Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
TEstTudat7 a BGE-n

Tarts velünk május 2. és 8. között a "TEstTudat7"-en és csatlakozz hozzánk a mentális és fizikai egészséggel kapcsolatos programokon!

Részletes programleírás és jelentkezés itt! 👇

Heti programok

Időpont: 2022.05.02. 11:30

Helyszín: Markó utca, Közösségi tér, max 50 fő


Szereted a kihívásokat? Szívesen megtanulnál pár egyszerű tánclépést? Jó hírünk van, a BGE Jerusalema kihíváson mind a kettőre lehetőséged lesz! Indítsuk az Egészséghetet egy fergeteges tánckihívással! 😎

Mindenkit szeretettel várunk május 2-án, hétfőn 11:30-tól a Markó utcai épület közösségi terében. Érkezhetsz egyedül vagy hozd el egy barátodat, hogy együtt ropjátok a zenére. 😊

Ezen a linken találtok egy kis hangulathozó videót!

Táncra fel!

Időpont: 2022.05.03. 16:00

Helyszín: Pénzügyi és Számvitali Kar , max 50 fő


Ha a vizsgaidőszak előtti nagy hajrában egy kis kikapcsolódásra, feltöltődésre vágysz, várlak sok szeretettel 60 perces alakformáló órámon. Hiszem és vallom, hogy a mozgás egy közösségi élmény kell, hogy legyen és munkám során ezt a lelkületet kívánom átadni mindazoknak, akik megtisztelnek bizalmukkal és edzőjükké fogadnak. Az óra időtartama alatt átmozgatjuk a főbb izomcsoportokat (comb, has, fenék) valamint kicsit feszegetjük a határainkat, viszont a jó hangulat jegyében. Gyere el, próbáld ki, ígérem, nem fogsz csalódni! Edzői hitvallásomról minden fontos információt megtalálsz a Facebook oldalon. Óráimba betekintést nyerhetsz az Instagram oldalamon, valamint a TikTok oldalamon.

Időpont: 2022.05.04. 17:30

Helyszín: Pénzügyi és Számvitali Kar , max 50 fő


Az esemény rövid elírása: A félév végéhez közeledve jól esne kikapcsolódni kicsit? Elfelejteni a beadandók, zárthelyik okozta stresszt? Az AdniJóga egy olyan társadalmi vállalkozás, amely fenntartható módon juttatja el a jóga meditatív, testi és lelki harmóniára ösztönző elemeit traumákat átélt, nehéz élethelyzetbe kényszerült emberekhez. Most nektek is lehetőségetek van megismerni őket, kipróbálni a jóga jótékony hatásait, valamit egy tesiórát is kipipálhattok a jelenlétetekkel.

Időpont: 2022.05.05. 16:00

Helyszín: Markó utca, Fsz. 14. 


Zichó Viktor vagyok. Szenvedélyem a sziklamászás, a hegymászás, a kerékpáros utazás, a fotózás és videózás. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy ezeket a tevékenységeket remekül össze lehet kapcsolni. 2018-ban egy radikális döntést hoztam az életemben, mely során a kaland került előtérbe és azóta is úgy élem az életem, hogy a lehető legnagyobb mértékben a szenvedélyeimnek hódolok úgy, hogy abból fenntartható módon minél többet adhassak másoknak. Meglátásom szerint akkor van igazán értelme a különleges teljesítményeknek, kiemelkedő expedícióknak, hogyha azzal tudunk másokat inspirálni, vagy adhatunk valami hasznosat a társadalomnak. Az expedícióimat úgy viszem végig, hogy a fenntarthatóság és az ökoturizmus hirdetését tűzöm ki célul. Számomra nem egy adott pont elérése, egy útvonal végigjárása vagy egy adott hegy megmászása a cél. Ezek csak eszközök. Kaland és akaraterő: expedíciózás a fenntarthatóbb jövőért | Viktor Zichó | TEDxPécs https://www.youtube.com/watch?v=85TrGsu3_WY 

Időpont: 2022.05.06. 16:00

Helyszín: BGE Youtube csatornája


Miről szól a sport mentáltréning? 

Hitem szerint a fizikai felkészülés mellett nem szabad elhanyagolni a mentális egészség megőrzését és fejlesztését sem. Ahogy a fizikai felkészülést úgy a mentális tréninget sem lehet elég korán kezdeni, kiváltképp egy olyan fiatal esetében aki a profi sportolói pályán tervezi a jövőjét.

Az általam ismert technikákkal segíteni tudom a sportolók mentális állapotának fejlesztését és egyensúlyban tartását, ami bizonyítottan jó hatással van a teljesítményre is. A fiatalabb korosztálynál pedig nagyban segíti a sportolói létre való felkészülést, ezzel elkerülve a korai motivációvesztés miatti pályaelhagyást.

Időpontja: 2022.05.08 vasárnap

Helyszín: Tisza-tó Kerékpáros Centrum


Már javában tart a tavasz, úgyhogy ideje kerékpárra pattanni, és elmerülni a természet nyújtotta szépségben! Tarts velünk és hagyd hátra a várost hétvégén, egy feledhetetlen kerékpártúrán a Tisza-tó körül!

Szeretsz sportolni? De azért szeretsz lazulni is? Akkor most figyelj! Az egészség hét utolsó előtti napján közös kenuzást szervezünk a Soroksári Dunán! kb. 3 óra kellemes evezés Budapesten a Duna meglepően szép mellékágán. Megállókkal, pihenőkkel tűzdelve. 

Mit hozz magaddal? Kényelmes sport ruházatot, papucs vagy kényelmes cipő ami nem baj ha vizes lesz, sapka, víz, elemózsia. Az értékeknek lesz vízálló hordó biztosítva.

A túrát minden korosztálynak és alapszintű kondícióval már rendelkező résztvevőnek bátran ajánljuk!

A résztvevők száma 20 főben limitált, ezért érdemes sietni a regisztrációval!

A regisztrációhoz Név, kor, telefonszám és egy - kenuztam már/ nem kenuztam még - szavazást kell kitölteni. Megközelítés: Boráros térről a 23-as busszal könnyen megközelíthető, illetve autóval szintén gyors az odajutás. Találkozó a Halas Guszti nevű étterem Duna felőli oldalán a stégnél.

Találkozunk május 7-én, 10:30-kor, teljes menetfelszerelésben!

Tegyél meg egy kilométert és közben mondd el nekünk egy rövid (<15 mp) videóban miért szeretsz mozogni!  Segíts te is, hogy közösen minél több kilométert gyűjtsünk be az egészséghét alatt!

A videókat az alábbi e-mail címre várjuk:

szaluter.daniel@gmail.com
(a videókból montázst készítünk, beküldésével hozzájárulsz, hogy egy szuper kezdeményezés része legyél.)


"TEstTudat7" regisztráció

Lehetséges beküldések száma: 106 / 300