Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Gundel Károly Gazdaságtudományi Szakkollégium eredményei

A hosszú évek óta eredményesen működő szakkollégium a karon fontos szerepet tölt be a kiemelkedő képességű hallgatók tehetséggondozásában. 

A szakkollégium célja a hatályos kormányrendelet értelmében az, hogy „saját szakmai program kidolgozásával magas szintű, minőségi szakmai képzést nyújtson, segítve a kiemelkedő képességű hallgatók tehetséggondozását, közéleti szerepvállalását, az értelmiségi feladatokra történő felkészülés tárgyi és személyi feltételeinek megteremtését, a társadalmi problémákra érzékeny, szakmailag igényes értelmiség nevelését.” (24/2013. (II.5.) Korm. rendelet a nemzeti felsőoktatás kiválóságáról) 

A szervezet a rendeletnek, a kar szellemének és a szakkollégium hagyományainak megfelelően végzi és alakítja ki szakmai programját. Tagjai számára az egyetemi képzés keretein túlmutató kurzusokat szervez, amelyek révén az érdeklődő hallgatók már tanulmányaik kezdetén elmélyülhetnek a kutatómunkában. Ehhez kapcsolódóan a tagok szakmai előadásokat, vitaesteket szerveznek, ahol napjaink izgalmas szakmai és közéleti kérdéseit vitathatják meg meghívott előadókkal. A cél az ismeretek mélyítése, az érdeklődés felkeltése és a kutatómunka iránti elkötelezettség kialakítása. 

E komoly szakmai munkának köszönhetően a szakkollégium tagjai rendszeresen nyernek el olyan egyetemi és állami ösztöndíjakat, mint például a Felsőoktatási és Tudományos Ösztöndíj, vagy az Új Nemzeti Kíválósági Pályázat. 

A szakkollégium tagjai minden évben jelen vannak a hazai és nemzetközi versenyeken legeredményesebben szereplő kari hallgatók között, továbbá szép sikereket érnek el az egyetemi szintű és az országos Tudományos Diákköri versenyen is.


Szemelvények az elmúlt évek Gundel Károly Gazdaságtudományi Szakkollégium tagjai részvételével zajlott rangos versenyekből: 


Hazai versenyek 

2019 decemberében került megrendezésre az Országos Városmarketing Verseny, melynek célja fejlesztési és marketingstratégiai gyakorlati javaslatok, megoldások kidolgozása egy desztináció kínálatának vonzóbbá tétele érdekében. A versenyt kétévente rendezik meg, melynek a Budapesti Corvinus Egyetem ad otthont. Egyetemünket és szakkollégiumunkat legutóbb Gál Henriett, Dörgő Dávid és Majkuth Bálint képviselték, akik különdíjban részesültek. 

2020-ban az EVK Szakkollégium által 21. éve megrendezett versenyen a Gundel Károly Gazdaságtudományi Szakkollégium a tavalyihoz hasonlóan egy teljesen önálló, csak szakkollégistákból álló csapattal képviseltette magát. A versenyen a résztvevők valódi esettanulmányokat feldolgozva és megoldási javaslataikat bemutatva bizonyíthatják gyakorlati tudásukat. A nagy érdeklődésre való tekintettel idén a BGE ismét házi versenyt rendezett, amelyből a kari szakkollégium csapata, a Business Consulting az előző évvel ellentétben nem jutott tovább a verseny döntőjébe. Mindazonáltal a csapat tagjai, Gál Henriett, Dörgő Dávid, Galambos Gergő és Kiss V. Soma rengeteg tapasztalatot szereztek a verseny során. 

2020-ban az Ecosim által került megrendezésre a Diák Menedzsment Bajnokság (DMB), amelyen a résztvevők megcsillogtathatták üzleti képességeiket egy üzleti szimulációs verseny keretein belül. A verseny témája egy virtuális síhotel felvirágoztatása és üzemeltetése volt. A versenyen a Gundel Károly Gazdaságtudományi Szakkollégium tagjainak 56,4%-a vett rész. A versenyzők számát vizsgálva kari viszonylatban a BGE KVIK-ről induló versenyzők 52,3%-a szakkollégiumi tag volt, míg a csapatokat vizsgálva a csapatok 64,3%-a részben, vagy teljes egészében szakkollégiumi tagokból állt. 

Ezen a szimulációs versenyen először képviseltette magát a kari szakkollégium csapata, melynek tagjai Szabó Dorka, Rendek Csaba, Galambos Gergő és Simon F. Dániel voltak. A szimulációs feladat egy okoseszközöket gyártó vállalat irányításának megvalósítása, valamint a gyártás optimalizálása volt.  

Nemzetközi versenyek

Az EMCup (European Mise en Place Cup) egy évente, Maastrichtban megrendezésre kerülő szállodamenedzsment-verseny a legjobb európai hotelmenedzsment-egyetemek között, melyet a HotelloTop és partnerei, a Mise en Place és a HRC International alapított 2009-ben. Idén harmadjára képviselte magát a versenyen a HUNters csapata, név szerint Gál Henriett, Kiss Soma Viktor, Sütő Dávid szakkollégistáink. 

A HUNters egyedüli magyar csapatként 16 országból érkező 35 egyetemmel szállt harcba a Battle of the Brands témájú versenyen. A csapatoknak a kiutazást megelőzően különböző “kihívásokban” kellett részt venniük, melyek hozzájárultak a későbbi továbbjutásukhoz: ilyen volt például egy tanulmány megírása, egy social media kampány és egy csapatvideó elkészítése. 

A BGE csapata idén is képviseltette magát a 25. NIBS esettanulmányi verseny nemzetközi döntőjén. A Németországban megrendezett döntőn 5 versenynap alatt 15 csapat méretett meg (köztük 9 angol anyanyelvű). A verseny célja a résztvevők problémamegoldó képességének és prezentációs készségeinek fejlesztése volt, illetve hogy hatékony csapatmunkára ösztönözze a versenyzőket. Szakkollégiumunkat Galambos Gergő képviselte.

A Budapesten megrendezésre kerülő nemzetközi esettanulmányi versenyen már sokadik alkalommal vesz részt olyan csapat, amelynek tagja vagy tagjai a Gundel Károly Gazdaságtudományi Szakkollégiumból kerülnek ki. A verseny célja, hogy a résztvevők nemzetközi szinten is összehasonlítsák problémamegoldó, valamint prezentációs készségüket. A tavalyi nyári versenyen Szakkollégiumunkat Galambos Gergő képviselte. 

Online szimulációs nemzetközi verseny, melynek célja egy hotel vezetése és annak felvirágoztatása 4 fordulón keresztül. A szakkollégium először vett részt ezen a színvonalas versenyen 4 szakkollégistával és egy külsős hallgatóval. A kihíváson összesen 7 országból vettek részt csapatok és a szakkollégium csapata, a HotelHUNdred 2. helyezést ért el.

A Gundel Károly Gazdaságtudományi Szakkollégium nemcsak részt vesz versenyeken, hanem maga is szervez versenyt

A BeKVIKer egy középiskolásoknak szóló országos esettanulmányi verseny, mely a 2019/20-as tanévben már második alkalommal került megrendezésre. A teljes szervezést (Facebook-oldal marketingje, népszerűsítés, feladatok megszervezése, kapcsolattartás stb.) 14 szakkollégiumi tagunk látta el. A versenyre több mint 100 középiskolás csapat jelentkezett egész Magyarországról, valamint a határon túlról. Az első forduló 2019. november 4. és november 17. között zajlott és egy tesztet, valamint rövidebb kreatív feladatokat foglalt magába. A második forduló 2019. november 21. és december 6. között az 50 továbbjutó csapattal zajlott, aminek során egy, az Accor-szállodalánc által szponzorált esettanulmányt kellett készíteni a csapatoknak. Innen 10 csapat jutott tovább a döntőbe, ami 2020. január 17-én került megrendezésre. Itt a résztvevőknek a második forduló esettanulmányát és egy döntős, kereskedelmi témájú esettanulmányt kellett prezentálniuk. A döntő lebonyolításában 11 szakkollégiumi tagunk vett részt. A nagy sikerre való tekintettel a versenyt a 2020/21-es tanévben is megrendezi a szakkollégium.