Elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) Vendéglátás Tanszékének újonnan kialakított és 2024. május 23-án átadott Érzékszervi Laboratóriumában, valamint a Kutatólaboratórium legmodernebb mérőeszközökkel felszerelt új részlegében. A két új egységben napjaink egyik legintenzívebben fejlődő tudományterületéhez, a neurogasztronómiához köthető professzionális technológiák alkalmazásával vizsgálhatók élelmiszerek, ételek és italok. Az Érzékszervi laboratóriumban kényelmes és profi környezetben lehet érzékszervi vizsgálatokat végezni.
Magyarország legnagyobb üzleti képzőhelye, a BGE 2024. május 23-án adta át a KVIK Vendéglátás Tanszékén újonnan kialakított Érzékszervi laboratóriumot, valamint a Kutatólaboratórium legmodernebb mérőeszközökkel felszerelt új részlegét. A két új egység a BGE KVIK 2016-ban létrehozott Kutatólaboratóriumának szerves részeként működik, ahol professzionális technológiák – mint például a Magyarországon kizárólag a BGE-n található elektronikus szem – alkalmazásával vizsgálhatók élelmiszerek, ételek, italok, emellett pedig az emberi érzékszervek által észlelt tulajdonságaik is tanulmányozhatók a tudományos elvárások mentén kialakított új Érzékszervi laboratóriumban. A Kutatólaboratórium új kutatási műszereinek – IRIS elektronikus szem, elektronikus orr, Tobii szemkamera – beszerzése az RRF-2.1.2-21-2022-00031 Digitális fejlesztés és oktatási innováció a Budapesti Gazdasági Egyetemen című pályázat közel 85 millió forintos támogatásából valósult meg.