Kiválasztott nyelv
  HU - Magyar
  Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
 • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
Szakmai - tanulmányi versenyek
Kedves Hallgatók!
Az alábbi oldalon találjátok az aktuálisan elérhető szakmai- tanulmányi versenyeket:

Bosnyák János Nemzeti Emlékverseny

A Luca Pacioli Egyesület idén harmadik alkalommal hirdeti meg a Bosnyák János Nemzeti Emlékversenyt, ahova várják a Kárpát-medence felsőoktatási képzésben résztvevő hallgatókat! Az esettanulmány-versenyen egyszerre a számvitel, a pénzügy, valamint az adózás területén mérettethetik meg magukat a versenyzők.  

Szeretnél kitűnni hallgatótársaid közül, és a szakma jeles képviselői előtt bizonyítani a tudásodat, mindeközben pedig értékes nyereményekkel gazdagodni? A nagy elismerésnek örvendő Bosnyák János Nemzeti Emlékversenyen mindezeken túl még életre szóló barátságokat is köthetsz határon innen és túl a kétnapos döntőben! 


A versenyre olyan 3 fős csapatok jelentkezhetnek, amelynek minden tagja a versenyszabályzatban felsorolt felsőoktatási intézmény valamelyikének üzleti, gazdálkodástudományi vagy közgazdaságtudományi képzésén részt vevő, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, alap- vagy mesterszakos, nappali tagozatos hallgatója.

 

A verseny két fordulóból áll: az első forduló egy pénzügyi-számviteli-adózási esettanulmány csapatban történő megoldásáról szól, a második fordulóban pedig az esettanulmány megoldásának szakmai zsűri előtt történő prezentálását várja el a versenyzőktől. 


• Regisztrációs felület ITT!

• Regisztráció határideje: október 31.

• Döntő: november 25-26.


A verseny fővédnöke Varga Mihály, Magyarország pénzügyminisztere. A verseny kiemelt együttműködő partnere az Ernst & Young Könyvvizsgáló Kft., fő támogatói az Andersen Adótanácsadó Zrt., az OTP Bank Nyrt., valamint a Budapesti Corvinus Egyetem Pénzügyi, Számviteli és Gazdasági Jogi Intézete. 

 

Több mint 1 millió forint értékű összdíjazás!

 • I. helyezett csapat: nettó 450.000 Ft
 • II. helyezett csapat: nettó 360.000 Ft
 • III. helyezett csapat: nettó 210.000 Ft
 • Különdíj: a legjobban prezentáló csapat 150.000 Ft készpénz jutalomban részesül.

 

A verseny Facebook eseménye: https://fb.me/e/2HnyjNduX

 

További információkért kövesd a Luca Pacioli Egyesület Facebook és Instagram oldalát!

 

Legyetek Ti is részesei szakmáink egyik legnívósabb szakmai versenyének!

Egymillió-kétszázezer Forint Összdíjazású Országos Logisztikai Csapatbajnokság 2021/22 a jövő Logisztikusainak


A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja immár KILENCEDIK alkalommal országos szintű logisztikai csapatbajnokságot hirdet a felsőoktatási intézmények nappali tagozatos hallgatói részére.

A verseny célja

 • Tehetséggondozás: olyan kiváló tehetséggel és motivációval bíró hallgatókból álló csoport kiválasztása, akik élethivatásként tekintenek a logisztikára.

Kulcsszavak: lexikális tudás, gyakorlatorientáltság, csapatmunkára való hajlam, folyamatok gyors átlátása, vezetői készségek, innovációs készségek. A csapatok a felkészülés és lebonyolítás révén is tanulnak-fejlődnek.

 • Szakmai kötődés kialakítása a verseny nyújtotta élmény által.

Kedvcsinálóként, nézze meg a korábbi csapatbajnokságról rövid videónkat:


A nevezésre jogosultak

A csapatokat 5 fő kell, hogy alkossa és 1 felkészítő tanár. Egy csapatban több, különböző felsőoktatási intézmény hallgatói is részt vehetnek, ez nem kizáró tényező. Így lehetőség van arra, hogy egy bajnokságon belül a különböző főiskolák, egyetemek nézőpontjait szintetizáljuk, és a gyakorlatiasságot fejlesszük.

Egy intézményből több csapat is nevezhet. A felkészítő tanárok természetesen sem a feladatok összeállítására kialakított szakmai csapatban, sem a zsűriben nem vehetnek részt.

BSc és MSc képzéseken résztvevő egyetemista és főiskolás nappali tagozatos hallgatók vehetnek részt,

mérnöki és gazdasági szakokról, magyarországi és határon túli magyar képzésű felsőoktatási intézményekből.

A szakirány tekintetében a szervezők nem szabnak korlátokat, a versenyben a logisztikai érdeklődés fontos, bármely évfolyamról alakíthatnak csapatot.

Javasoljuk több szakterületről, szakirányról összeállítani a csapatok tagjait a kiírt feladatok megoldásához

szükséges a szélesebb körű ismereti háttér, pl. logisztikus, mérnöki, informatikus, gazdasági szakos hallgató.

Felkészítő lehet bárki, akit a csapattagok választanak (pl. PhD hallgató, oktató-kutató egy felsőoktatási intézményben).


A verseny témaköre, tematikájának összeállításának szempontja

Témakörök: Általános logisztika, vám, szállítmánybiztosítás, gazdasági-logisztika menedzsment, vállalati logisztika/módszertan, környezetvédelem, operációkutatás, ellátási-elosztási logisztika, áruszállítás, készletezés, anyagmozgatás, raktározás, csomagolástechnika, termelés kiszolgálás,logisztikai informatika.

Angol nyelvtudás szükséges az eredményes részvételhez.

A verseny többfordulós.

Elsőként internetes fordulókat hirdetünk, amelyek minden regisztráló csapatnak nyitottak. Az online felület, ahol a fordulók feladatai elérhetőek lesznek:

A kérdőív kitöltésén egy hetes idő intervallumban maximum 5 órát dolgozhatnak a csapatok. Azt a kérdést, amelyet már megnyitottak, be kell fejezni, újbóli megnyitásra nincs lehetőség, ha nem írnak be semmilyen választ az adott kérdéshez, akkor annak értékelése 0 pont.

Első forduló

Témakörök: A kiírásban megjelölt témakörökkel kapcsolatos szakmai tudás

Az internetes felületen a megoldáshoz elérhető időszak a csapatok számára:

2021. november 22-től - november 28-ig

A technikai feltételeket, időkorlát lehetőségeket az online teszt előtt ismertetjük.


Második forduló

Itt csak azok a csapatok vehetnek részt, akik az első fordulóban is részt vettek.

Témakörök: A kiírásban megjelölt témakörökkel kapcsolatos szakmai tudás gyakorlati alkalmazása.

Az internetes felületen a megoldáshoz elérhető időszak a csapatok számára:

2021. december 6-tól – december 12-ig

A technikai feltételeket, időkorlát lehetőségeket az online teszt előtt ismertetjük.

Harmadik forduló

A verseny harmadik fordulójába a két forduló után az első 10 helyen végzett csapat jut tovább. A feladat egy vagy két kidolgozandó gyakorlat, amelyet majd a verseny negyedik körében prezentálni is kell a csapatoknak. A feladat gyakorlati esettanulmány(ok) kidolgozása, mely lehet vállalati gyakorlat

vagy probléma megoldása, ennek konkrét eseteit a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubjának tagvállalatai adják, biztosítják a csapatoknak.

A csapatoknak a kidolgozott szakmai feladat mellett egy bemutatkozó videó anyagot is össze kell állítaniuk, amelyet a Youtube internetes videómegosztó felületre feltöltenek, majd a linket a szervezők által megadott email címre eljuttatják határidőre. Itt a kreativitást plusz pontokkal értékelik majd.


A feladatot 2022. január 17-től február 27-ig kell beadni elektronikusan, a szervezők által a

későbbiekben megadott módon. A feladatot a legjobb második körbe bejutott 10 csapat az első kör

lezárta után kapja meg.


A beadandó anyagok formai, tartalmi feltételei:

A tanulmány mellékletekkel együtt legalább 10, legfeljebb 20 oldal lehet. Irodalomjegyzéket fel kell

tüntetni, külföldi szakmai anyagok felhasználása előírt elvárás.

Bemutatkozó videó: Maximum 2 perces vágott anyag. Egyéb feltételekkel a versenyzők kreativitását

nem korlátozzuk.


Élő show - Negyedik forduló

Az utolsó fordulóban a csapatok személyesen is találkoznak egymással, ahova a harmadik forduló

legjobb 5 csapata kerül be és mérkőzhet meg egymással. A feladat a beadott tanulmányok prezentációjával kezdődik.

Feltétel, hogy a prezentáció maximálisan 10 perces legyen, 50%-a angol nyelven készüljön és ezt a részét angol nyelven is prezentálják a versenyzők.

A prezentáció formáját a kiírók nem határozzák meg, lehet ppt vagy prezi.com, vagy egyéb más jellegű formátum is. Majd logisztikai ügyességi feladatokkal folytatódik a verseny.

Tervezett időpontja: 2022. április 8-a, péntek. A pontos helyszínt és a részleteket a kiírók később határozzák meg.

Ebből a fordulóból kerül majd ki az első három „dobogós”, díjazott csapat.

Regisztráció ITT!

NIBS International Business Simulation Competition

Step into the shoes of a CEO and run your virtual tech company successfully in the EcoSim business simulation! Participate in the first International Business Simulation Competition powered by the Network of International Business Schools (NIBS), EcoSim and Budapest Business School.


What is involved?

First, enter the online simulation game and be the most successful one in your market with your virtual tech company! You and your team have to manage a company that manufactures and sells smartphones, tablets and notebooks successfully. Perhaps you can be the next Steve Jobs…

We organize the teams into national or regional leagues to make sure that many countries are represented in the semi-finals.

The winning teams of each market (max. 100 teams) qualify for the online semi-finals, where they have to face a more challenging simulation setup. At the last stage, only the 10 best teams participate and compete for the prizes in the finals.

Why should you participate?

We offer a competition in which you will have the opportunity to develop and demonstrate your management skills during a business simulation game. 

This competition is a great opportunity to practice your theoretical knowledge and sharpen your business acumen in the role of a top manager while playing a business strategy game investing only 2 hours per week.

You will be in direct competition with other teams from the beginning, managing the SmartSim virtual company, which produces and sells smartphones, tablets and notebooks.

Besides having a lot of fun, you can win great prizes and recognition for yourself and your 
university, and you can support an NGO of your preference.

If the registration fee is difficult to fit into your budget, we encourage you to find a team sponsor who can cover the fee for you. We created a sample offer (download), which you can personalize and perfect with your ideas and use as a negotiation tool. 

Who can apply?

University/College students, graduates or even seniors can form a team of 2 - 4 members and join the competition from all over the world. A business background might be an advantage, but players from any other backgrounds are welcome.

Registration fee for NIBS member school students: 80 EURO/team

Registration fee for non-NIBS teams: 120 EURO/team

How to apply and pay the registration fee?

 • 1st step

The team members should complete the registration.

 • 2nd step

The registration fee is 80 EUR/team for students of NIBS member schools and 120 EUR/team for others.

Payment of the registration fee must be done by the registration deadline.

Important, that only one person (the nominated team leader) of the team should manage the payment of the fee. 

As team leader, you should visit this page, where you can pay the registration fee and provide your invoice data for the NIBS, who is collecting the fees.

 • 3rd step

You will receive the invoice and you can pay the fee. Please provide your team’s name and the names of the team members so we can identify you.

We check the payments weekly and mark the successful payment next to your team’s name on the Teams subpage. 

Not paying the fee until the deadline means the cancellation of registration.

 

Are you ready to challenge yourself and be the best manager of a virtual company?

Follow us on Facebook and LinkedIn for more information!

Tervezd meg álmaid szeonális sportáruházát!

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

A Decathlon/Tízpróba Magyarország Kft saját szervezésű tanulmányi pályázatokat hirdet aktív egyetemista

hallgatók számára. Így a részvételi lehetőség nyitott egyénileg, minden aktív hallgató számára 2021/2022 őszi/téli

félévében.

Bővebb információs és versenkiírás ITT érhető el!

IFUA 10. jubileumi stratégiai esettanulmány verseny

Miért érdemes részt venni esetversenyen? Aki még nem járt volna esetversenyen, azt nagyon bátorítanám arra, hogy próbálja ki magát, hiszen mindig nagyon izgalmas üzleti eseteken kell gondolkozni, illetve olyan skilleket gyakorolhat, amelyekre nem csak tanácsadóként, de szinte minden területen szükség van. Ilyenek például a priorizálási képesség, strukturálási képesség, prezentációs készség, empátia stb.

 

És hogyha ezek nem győztek volna meg...

 

Fődíj:

 • 500.000Ft a nyertes csapatnak
 • IFUA üzleti tanácsadó gyakornoki ajánlatok a nyertes csapattagoknak

 

További értékes nyeremények a kifli.hu és az IFUA felajánlásának jóvoltából.

 

Miért emelkedik ki az IFUA esetversenye a többi közül? Mert ez egy ügyféllel partneri viszonyban, közösen megszervezett verseny, ahol valós problémákra kell megoldási javaslatot tenni. Szervezőként elmondhatom, hogy az idei eset alanyát, a kifli.hu-t igencsak foglalkoztatja az a kérdéskör, amiről az esetben szó lesz. Másrészt, mivel a kifli.hu is aktívan részt vesz az eseményen, így a döntősök konkrétan a kifli.hu vezetőinek prezentálhatnak, ráadásul a legjobb megoldások megvalósítására lehetőség nyílik a kifli.hu-nál.

 

A verseny menete:

Jelentkezés: Rövid feladat megoldása + beküldése az verseny@horvath-partners.com címre, a csapattagok CV-ivel együtt. Határidő: november 7. 23:59

 • Elődöntő: A legjobb megoldásokat küldő csapatok bejutnak az elődöntőbe, melyhez kézhez kapják a kifli.hu-ról szóló esetet, lehetőségük nyílik majd kérdéseket feltenni a kifli.hu-ról, majd november 26-án délelőtt az IFUA-s zsűriknek bemutatják a megoldásukat.
 • Döntő: Az elődöntő legjobb csapatai pedig még aznap délután, november 26-án, IFUA-s szenior kollégákból és kifli.hu-s vezetőkből álló zsűri előtt prezentálják javaslataikat.

A rövid feladatot és bővebb infót a honlapunkon találtok. Kövessétek a Facebook eseményt a további update-ekért és hívjátok meg ismerőseiteket!

TERVEZD MEG ÁLMAID SZEZONÁLIS SPORTÁRUHÁZÁT!

KÉPZELJ EL EGY OLYAN ÜZLETET, AMELY SZEZONÁLIS SPORTOT TÁMOGAT, KÖZEL A

FELHASZNÁLÓKHOZ ÉS A FELHASZNÁLÁS HELYÉHEZ!

A feladat során térj ki részletesen minden fontos kérdésre, döntésedet érvekkel, elemzésekkel támaszd alá.

Preferált a primer és a szekunder kutatás készítése, elemzése.

 • Milyen időszakban, szezonban értékesítesz? Határozd meg a nyitás pontos dátumát is.
 • Kinek értékesítesz? Definiáld a vásárlókörödet, elemezd a célcsoportod összetételét.
 • Mit értékesítesz? A kínálatban milyen sportokra helyezed a fókuszt? Határozd meg az általad forgalmazott

sportszerek választékát, és vedd figyelembe a helyszín kiválasztásakor megismert információkat. Pl.:

milyen sportélet van a környéken, a városban.

 • Hol értékesítesz? Magyarországon belül a lehetséges nyitási helyszínekről, városokról részletes

indoklással mutasd be az általad választott helyszínt. Sorolj fel minden olyan szempontot amit a helyszín

kiválasztásnál mérlegeltél. (megtérülés, város összetétele, elhelyezkedése, helyzete, népszerű sportok, stb)

 • Milyen csapatot alakítanál ki álmaid szezonális sportáruházának üzemeltetésére? Munkaerő létszáma,

struktúra, a munkaerő kiválasztásnál milyen szempontokat vennél figyelembe?

● Milyen marketing stratégiát alkalmaznál? Részletezd célod üzenetét, becsüld meg a média költségeket,

tedd mérhetővé a kommunikációd hatékonyságát.

BSS Open Days játék

Érdekelnek egy cég mindennapjai? Még keresed a helyed és azt a területet, amivel foglalkozni szeretnél? Esetleg van ötleted merre indulnál, de szeretnéd megismerni a hazai lehetőségeket?

A BSS Hungary egy játékra invitálja az egyetemista és frissdiplomás fiatalokat, ahol Te is bepillantást nyerhetsz a különböző szakterületek munkájába. A játékban gyakornokként kezdesz egy nagyvállalat pályakezdő rotációs programjában. Próbáld ki a játékot október 27-ig, és less be a kulisszák mögé!

A játék a következő linken érhető el: https://g4e.ecosim.hu/bsshungary

ESET'21 START verseny

Szívesen kipróbálnád magad tanácsadói szerepben, egy valós üzleti probléma megoldásával?


Nem találkoztál még esettanulmánnyal? Akkor itt a helyed! 

Jelentkezz, ha még soha, vagy csak néhány alkalommal találkoztál esettanulmánnyal. A versenyt megelőzi egy fél napos képzés, ahol tanácsadói, mentori segítséggel sajátíthatjátok el az alapokat, melyet élesben is kipróbálhattok a versenyen.


Az ESET'21 Start versenyre 3-4 fős csapatok jelentkezését várjuk, de ha egyedül jelentkezel, akkor se csüggedj! Szervezőink mindent megtesznek azért, hogy Te is egy csapat tagja lehess!

Regisztráció
Jelentkezés a versenyre az alábbi felületen, november 20-ig:
https://forms.gle/yi6NkJHb8ZhXQBE9A

Jelentkezés a képzésre az alábbi felületen:
https://forms.gle/pySwkMmoznKhvtAP8
A versenyen való részvételnek nem feltétele a képzésen való részvétel, de erősen ajánlott.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/374596417786923

 

A KÉPZÉS RÉSZLETESEBB LEBONTÁSA
A verseny 3 fordulóból áll. November 20. (Szombat)
A képzés 2 napon át zajlik, az első napon lesz lehetőségetek részt venni a képzésen, majd a nap végén kaptok egy rövidebb esettanulmányt, mely megoldására 4 órátok lesz. Ezt követően este elkülditek nekünk megoldásaitokat, másnap pedig visszajelzést kaptok róla.

A VERSENY RÉSZLETESEBB LEBONTÁSA
Első forduló
November 23-ig.

Az első fordulóban a csapatok egy rövidebb feladatot kapnak, melyet november 23-án, este kell visszaküldeniük nekünk. Ezt követően a legjobb 12 csapat jut tovább az elődöntőbe.
Elődöntő - November 27-28. (Szombat - Vasárnap)
Részletek hamarosan...
Döntő - November 28. (Vasárnap)
A vasárnapi döntőben az elődöntőben legjobban teljesítő 8 csapat fog prezentálni a szakmai zsűri előtt.

A versenyt, illetve a képzést is a BME Management Szakkollégium tagjai szervezik és tartják.

Cikkírói pályázat rövid elemzések elkészítésére!

A Külügyi Műhely Alapítvány pályázatot hirdet rövidebb terjedelmű – 10-15 ezer karakter hosszú – elemzések elkészítésére egyetemi – BA, MA, valamint PhD – hallgatók részére. A pályázóktól olyan elemzéseket várunk, amelyek a közép-és kelet-európai országok, és Oroszország, valamint a Balkán régió országai esetében vizsgálják meg a COVID-19 pandémiás helyzetre adott politikai és gazdasági válságkezelési gyakorlatokat. A pályázók szabadon választhatják ki, hogy a fenti régiók közül mely országgal-országokkal kívánnak behatóbban foglalkozni az elemzésükben. Lényeges szempont, hogy a pályázó a konklúzióban saját gondolatokat és meglátásokat, valamint összefüggéseket tárjon fel. 

Területi lehatárolás:

§ Közép-és kelet-európai régió: Csehország, Ausztria, Szlovénia, Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Horvátország, Ukrajna, Románia, Észtország, Lettország, Litvánia, Fehéroroszország, Moldova, Oroszország.

§ Balkáni régió: Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Bulgária, Montenegró, Koszovó, Albánia, Észak-Macedónia, Görögország.

Az elemzéseket 2021. november 30-ig kérjük leadni a kmszerkesztoseg@gmail.com e-mail címen.

Díjazás:

1.   helyezett: 20.000 Ft értékű könyvutalvány-nyeremény és médiamegjelenés

2.   helyezett: 15.000 Ft értékű könyvutalvány-nyeremény és médiamegjelenés

3.   helyezett: 10.000 Ft. értékű könyvutalvány-nyeremény és médiamegjelenés

Különdíj (amennyiben releváns lesz): 10.000 Ft értékű könyvutalvány-nyeremény és médiamegjelenés

4.   helyezett: médiamegjelenés egyéni megbeszélés szerint

5.   helyezett: médiamegjelenés egyéni megbeszélés szerint

A tematikus fókuszpontokról és követelményekről további információk az alábbi oldalon érhetőek el.

Online pénzügyi játéksorozat: „Forint Hősök Tere”

A forint bevezetésének 75. évfordulója alkalmából egy éven át tartó online pénzügyi játéksorozatot hirdetünk!

A forint 75. születésnapja alkalmából izgalmas, egy éven át tartó online pénzügyi játékra hívunk benneteket! Minden hónapban egy-egy forint címlet kerül a kérdések középpontjába, és a játék alatt közel 1100 db értékes nyereményt osztunk ki a résztvevő diákok között. Nevezz középiskolás vagy felsőoktatás kategóriában!

Pályázat kiírója: Magyar Nemzeti Bank – Látogatóközpontért és pénzmúzeumért felelős önálló osztály és a Pénziránytű – Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért.

Nyeremények:

Havi nyeremények (vagy a lent felsoroltakkal azonosértékű)

 „Felsőoktatás” kategória:

 • havi 1db iPhone 12 128 GB nyeremény a hónapban legrövidebb idő alatt legtöbb helyes választ adó játékosnak,
 • novemberben és februárban egy-egy szabadon választható BIB kurzus kerül átadásra a hónapban legrövidebb idő alatt legtöbb helyes választ adó játékosnak, melyet a játékosok voucher formájában kapnak meg, és 6 hónapon belül be kell váltaniuk,
 • havi 1db ASUS VivoBook S15 laptop nyeremény kisorsolása a legalább 50% eredménnyel kitöltő játokosok között. Az iPhone 12 128 GB nyereményt kapó Játékos nem jogosult a ASUS VivoBook S15 nyereményre, így ebben az esetben új Játékos kerül kisorsolásra a laptopra.

Fődíjak (vagy a lent felsoroltakkal azonos értékű):

1. helyezett „felsőoktatás kategória”: Oxfordi online kurzus „közgazdaságtan és politika” kategóriában, melyet a nyertes választhat ki (mind a 12 kérdéssort kitöltötte és a legtöbb pontot érte el a legrövidebb idő alatt)

2. helyezett „felsőoktatás kategória”: Ipad Pro (mind a 12 kérdéssort kitöltötte és a második legtöbb pontot érte el a legrövidebb idő alatt)

3. helyezett „felsőoktatás kategória”: iPhone 11 (mind a 12 kérdéssort kitöltötte és a harmadik legtöbb pontot érte el a legrövidebb idő alatt)

A verseny időtartama: 2021. augusztus 23 - 2022. augusztus 1.

A fordulók kitöltési határideje és további információk az alábbi linken érhetőek el.

MNB Oktatási Klub Fenntarthatósági Esettanulmány Versenye 2021

Indulj 2-3 fős csapatban az MNB Oktatási Klub Fenttarthatósági Esettanulmány versenyén és nyerd meg akár a 900 000 Ft-os fődíjat!

 

 • Részt vennél egy esettanulmányi versenyen?
 • Érdekel a fenntarthatóság világa?
 • Szívesen vizsgálnál egy meg egy működő céget fenntarthatósági szempontból és tennél javaslatokat ,,zöldítő” változtatásokra?
 • Kész vagy szakemberek előtt bemutatni az ötleteidet?

Ha nem félsz a megmérettetéstől, szervezz csapatot és indulj el az MNB Oktatási Klub Esettanulmányi Versenyén!

Jelentkezési határidő: 2021. november 7., éjfél

 

A verseny 2 fordulóból áll. Az 1. (Válogató) fordulóban a résztvevőknek a jelentkezési időszakot követően kiadott esettanulmány megoldását kell elkészíteniük, amely egy vezetői összefoglalóból és egy prezentációból áll össze. A 2. (Döntő) fordulón az 1. fordulóban a Bizottság által legjobbnak ítélt 8-12 csapat vehet részt. A Döntőn a csapatoknak szóban kell előadniuk prezentációjukat a Bizottság előtt.

 

Díjazás:

 • Fődíj: nettó 900 000 Ft
 • Legjobb prezentáció különdíj: Tárgyi különdíj csapattagonként
 • Legjobb szakmai tartalom különdíj: Tárgyi különdíj csapattagonként
 • Leginnovatívabb ötlet különdíj: Tárgyi különdíj csapattagonként
 • A Bizottság által a Döntőben nyújtott teljesítmények alapján meghatározott kategória különdíja: Tárgyi különdíj csapattagonként
 • MNB Oktatási Klub hallgatói csapat különdíj: nettó 750 000 Ft csapatonként (feltétele, hogy a csapattagok mind az MNB Oktatási Klub tagjai legyenek)

Az IFUA és a kifli.hu közös stratégiai és fenntarthatósági esettanulmány versenye

Nyerjétek meg az IFUA és a kifli.hu közös stratégiai és fenntarthatósági esettanulmány versenyét, és lépjetek be az IFUA üzleti tanácsadó gyakornokai közé!

Fenntartásokkal kezeled a vállalati fenntarthatóságot? Gyere el az IFUA idei esettanulmány versenyére és gondolkozz csapatoddal valódi üzleti és fenntarthatósági kihívásokon!
Ismerjétek meg a kifli.hu működését közelebbről, majd segítsétek a kifli.hu menedzsmentjét új ötletekkel akár fenntartható stratégiai irányok kijelölésében. Megoldásotokat közvetlenül a kifli.hu menedzsmentjének és az IFUA vezetőinek mutathatjátok be! A kifli.hu által legjobbra értékelt csapat meg is kísérelheti ötletei megvalósítását a kifli.hu-nál.

 
Jelentkezés

Várjuk alapképzésen végzős, illetve mesterképzésen tanuló diákok jelentkezését.

 • Alakítsatok 3-4 fős csapatokat, és találjátok ki a csapat nevét!
 • A jelentkezéshez küldjétek el a csapattagok CV-jét és az alábbi rövid feladatra adott, legfeljebb 3 tartalmi PowerPoint dián összefoglalt válaszotokat!


Képzeljétek el, hogy egy új fenntarthatósági tanácsadó és auditor cég munkatársai vagytok! Első megbízásotok a cégnél, hogy felmérjétek a gyorséttermi iparágat fenntarthatósági szempontból, és ezt bemutassátok a vezetőtöknek.


Gondoljátok végig, hogy egy gyorsétteremnél milyen tényezők lehetnek relevánsak a felmérés során.
Elérhető adatokhoz mérten vizsgáljátok meg, hogy 2-3 kiválasztott cég ezen szempontok mentén hogyan teljesít. Személyes látogatásaitok, tapasztalataitok és az elvégzett elemzésetek alapján mennyire fenntartható az iparág? A cégek jelenlegi működése fenntarthatósági szempontból mennyiben járul hozzá a versenyelőnyükhöz? Hogyan alakulhat ez a jövőben?


Jelentkezési határidő: 2021. november 7.
Jelentkezéseteket és a versennyel kapcsolatos kérdéseiteket az 
verseny@horvath-partners.com e-mail címre várjuk, a tárgyba írjátok bele a csapatotok nevét!

 


Elődöntő, döntő
A beérkezett jelentkezések közül a legkiválóbb csapatokat behívjuk az első fordulóba. Az elődöntőbe jutók betekintést nyerhetnek a
kifli.hu működésébe és interjúzhatnak a kifli.hu vezetőivel. Emellett felkészítő oktatást is szervezünk fenntarthatósági témában az IFUA irodájában*, amelynek időpontja 2021. november 12. délután.
Az elődöntőt és döntőt 2021. 
november 26-án rendezzük meg az IFUA irodájában*. A délelőtti elődöntő során a csapatok az IFUA munkatársaiból alkotott zsűriknek mutatják be megoldásaikat, majd a legkiválóbb 4 csapat a délutáni döntőben a kifli.hu és az IFUA vezetőinek prezentálhatják ötleteiket. Csapatonként 10-12 perc áll rendelkezésetekre javaslataitok összefoglalására, melyet egy 10 perces kérdés-blokk követ.

 


Fődíj és díjazás

A győztes csapattagoknak az IFUA gyakornoki pozíciót ajánl fel, valamint a csapat 500.000 Ft összdíjazásban részesül.

Külön díj: a külön díj nyertese megkísérelheti ötleteinek megvalósítását a kifli.hu-nál
Emellett 
az elődöntőbe jutott csapatok mindegyikét ajándékkal jutalmazzuk az IFUA és a kifli.hu jóvoltából.

Ezen túl, a verseny részét képezi Az Év Esetoldója Ligának, így a jól teljesítő csapatok pontokat is gyűjthetnek a Ligában. A tanév végén a versenyeken legtöbb pontot gyűjtő egyének behívásra kerülnek a Liga döntőjébe, ahol csapatot alapíthatnak, valamint megoldhatnak egy esetet, melyet neves zsűritagok előtt prezentálhatnak is. Az eseményen kerül sor Az Év Esetoldója és az Év Esetoktatója díjak átadására is.  A tanévben legtöbb pontot gyűjtő egyén nyeri el az Év Esetoldója díjat, az Év Esetoktatója cím pedig a Case Solvers szakmai csapata által kerül kiválasztásra. 


Várjuk jelentkezéseteket!

Az Agrárminisztérium a Magyar Tudomány Ünnepe apropóján filmpályázatot hirdet.


Pályázat: "4 út 2050-be Fenntartható a jövőnk?"

Díjazás:

 • 1. díj: 100 000 Ft értékű ajándékutalvány
 • 2. díj: 75 000 Ft értékű ajándékutalvány
 • 3. díj: 50 000 Ft értékű ajándékutalvány


ℹ️ https://foresightfilm.hu/

Az első 70 pályázó (csapattagok száma összesen) garantált ajándékot kap, melyet a pályázat kiírója az eredményhirdetést követő héten postán juttat el a pályázóknak.

A pályázat célja: a pályázó mutasson be legalább 2 jövőképet és az azokat elérő útvonalakat a BIOEAST Foresight dokumentum alapján egy maximum 3 perces kisfilmben. A teljes angol nyelvű BIOEAST Foresight dokumentum és egy rövidített magyar nyelvű kivonat a letölthető anyagok között szerepel.

Pályázni egyénileg és csapatban is lehet.

A pályázatok leadásának módja: A pályázat leadása a https://foresightfilm.hu/ weboldalon keresztül a "Pályázat feltöltése" gombra kattintva lehetséges. A feltölthető videófájl maximális hossza 5 perc, maximális mérete 300 MB.

⏰ A pályázatok leadási határideje: 2021. november 19. péntek 23.59.