BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

  • Rólunk
      • Rólunk
      • Képzési portfólió
      • Értékeink
      • Történetünk
      • Szolgáltatások és projektek
      • Alkotmány utcai térkép
  • Közösség
      • Vezetés
      • A Kar vezetése
      • Oktatási szervezeti egységek
      • Kereskedelem Tanszék
      • Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszék
      • Pedagógia Tanszék
      • Turizmus Tanszék
      • Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék
      • Vendéglátás Tanszék
      • Szaknyelvi Iroda – KVIK
      • Sport Iroda kihelyezett részleg
      • Szolgáltató szervezeti egységek
      • Dékáni Hivatal
      • Hallgatói Ügyfélszolgálati Csoport
      • Kollégium
      • Könyvtár
      • Hallgatói érdekképviselet
      • KVIK HÖK
  • Tudományos élet
      • Tudományos élet
      • Kutatási portfólió
      • Kutatócsoportok a KVIK-en
      • Elismerések és lehetőségek
      • Kiadványok és folyóiratok
  • Partnerségek
      • Partnerségek
      • Üzleti kapcsolatok
      • Nemzetközi kapcsolatok
      • Tudományos kapcsolatok
      • Vendégoktatóink
      • Duális képzés
      • Pro Gastronomia díj
      • A BGE söre
  • Hallgatói élet
      • Szervezetek és közösségek
      • KVIK HÖK
      • Diákjóléti Bizottság
      • Kollégiumi Bizottság
      • Gundel Károly Szakkollégium
      • AIESEC
      • Tourism Club of BGE
      • BEE Mentorship programme
      • Versenyek és tehetséggondozás
      • Tudományos Diákkör (TDK)
      • Gundel Károly Szakkollégium eredményei
      • Hallgatóinknak szervezett versenyek
      • Nemzetközi lehetőségek
      • Programok és pályázatok
      • Kultúra és sport
      • Kulturális élet
      • Sportélet
Nyitólap >
Varga Károly
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Varga Károly
Varga Károly

Szabadszálláson született 1962-ben. Édesanyja unszolására állt szakácstanulónak.

A szakmát Kecskeméten sajátította el a Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközép- és Szakiskolában.

A kezdeti sikerek, a versenyeken való jó szereplés motiválta arra, hogy minél többet és jobban belemélyedjen a kulináris élvezetek világába. Itt kezdődött az út, melyet érzése szerint döntő mértékben iskolájának és oktatóinak köszönhet, akik megtanították a becsületes, tisztességes munkára, és életre szóló jó tanácsokkal láttak el, ami a mai napig is meghatározó az életében.

Számos hazai és nemzetközi gasztronómiai eseményen, kiállításon, versenyen vett részt, miközben bejárta a fél világot. Többek között dolgozott a kecskeméti Liberté Kávéház és a budapesti Casino Étterem séfjeként, az 1992-es sevillai világkiállításon Spanyolországban, de Párizsban, Madridban, Luxembourgban, Svájcban, Németországban, Ausztriában, és még számos európai városban és országban nagy sikerrel tartott konyhaművészeti bemutatókat. Eljutott Chicagóba, New Yorkba, Szingapúrba, Dubaiba, Kuwaitba, Tunéziába is. Jelenleg a Kígyósi Csárda szakmai mentoraként és a kecskeméti 48 Étterem és Bár konyhafőnökeként tevékenykedik.


Néhány díj és szakmai elismerés, melyeket eddigi pályafutása során szerzett:

  • A szakma ifjú mestere cím
  • Mesterszakács cím
  • Nestlé Aranysapka díj kétszeres győztese
  • Frankfurti Szakács- és Cukrászművészeti Olimpia – egyéni aranyérem
  • Karlsruhei Európa-bajnokság – 3 egyéni aranyérem, a nap legjobbja különdíj
  • Európa-kupa csapat aranyérem Karlsruhéban
  • Királyi szakács cím birtokosa
  • Berlini Szakács- és Cukrászművészeti Olimpia – csapatban bronzérem, egyéniben 4 arany és 1 ezüstérem
  • Venesz József-díj
  • Erfurti Olimpia – csapat ezüstérem, egyéni 2 ezüst és 3 aranyérem
  • Luxembourgi világbajnokság – csapat ezüstérem, egyéni 1 bronz, 2 ezüst és 5 aranyérem
  • Kiemelkedően eredményes munkájáért miniszteri elismerésben részesült
  • Fülöpszállás díszpolgárává választották
  • Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült
  • A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Mesterbizottságának elnökévé és szövetségi zsűritagjává választották
  • Guinness-rekorder
  • Első Magyar Fehérasztal Lovagrend tagjává avatták
  • Bács-Kiskun Megyéért Díj
  • Luxembourgi világbajnokság – 1 bronz, 5 aranyérem
  • Év Gasztronómusa díj
  • Év Vendéglátója díj
  • A magyar nemzeti válogatott trénerévé választották, a nemzeti felnőtt csapattal ezüstérmet, az ifjúsági válogatott csapattal aranyérmet és 3. helyet értek el
  • Luxembourg Culinary World Cup – 3 egyéni aranyérem, és az összetett egyéni első helyezésért járó világkupa, valamint a Szakácsok Világszövetségének (WACS) örökös tagjává választották


Emellett két kötetben kiadta Kreatív szakácsművészet című könyvét (2006) és jelenleg új receptkönyve kiadásán dolgozik.

2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette