Innovációk a kávé készítésében és fogyasztásában
Kurzus neve | Innovációk a kávé készítésében és fogyasztásában |
Tárgykód | INAN0PA01 |
Kurzuskód / CP link | VGRRMNVE01 |
Szervező | KVIK Vendéglátás Tanszék |
Tárgy jellege | szabadon választható, elmélet + gyakorlat |
Rövid tartalom | Témakörök:A kávé története, kávéfajták, termőterület. Fenntartható kávétermesztés a világban.Innovatív technológiák a kávé feldolgozásában és készítésében.A kávé táplálkozás-élettani hatásaKávégépek típusa, kávéfőzés technikája a gyakorlatban |
Félév | 2022/2023/2 |
Előadók | Szabó László, X-Presso Coffee Kft. |
Kurzus nyelve | magyar |
Féléves óraszám | 12 |
Órarendi igény | |
Kreditérték | 1 |
Beszámítás | 1 kredit |
Hallgatói kör | Valamennyi BGE KVIK hallgató |
Létszám | 30 |
Értékelés | Gyakorlati |
További információ | Hidvégi Hedvig – KVIK Vendéglátás Tanszék |
Egyéb | A kurzus teljesítésével oklevelet kapnak a hallgatók |