Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
2021. szeptember 14.
Bemutatjuk a BGE modellváltás utáni új vezetését
Augusztus 1-jén megtörtént egyetemünk modellváltása, mely a fenntartó váltáson túl szervezeti, működési változásokat is hozott. A BGE átalakult irányítási modellel, kuratóriumi vezetéssel és egyszemélyi rektori irányítással működik. A rektor munkáját a dékánok mellett három, részben megváltozott portfóliójú rektorhelyettes, valamint három, egy-egy támogató területért felelős operatív vezető segíti. Bízunk benne, hogy a megújult irányítási modell támogatja stratégiai céljaink megvalósítását és elérését, valamint megvalósulhat a szervezeti hierarchia egyszerűsítése, a HR-terület megerősítése, valamint a gazdasági és szolgáltatási területek hatékonyabb működtetése. Mostanra minden új vezető megkezdte munkáját az egyetemen, így szeretnénk nektek bemutatni őket.
Vezetőink munkájához ezúton is sok sikert kívánunk!


A BGE vezetése 2021. augusztus 1-től:


Dr. Jancsik András, oktatási rektorhelyettes – felelős a minőségi képzés-oktatás színvonalának biztosításáért. Fő feladatai a minőségügyi és akkreditációs tevékenység irányítása, az oktatási tevékenység teljes körű szakmai koordinációja, az intézetek szakmai felügyelete, az oktatási tevékenység szervezése, és az adminisztratív teendők irányítása.

Közvetlen irányítása alatt működő központi szervezeti egységek:

Oktatási Központ

Akkreditációs és Minőségügyi Iroda

Oktatásfejlesztési Iroda

Nyelvvizsgaközpont


Dr. habil Szegedi Krisztina, tudományos és nemzetközi rektorhelyettes – felelős a kutatási tevékenység felügyeletéért és a nemzetközi kapcsolatok erősítéséért. Fő feladatai a kutatási tevékenység koordinációja, a Doktori Iskola és a kiválósági központok felügyelete, a nemzetközi kapcsolatok felügyelete és erősítése, valamint a könyvtárak működésének szakmai irányítása.

Közvetlen irányítása alatt működő központi szervezeti egységek:

Kutatási Szolgáltató Iroda

Nemzetközi Központ

Egyetemi Könyvtár

Doktori Iskola

 

Dr. Radácsi László, stratégiai rektorhelyettes – felelős az egyetem stratégiájának megvalósításáért. Fő feladatai az ehhez kapcsolódó feladatok koordinálása és nyomon követése, a stratégiai jellegű kapcsolatok irányítása (üzleti partnerségek, alumni), az egyetem vállalkozásfejlesztési tevékenységének, valamint a harmadik missziós feladatokhoz (fenntarthatósági, esélyegyenlőségi és sport) kötődő szakmai tevékenység irányítása.

Közvetlen irányítása alatt működő központi szervezeti egységek:

Stratégiai Iroda

Budapest LAB – Vállalkozásfejlesztési Iroda

Üzleti Partnerség, Alumni Kapcsolatok Iroda

Fenntarthatósági és Esélyegyenlőségi Iroda

Sport Iroda


Falusi Károlyné, gazdasági igazgató – felelős az egyetem gazdálkodásának és pénzügyi kontrolljának biztosításáért. Fő feladatai a pénzügyi és számviteli folyamatok irányítása, a kontrolling tevékenység fejlesztése, a kuratóriumi adatszolgáltatás és rendszeres beszámolók elkészítése, a beszerzési tevékenység irányítása és a beruházások projektszemléletű menedzsmentje.

Közvetlen irányítása alatt működő központi szervezeti egységek:

Gazdasági Igazgatóság

Pénzügy-Számvitel Központ

Kontrolling Iroda

Beszerzés és Közbeszerzés Iroda

Projektmenedzsment és Fejlesztéskoordináció Iroda

 

Dr. Sipos Zsuzsanna, HR igazgató – felelős az egyetem humán erőforrás menedzsmentjének megújításáért. Fő feladatai a HR stratégia és szervezetfejlesztési koncepció kialakítása, valamint a HR folyamatok, így a toborzás-kiválasztás, munkavállalói képzés, szervezetfejlesztés, a HR munkaügyi adminisztráció és bérszámfejtés hatékony kialakítása és irányítása.

Közvetlen irányítása alatt működő központi szervezeti egységek:

HR Igazgatóság

Stratégiai HR és Szervezetfejlesztés Iroda

HR Adminisztráció Iroda

Bérszámfejtés Iroda


Handl Gyula, szolgáltatási igazgató – felelős a belső szolgáltatások minőségi fejlesztéséért. Fő feladatai a jogi és folyamatszabályozási területek irányítása, pályázati támogatás nyújtása, az informatikai szolgáltatások irányítása, valamint a létesítmény és vagyongazdálkodás operatív irányítása.

Közvetlen irányítása alatt működő központi szervezeti egységek:

Szolgáltatási Igazgatóság

Jogi Iroda

Szabályozás- és Folyamatmenedzsment Iroda

Pályázati Iroda

Informatikai Központ

Létesítménygazdálkodás és Ingatlanvagyon Központ

Egyetemi Kollégium


A szervezeti egységek vezetőinek nevét is feltüntető, 2021. augusztus 1. napjától hatályos szervezeti ábra ITT található.