapjaiba, melyet a BGF KVIFK turizmus-vendéglátás angol szakára történő jelentkezését követően is folytatott. Budapesti évei után visszaköltözött szülővárosába és átvette édesapjától a velencei Tekergő Étterem és Motel irányítását. Testvére, Katalin a főiskolás évei után csatlakozott hozzá, így vitték tovább együtt családi vállalkozásukat. A velencei étterem teljes körű felújítása után, 2017-ben megnyitották újabb helyüket Székesfehérváron, a Patent Gasztrobárt. A következő fontos lépés a vendéglátás rögös szakmai útján az első barbecue-szmóker, azaz sütő megvásárlása volt. Testvérével megalakították versenycsapatukat, a KGB-t, azaz a Katka Gergő Barbecue-t. 2017-ben részt vettek az első Magyarországon rendezett nemzetközi barbecueversenyen, amit megnyertek, így meghívást kaptak a 2018-as amerikai barbecue-világbajnokságra.
Turanitz Gergely Ferenc
A 2018-as év a világbajnokságra készülve telt, körbeversenyezték Európát, Angliát, sőt még Costa Ricára is eljutottak. A Covid beköszöntével versenyek hiányában az éttermek üzemeltetése kapott újra hangsúlyt Gergely életében. 2020-ban megnyitotta főzőiskoláját, ahol vendégséfek mellett ő is tart grill- és barbecuekurzusokat. A Covidnak „köszönhetően” 2022-ben kovászos pékség kialakítására került sor a Tekergő Étteremben, így bővült a repertoár a Félúton pékséggel. Gergely távlati tervei közt szerepel, hogy minél jobban el tudjon merülni a versenyszerű steaksütés világában, továbbá a családi vállalkozás sikerrel való további üzemeltetése is. 2021-ben megházasodott és 2022 májusában egy csodálatos kislány apukája lett.