Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE Könyvtárak
A BGE tagkönyvtári hálózata az Egyetem egyik legnagyobb szolgáltató egysége. Az Egyetem valamennyi kampuszán kisebb-nagyobb olvasói terekkel és széles körű szolgáltatási palettával várunk!  
  •  Több ezer tankönyv, egyetemi jegyzet, szakkönyv  
  • Rangos hazai és külföldi folyóirat-gyűjtemény  
  • Több tízezres e-könyv gyűjtemény  
  • Szakdolgozatok elektronikusan  
  • Nyomtatás, fénymásolás, szkennelés  

 Hétköznaponként reggeltől estig, szombatonként délelőtt és kora délután térhetsz be hozzánk olvasgatni, tanulni, beszélgetni, vagy akár bekuckózni egy fotelbe vagy babzsákba!  

 Ha kikapcsolódásra vágysz, a KVIK-en táblacsoki kvízek várnak, a Külkeren tucatnyi társasjáték közül választhatsz, a PSZK Könyvtárát pedig alkalmanként szabadulószobaként is kipróbálhatod.  

 A tanulás és kutatás mellett mindenhol találsz szépirodalmi részleget is, bár nem titok, hogy a kötelező irodalmak és a tanulmányaidat segítő művek beszerzése a legfontosabb számunkra.  

A könyvek mellett online adatbázisok tucatjai is elérhetőek, hogy e-könyveket, cikkeket, statisztikai adatokat olvashass, szakmai videókat nézhess. Ezek egy része ingyenes és korlátozás nélkül elérhető bárhonnan, más részükhöz VPN beállításával férhetsz hozzá otthonról vagy akár útközben is.  

Könyvtárainkban adatbázisokat ismertető bemutatókat, webináriumokat, szakdolgozatírói tréningeket és hivatkozást gyakoroltató szemináriumokat is szoktunk szervezni, de természetesen nem kell szervezett előadáson részt venned ahhoz, hogy szakmai segítséget kapj: a tájékoztató könyvtárosoknak bármikor felteheted kérdéseidet!  

BGE tagkönyvtárai

A Külkereskedelmi Kar Könyvtár oldalát ITT találod!

A PSZK Könyvtár oldalát ITT találod!

A Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar könyvtárai


A karon két könyvtár várja a hallgatókat: 

Kari Könyvtár 

Idegenforgalmi Szakkönyvtár 


Mindkét könyvtárban a Kar hallgatóinak ingyenes a helyben használat, a kölcsönzéshez pedig évente egyszer 500 Ft beiratkozási díjat kell fizetni, ami mindkettő könyvtárra érvényes. 

Könyvtári szolgáltatások: szaktájékoztatás, segítség az adatbázisok használatában, WiFi és számítógép internet használattal, nyomtató, fénymásoló és szkenner. 

 

Az Alkotmány utcai épületben található Kari Könyvtár közel 100.000 dokumentummal várja a hallgatókat. A könyvtár a vendéglátás tekintetében országos feladatkörű szakkönyvtárként is működik, így külső kutatók, vendéglátóipari és gasztronómiai szakemberek számára is nyitva áll. 

Elérhetőség:  

1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11. 2.em. 

Telefon: Kölcsönző: +36 1 374 6235 

Olvasóterem: +36 1 374 6200/108 

Könyvtárvezető: +36 1 374 6218 

E-mail: konyvtar.kvik@uni-bge.hu 

Nyitvatartásról, beiratkozásról, kölcsönzésről és egyéb szolgáltatásokról részletes tájékoztatást itt találsz. 

Katalógus 

Facebook oldal 


A Klauzál téren található Idegenforgalmi Szakkönyvtár Magyarország egyetlen országos feladatkörű, nyilvános szakkönyvtára, amely az idegenforgalom tekintetében teljes gyűjtőkörrel működik. Közel 40.000 dokumentum tartozik gyűjteményébe. 

Feladata kétirányú: egyrészről segíti a kar munkatársainak oktatói és kutatói munkáját, elsősorban a turizmus szakos hallgatók szakirodalommal való ellátását. Ezt a tevékenységét meghatározzák a karon működő szakok és képzési formák változásai. Másrészről nyilvános közkönyvtári szolgáltatást nyújt a turizmus teljes szakterületén tevékenykedő szakemberek, kutatók, oktatási központok és egyéb érdeklődők részére. 

Elérhetőség:

1072 Budapest, Klauzál tér 5. – Bejárat a Nyár utca felől. 

Telefon: Kölcsönző: +36 1 268 0591 

Könyvtárvezető: +36 1 374 6218 

E-mail: idfokonyvtar.kvik@uni-bge.hu

Nyitvatartásról, beiratkozásról, kölcsönzésről és egyéb szolgáltatásokról részletes tájékoztatást itt találsz. 

Katalógus

Facebook

A Külkereskedelmi Kar Könyvtára


A Külkereskedelmi Kar Könyvtára olyan hely, ahol tanulhatsz, kutathatsz, pihenhetsz, beszélgethetsz. Hallgatóként szinte mindent megtalálsz, ami a szakdolgozatíráshoz kellhet, legyen szó egy konkrét könyvről vagy egy tréningről a hivatkozáskészítésről. Kötelező irodalmak és regények, újságok és e-könyvek, kényelmes zugok a kiscsoportos vagy egyedüli tanuláshoz éppúgy várnak, mint a nyomtatási, fénymásolási vagy spirálozási lehetőségek. 

Elérhetőség: 

1165 Budapest, Diósy Lajos u. 22-24. 

Telefon: +36 1 467 7800/ kölcsönző 341; tájékoztató 392 

Email: konyvtar.kkk@uni-bge.hu 


Nyitvatartásról, beiratkozásról, kölcsönzésről és egyéb szolgáltatokról részletes tájékoztatást itt találsz. 

Katalógus 

Facebook oldal 

A Pénzügyi és Számviteli Kar Könyvtára


A PSZK Könyvtára a kar kollaborációs tere, ahol megtalálod a tanulmányaidhoz szükséges tananyagokat online és nyomtatott formában, találkozhatsz barátaiddal, csoporttársaiddal, tanulhatsz egyedül, vagy akár társaságban készülhetsz a vizsgáidra.  

Hétköznaponként reggeltől estig, szombatonként délelőtt térhetsz be hozzánk.  
A tananyagok mellett itt megtalálod a klasszikus és kortárs irodalom példányait is. Kérdéseiddel bármikor fordulhatsz a könyvtárosokhoz segítségért, legyen szó kötelező irodalmakról, kutatásról, vagy akár csak egy nyomtatásról. 

Elérhetőség:

1148 Budapest, Bagolyvár utca 6-10. 

Telefon: +36 1 469 6648 

Email: konyvtar.pszk@uni-bge.hu  

 

Nyitvatartásról, beiratkozásról, kölcsönzésről és egyéb szolgáltatásokról részletes tájékoztatást itt találsz. 

Katalógus 

Facebook oldal