Kurzus neve | Gasztrokommunikáció |
Tárgykód | GAIO0PA02 |
Kurzuskód / CP link | VGRRMNVE01 |
Szervező | Kereskedelem és Marketing Intézet, Vendéglátás Tanszék |
Tárgy jellege | szabadon választható, gyakorlat |
Rövid tartalom | A hallgatók megismerkednek a vendéglátóhelyek marketing és kommunikációs kihívásaival, a stratégiaalkotás folyamatával, valamint a konkrét kommunikációs eszközökkel, csatornákkal, megoldásokkal.Elmélet: 1) Bevezetés a gasztro marketingbe: csatornák, lehetőségek, piacismeret, Covid előtt és után, trendek. 2) Gasztronómia mint üzletág, a piaci szegmensek ismertetése 3) Marketing stratégia felépítése, egyes részek mélyebb ismerete (SWOT, versenytárselemzés, árazási stratégiák) 4) Online marketing, Facebook, Instagram, Google Cégem, Tripadvisor, Tiktok 5) Hirdetéskezelés (Facebook-Instagram, Google, YouTube, Tiktok) 6) Offline marketing lehetőségek (indoor, plakát, citylight, szórólap, törzsvásárló kártya, ….) 7) Példák elemzése a gasztronómia területéről Gyakorlat: 1) Csapatok alakítása 2) A gyakorlati feladat elemzése, nehézségek, lehetőségek, tippek, trükkök a gyors content gyártáshoz 3) Egy fiktív vendéglátóhely marketing stratégiájának felépítése 4) A fiktív vendéglátóhely kommunikációs és hirdetési stratégiájának létrehozása 5) Mire van szüksége egy marketing freelancernek, hogy gasztro marketinggel foglalkozzon 6) Összefoglalás, záró feladat prezentálása a diákok felé 7) Gyakorlati feladat elkészítése: Gyakorlati feladat, amely során a csapatok kapnak 1-1 doboz pizzát, amiből ki kell hozniuk 1 tiktok videót, 2 db Facebook posztot, 3 db Instagram storyt) Fakultattív Teams óra: Az előadóval előre megbeszélt időpontban lehetőség van az elkészült feladat átbeszélésére, értékelésére |
Félév | 2022/2023/2 |
Előadók | Tanai Levente, Account Manager - Hypin' |
Kurzus nyelve | magyar |
Féléves óraszám | 16 |
Órarendi igény | |
Kreditérték | 2 |
Beszámítás | |
Hallgatói kör | Valamennyi BGE hallgató |
Létszám | 20 |
Értékelés | Beadott csoportos házi dolgozat alapján |
További információ | tanai.levente@hypin.hu |
Egyéb |
Gasztrokommunikáció