Kiválasztott nyelv
  HU - Magyar
  Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
 • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Nexonport+ applikáció használata

Telepítése

A telefon operációs rendszeréhez tartozó áruházában a „Nexon-Port+” programot kell megkeresni és telepíteni.

Alkalmazás beállítása

A NEXON PORT+ alkalmazást első használatkor be kell állítani hogy az egyetem adatbázisára csatlakozzon. Ezt az alábbi QR kód beolvasásával lehet megtenni:

Bejelentkezés

Az alkalmazás használatához jelentkezzen be a nexonban használt felhasználói nevével és jelszavával. Amennyiben a program kéri, állítson be biometrikus azonosítást vagy Pinkódot.

Menü

A menü bal oldalról nyitható meg a kis menü ikonra tappintva, vagy balról húzással (swipe).

 

Áttekintés oldal

A felület az összes többi funkcióból az aktuálisakat gyűjti és jeleníti meg egymás alá tett kártyákon. A kártyák sorrendje fogd-és-vidd módszerrel (hosszan nyomva tartás után) változtatható. Az oldal adatai új betöltéskor illetve lehúzás (pull-down) művelettel frissülnek a kiszolgálóról.

 

 

Az egyes kártyák felépítése az eredeti sorrend szerint:


 1. Személyes adatok
 2. Profil kép
 3. Név
 4. Törzsám / Egyedi azonosító
 5. Pozíció neve
 6. Jelenléteim
 7. Aktuális nap mozgási eseményei grafikonon.
 8. Összes bent töltött idő óra/percben.
 9. Következő mozgási esemény rögzítésének gombja: amennyibe be vagyok lépve, akkor a kilépés és vice versa.
 10. Beosztásom
 11. Aktuális heti beosztás heti nézeten: a napokon a beosztások rövid neve látható.
 12. A heti nézetben kiválasztott nap (vagy az aktuális alapértelmezetten) beosztásának neve szövegesen.
 13. Szabadságaim
 14. Aktuális szabadság keret kördiagrammon
 15. illetve számokkal is.
 16. Következő tervezett szabadság első napjának dátuma és hossza.
 17. Bér adataim
 18. Az olvasatlan bérjegyzékek száma
 19. Gomb az olvasatlan bérjegyzék megnyitásához.

Menüpontok

A bérjegyzék menüpont jelenleg nem elérhető.


A képernyő, egy dolgozó (HR kapcsolat) jelenléti ívének megtekintésére, módosítására és jóváhagyására szolgál.

A képernyőn alapértelmezetten az aktuális hét és azon kiválasztva az aktuális nap jelenik meg. A kiválasztott nap változtatható, akár a hét is ellapozható előre/hátra. A hét napjain látszódnak ha a mozgási események kiértékelés hibába vagy problémába ütközik szerver oldalon.

A hét alatt a kiválasztott nap mozgás eseményei látszanak grafikonon megjelenítve és óra/percben összesítve a bent töltött időt. Ez alatt maguk a mozgási események láthatók, amelyek megfelelő jogosultsággal szerkeszthetők is (módosítás, törlés).

Új esemény felvitelére a lebegő + gomb szolgál (amenyiben van hozzá a felhasználónak joga), amelyre tappintva kiválasztható a rögzítendő mozgási esemény típusa is.

 

 

A funkcióval lekérdezhető a rendszerben leadott távollétigények listája és állapota. Illetve új távollét igény adható le.

A főoldalon a gyűrűdiagramra kattintva lehet a naptár szintű megjelenítést havi és napi bontásban megtekinteni. A plusz jellel lehet új távollét igénylést leadni és a naptárban egy már távolléttel rendelkező napra tappintva lehet azt a távollétet módosítani.

 

képernyőn az aktuális felhasználó beosztása látható, alapértelmezetten az adott hónapra. A naptár minden napján látható az aznapi beosztás rövidítése, és láthatók a távollétek is, színkódolva. Ha egy napra egynél több beosztás típus is meg van adva (Túlóra, Készenlét, Ügyelet, stb.) akkor egy kis plusz jellel jelzi ezt.

Egy adott napra tappintva megtekinthetők a nap beosztásának és távolléteinek részletei. A részletek oldalon keresztül lehet leadni beosztás változási igényt (pihenőnap vagy otthoni munka) vagy módosítani a meglévőt.

 

A képernyő csak vezetőknek elérhető. Itt láthatják felsorolás szerűen közvetlen beosztottaik beérkezett távollét és beosztás módosítási igényeit. A lista szűrhető személyre, az igénylés időpontjára vagy típusára is.

Egy adott igényre tappintva megtekinthető az igény részletei illetve megfelelő jogosultság esetén a közvetlen beosztottak naptárait is. Így könnyebb döntést hozni, hogy az adott igény elfogadható-e vagy elutasítandó.

Elutasítás esetén indoklás megadására is lehetőséget ad a rendszer, ahogy a webes felületen is.

A beosztottak naptára feletti kis szűrő ikonra tappintva tetszőleges személy felvehető és megfelelő jogosultságok esetén meg fog jelenni az új személy naptára is a listában.

Az oldalon megtekinthetők a felhasználó részletes adatai illetve az igazolványok fülnél a megjelenő ceruza ikonnal lehet adatváltozás igényt bejelenti. 

Az alkalmazás működésének beállításai itt módosíthatóak.


 1. Munkáltató adatai: a bejelentkezési folyamatban megadott kiszolgáló útvonal és megnevezés. Megváltoztatni nem lehet, mert akadályozná a rendszer működését.
 2. Push üzenetek engedélyezése: amennyiben a kiszolgálón engedélyezve van a funkció, akkor itt lehet bekapcsolni alkalmazás oldalon is. Kikapcsolt állapotban a kiszolgáló nem küld üzeneteket.
 3. Alkalmazás nyelve: amennyiben lehetőség van rá, akkor itt a Magyar nyelven kívül más is kiválasztható (Angol, Német).
 4. Alkalmazás adatainak törlése: teljesen kijelentkezteti a felhasználót és törli minden adatát az alkalmazásból.
 5. Demó mód: amennyiben bekapcsolásra kerül, az alkalmazásba beégetett adatokkal fogja a felületeket megjeleníteni. Nem törli a kiszolgáló beállításokat és a bejelentkezést, de figyelmen kívül hagyja azokat. Az alkalmazás a "Kipróbálom" funkcióval azonos módon fog működni.
 6. Útmutató megjelenítése: az útmutató az Áttekintés és Szabadságaim képernyőn jelenik az alkalmazás első telepítése után. Amennyiben újra vissza szeretnénk kapcsolni, ezzel a funkcióval tehetjük meg.
 7. Névjegy: az alkalmazás névjegye és verzió száma látható itt.
 8. Adatvédelmi nyilatkozat


Amennyiben a beállításokban engedélyezve van a Push üzenetek letöltése, a fejlécben megjelenik egy kis harang ikon. Rátappintva az eddig a rendszerből kiküldött üzenetek jelennek meg (múltbeli e-mailek tartalma is).

Kijelentkezés és az alkalmazásban tárolt adatok törlése:

A Beállítások menüpont "Alkalmazás adatainak törlése" gombjával lehet kilépni az alkalmazásból és ezzel egyidejűleg az alkalmazásban tárolt adatokat is törölni.