Neptun Code | FEIO0PA03 |
Organiser | FCHT Department of Hospitality / KVIK Vendéglátás Tanszék |
Subject Type | elective subject / szabadon választható |
Short summary | This course is for future managers who will work in public organisations, stakeholders in (re-designing) the food system; green entrepreneurs, change makers, that will thrive in building new entities that have a positive impact on the SDG’s; corporate organizations that want to make a positive impact in their Food ecosystem.The aim of this course is to improve critical thinking skills on the theme of Climate Change and Food Systems. Understand the 17 SDGS through food and transform purpose into a business/concrete project. The student will learn about innovative and disruptive solutions along the entire supply chain. Syllabus: Environment – Innovating food production models based on climate-conscious and smart marine, land and non-soil systems. Production – Discovering new technologies for the domestic and industrial transformation of food products; playing, co-designing and prototyping about the role of “food” and its lifecycle in the modern society: the epicenter of the Circular Systems. Access – Finding the best solutions against malnutrition and creating new tools to guarantee food safety. Nourishment – Experimenting with healthy and nutritious food, by preserving our culture and improving the food experience, strengthening biodiversity. Eating Lifestyle – Conceiving and enhancing the Food Experience through a focus on UX in new spaces and models of consumption. Awareness – Exploiting the potential of data to implement business growth. *Climate Smart Cities - Farms - Kitchens – Oceans. Ez a tanfolyam a jövő menedzereinek szól, akik élelmiszerrendszerünk (újra)tervezésében érdekeltek. Olyan "zöld" vállalkozóknak, változásért felelős személyeknek szól, akik új szervezetek fognak létrehozni, amelyek a Fenntartható Fejlődési Célok elérését figyelembe véve pozitív hatást akarnak gyakorolni az (élelmiszer-)ökoszisztémájukra. A kurzus célja a kritikus gondolkodás és vállalkozói készség fejlesztése az éghajlatváltozás és az élelmiszerrendszerek témakörében. A 17 Fenntartható Fejlődési Cél megismerése és azok konkrét üzleti modellé alakítása. A diákok felfedezik az innovációs mintákat a teljes élelmiszer-ellátásiláncban. Témák: Környezetvédelem - Innovatív élelmiszertermelési modellek, amelyek az éghajlat-tudatos és intelligens tengeri, szárazföldi és nem talajalapú rendszereken alapulnak.Termelés - Új technológiák felfedezése az élelmiszerek kis- és nagyléptékű átalakítására; közös tervezés és prototípusok készítése az "élelmiszer" és annak életciklusa szerepéről a modern társadalomban körforgásos rendszerek alapján.Hozzáférés - Az alultápláltság elleni legjobb megoldások megtalálása és új eszközök létrehozása az élelmiszerbiztonság garantálására.Táplálkozás - Kísérletezés az egészséges és tápláló élelmiszerekkel, a kultúránk megőrzésével és az élelmiszer-élmény javításával, a biológiai sokféleség erősítésével.Eating Lifestyle - Az élelmiszer-élmény koncepciója és javítása az UX-re összpontosítva az új terekben és fogyasztási modellekben.Tudatosság (Awareness) - Az adatokban rejlő lehetőségek kiaknázása az üzleti növekedés megvalósítása érdekében. *Climate Smart Cities - Farms - Kitchens - Oceans |
Language | English / Angol |
Days | 26 hours / 26 óra |
Recognition / credits | 3 kredit / 3 credits |
Students we recommend | All Hungarian and foreign BBS students / Valamennyi BGE hallgató |
Number of Students | minimum 20 - maximum 40 students |
Assessment Methods |
|
Lecturer | Dalmadi Júlia TransFoodMission (https://www.f6s.com/transfoodmission ) Future Food Institute (https://futurefoodinstitute.org/) Chhavi Jatwani (Future Food Institute) |
Further information | Dr. Andrea Lugasi –FCHTDepartment of Hospitality Dr. Lugasi Andrea –KVIK Vendéglátás Tanszék |
Other | Challenge based learning. Lectures will be in English, learning aids are available in English, group work - depending on the composition of the group - can be done in Hungarian or in English, and pitch is presented in English. For group work, participants should use their own laptop. Oktatásmódzsertan: Kihívás alapú oktatás (challenge based learning)Az előadások angolul zajlanak, a tanulást segítő eszközök angol nyelven érhetők el, a csoportmunka - a csoport összetételétől függően - történhet magyarul vagy angolul, a pitch bemutatása angolul. A csoportmunkához a résztvevőknek célszerű saját laptop-ot használni. |
Sustainable Food Innovation / Fenntartható Élelmiszer Innováció