Chosen language
    HU - Magyar
    When you switch, the information available in that language is displayed.
  • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
Díjak befizetése
A félévekre való bejelentkezésed, tárgyfelvételed, vizsgajelentkezésed feltétele, hogy a Neptunban kiírt aktív tételeidet kiegyenlítsd. 


A Neptunba belépés után a Pénzügyek/Befizetés menüpont alatt találod, hogy milyen kiírt aktív tételeid vannak:   

  • Ha kiválasztod a félévet, és a státuszodat “aktívra” állítod, akkor az aktuális félévben aktív tételeid kerülnek kilistázásra  
  • Ha nem választasz ki félévet, és a státuszodat “aktívra” állítod, akkor az összes aktív tételed listázásra kerül  

Az önköltségi díj és egyéb tételek befizetésének többféle módja van, de a legcélszerűbb, ha a Neptunon keresztül rendezed a befizetéseket, ugyanis ekkor az adott tétel azonnal teljesítetté válik.  

>> Tájékoztató a BGE_onkoltsegi dij befizetesenek modjarol (Neptun nyitóoldalán elhelyezett Letölthető dokumentumok között található tájékoztató) 

SimplePay: NEPTUN webes felületéről kezdeményezett bankkártyás befizetés Simple pay befizetés link (Neptun nyitóoldalán elhelyezett Letölthető dokumentumok között található tájékoztató) 

Ha utalással egyenlítesz ki egy tételt, akkor kérjük, hogy a közlemény rovatban tüntesd fel a nevedet és a Neptun kódodat, valamint a díjtétel nevét. Ebben az esetben számolnod kell azzal, hogy több nap alatt válik csak teljesített státuszúvá a Neptunban az adott tétel, és addig a rendszer blokkolni fogja a tevékenységedet. 

A tanulmányaid során előfordulhatnak eseti díjak is, amelyek bizonyos teljesítményekhez kötöttek (pl. ismétlővizsga díja, mulasztási díj), ezek között lesznek olyanok, amelyeket magadnak kell kiírnod, illetve amelyeket központilag írnak ki a számodra. 

Amennyiben magadnak írsz ki tételt, a Neptunba belépve a Pénzügyek/Befizetés menüpont alatt a Tétel kiírására kattintva választhatod ki a jogcímet, és jóváhagyásod után jelenik meg aktív tételként, amelyet a fent leírt módon tudsz befizetni. 

A hallgatói díjak rendszerét és a díjak fizetésének szabályait a Hallgatói követelményrendszer 112-114. §-ai alatt találod.

Amennyiben számlát szeretnél kapni a befizetett díjakról, válaszd ki a Neptunban a Pénzügyek/Befizetés menüpontot, majd a kiírt tétel sorának végén található + jelre kattintva válaszd ki a „Befizető” lehetőséget, ahol megadhatod a számlára kerülő költségviselő (befizető) adatait. # 

>> BGE_Számlaigénylő_tájékoztató.pdf (Neptun nyitóoldalán elhelyezett Letölthető dokumentumok között található tájékoztató) 

A Pénzügyek/Számlák alatt találod a kiírt tételeidről a kiállított számlákat. 

Amennyiben Diákhitelből finanszíroznád a tanulmányaidat, az igényléséről részletes leírást találsz a Diákhitel menüpont alatt. >> link 

Ha Diákhitel 2-ből rendezed az önköltségi díjadat, akkor a befizetési határidőt megelőzően fel kell rögzítened a Diákhitel szerződésszámodat a Neptun rendszerben (Pénzügyek/Beállítások/Diákhitel2) és ezt követően a kiírt tételhez is hozzá kell rendelned azt (Pénzügyek/Befizetés).