BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

BGE Hallgatói fiók

  • Felvettek
      • Felvettek, hogyan tovább?
      • Az első lépések a BGE-n
      • Gólyatábor
      • Keresztféléves mesterképzés
      • Legfontosabb teendőid
      • Bejelentkezés az Egyetem informatikai rendszerébe
      • Finanszírozási feltételek
      • Rövidített alapképzés
      • Képzési díjak befizetése
      • Kollégiumi jelentkezés
      • Szintfelmérők
      • Kurzusfelvétel
      • Képzés helyszínének megválasztása
      • Diákhitel
      • Nyelvtanulás
      • Testnevelés
      • Beiratkozom
      • Online beiratkozás elsőéves hallgatóinknak
      • Online beiratkozás szakirányú továbbképzéses hallgatóinknak
      • Online beiratkozás doktori iskolánk hallgatóinak
      • Tűz- és balesetmegelőzési oktatás
      • Beiratkozás után
      • Diákigazolvány igénylés
      • Kreditbeszámítás
      • Etikai kódex
      • Mentorprogram
      • PSZK+ tehetséggondozási program
      • Hallgatói élet
      • Hallgatói szervezetek
      • Programok
      • Hallgatói öntevékeny csoportok
  • Tanulmányok
      • Tantervek
      • Felsőoktatási szakképzés
      • Alapképzés
      • Mesterképzés
      • Doktori képzés
      • Felnőttképzés
      • Tanulmányi követelmények
      • Beiratkozás
      • Félévi feladatok
      • Specializáció-választás
      • Külföldi tanulmányok
      • Önkéntesség
      • Szakdolgozat
      • Szakmai gyakorlat
      • Záróvizsga
      • Nyelvvizsga
      • Oklevél
      • Szabályzatok
      • Intézményi tájékoztató
      • Félévi feladatok
      • Díjak befizetése
      • Tantárgyi követelmények
      • Tárgy/kurzusfelvétel
      • Félév aktiválása
      • Kérvények
      • Pályázatok
      • Vizsgajelentkezés
      • Vizsgaidőszak
      • OMHV
      • Zárthelyi dolgozat
      • Intenzív Hét a BGE-n
      • Rövidített alapképzés
      • Kérvények
      • Adminisztratív
      • Elismerési
      • Méltányossági
      • Pénzügyi
      • Státusz
      • Személyes
      • Vendéghallgatói jogviszony
      • Részismereti képzés létesítése
      • Átvétel más felsőoktatási intézményből
      • Kivételes tanulmányi rend
      • Nemzetközi mobilitás
      • Nemzetközi kapcsolatok
      • Partnerintézmények
      • Programok
      • Nemzetközi lehetőségek
      • Duális képzés
      • Duális képzés tájékoztatók elsőéveseknek
      • Rendszer és ügyintézés
      • Partnerek
  • Pénzügyek
      • Pénzügyek
      • Ösztöndíjak
      • Állami ösztöndíj feltételei
      • Átsorolás
      • Önköltség
      • További díjak
      • Diákhitel
  • Szolgáltatások
      • Ügyintézés
      • Problémamegoldás
      • Hallgatói Ügyfélszolgálat
      • Tanszékek
      • Dékáni Hivatalok
      • Hova fordulj a kérdéseiddel
      • Nyelvtanulás
      • Nyelvvizsgaközpont
      • Nyelvtanulás
      • GYIK az egyetemi nyelvtanulásról
      • Könyvtár
      • Könyvtár
      • Dolgozattár
      • Adatbázisok
      • Kollégium
      • Egyetemi Kollégium
      • Bagolyvár Kollégium
      • Lengyel Gyula Kollégium
      • Mátyásföld Kollégium
      • Sportolás
      • Testnevelés órák
      • Sportolási lehetőségek
      • Informatika
      • Informatikai szolgáltatások
  • Lehetőségek
      • Személyes fejlődés
      • TDK
      • Szakkollégium
      • Demonstrátori munka
      • BGE Vállalati Mentorprogram
      • PSZK Mentorprogram
      • BGE Élsportoló Program
      • Élsportolói mentorprogram
      • Hallgatói versenyek
      • Érdekvédelem
      • Hallgatói Önkormányzat
      • Fellebbezési rendszer
      • Hallgatói Szociális Bizottság (HSZB)
      • Test és lélek
      • Egyenlőség és sokféleség
      • Fogyatékossággal élő személyek
      • Mentálhigiénés tanácsadás
      • Egészséges életmód
      • Közösség
      • Hallgatói rendezvények
  • GYIK
  • Tájékoztató
      • Tájékoztatók
      • Tanév rendje
Nyitólap >
Sustainable Food Innovation / Fenntartható Élelmiszer Innováció
BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Sustainable Food Innovation / Fenntartható Élelmiszer Innováció
Sustainable Food Innovation / Fenntartható Élelmiszer Innováció

Neptun Code

FEIO0PA03

Organiser

FCHT Department of Hospitality / KVIK Vendéglátás Tanszék

Subject Type

elective subject / szabadon választható

Short summary 

​This course is for future managers who will work in public organisations, stakeholders in (re-designing) the food system; green entrepreneurs, change makers, that will thrive in building new entities that have a positive impact on the SDG’s; corporate organizations that want to make a positive impact in their Food ecosystem.The aim of this course is to improve critical thinking skills on the theme of Climate Change and Food Systems. Understand the 17 SDGS through food and transform purpose into a business/concrete project. The student will learn about innovative and disruptive solutions along the entire supply chain.


Syllabus: Environment – Innovating food production models based on climate-conscious and smart marine, land and non-soil systems. Production – Discovering new technologies for the domestic and industrial transformation of food products; playing, co-designing and prototyping about the role of “food” and its lifecycle in the modern society: the epicenter of the Circular Systems. Access – Finding the best solutions against malnutrition and creating new tools to guarantee food safety. Nourishment – Experimenting with healthy and nutritious food, by preserving our culture and improving the food experience, strengthening biodiversity. Eating Lifestyle – Conceiving and enhancing the Food Experience through a focus on UX in new spaces and models of consumption. Awareness – Exploiting the potential of data to implement business growth. *Climate Smart Cities - Farms - Kitchens – Oceans.

Ez a tanfolyam a jövő menedzereinek szól, akik élelmiszerrendszerünk (újra)tervezésében érdekeltek. Olyan "zöld" vállalkozóknak, változásért felelős személyeknek szól, akik új szervezetek fognak létrehozni, amelyek a Fenntartható Fejlődési Célok elérését figyelembe véve pozitív hatást akarnak gyakorolni az (élelmiszer-)ökoszisztémájukra.

A kurzus célja a kritikus gondolkodás és vállalkozói készség fejlesztése az éghajlatváltozás és az élelmiszerrendszerek témakörében. A 17 Fenntartható Fejlődési Cél megismerése és azok konkrét üzleti modellé alakítása. A diákok felfedezik az innovációs mintákat a teljes élelmiszer-ellátásiláncban.

Témák:

Környezetvédelem - Innovatív élelmiszertermelési modellek, amelyek az éghajlat-tudatos és intelligens tengeri, szárazföldi és nem talajalapú rendszereken alapulnak.Termelés - Új technológiák felfedezése az élelmiszerek kis- és nagyléptékű átalakítására; közös tervezés és prototípusok készítése az "élelmiszer" és annak életciklusa szerepéről a modern társadalomban körforgásos rendszerek alapján.Hozzáférés - Az alultápláltság elleni legjobb megoldások megtalálása és új eszközök létrehozása az élelmiszerbiztonság garantálására.Táplálkozás - Kísérletezés az egészséges és tápláló élelmiszerekkel, a kultúránk megőrzésével és az élelmiszer-élmény javításával, a biológiai sokféleség erősítésével.Eating Lifestyle - Az élelmiszer-élmény koncepciója és javítása az UX-re összpontosítva az új terekben és fogyasztási modellekben.Tudatosság (Awareness) - Az adatokban rejlő lehetőségek kiaknázása az üzleti növekedés megvalósítása érdekében. *Climate Smart Cities - Farms - Kitchens - Oceans

Language

English / Angol

Days

26 hours / 26 óra

Recognition / credits

3 kredit / 3 credits

Students we recommend

All Hungarian and foreign BUEB students / Valamennyi BGE hallgató

Number of Students

minimum 20 - maximum 40 students

Assessment Methods

  • ​Participation 30%
  • Ecosystem map 10%
  • Project work (active hackathon participation, teamwork, pitch) 50%Learning diary 10%


  • Részvétel 30%
  • Ökoszisztéma-térkép 10%
  • Projekt munka (aktív hackathon részvétel, csapatmunka, pitch) 50%Tanulási napló 10%

Lecturer

Dalmadi Júlia TransFoodMission (https://www.f6s.com/transfoodmission )

Future Food Institute (https://futurefoodinstitute.org/)

Chhavi Jatwani (Future Food Institute)

Further information

​Dr. Andrea Lugasi –FCHTDepartment of Hospitality

Dr. Lugasi Andrea –KVIK Vendéglátás Tanszék

Other

Challenge based learning.

Lectures will be in English, learning aids are available in English, group work - depending on the composition of the group - can be done in Hungarian or in English, and pitch is presented in English.

For group work, participants should use their own laptop.

Oktatásmódzsertan: Kihívás alapú oktatás (challenge based learning)Az előadások angolul zajlanak, a tanulást segítő eszközök angol nyelven érhetők el, a csoportmunka - a csoport összetételétől függően - történhet magyarul vagy angolul, a pitch bemutatása angolul.

A csoportmunkához a résztvevőknek célszerű saját laptop-ot használni.

2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette